Созопол 2021/2022 г. - мнения, впечатления и препоръки

• 61 334
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
Вече писах в друга тема - плато с морски дарове в кръчма в Несебър - 140 лв. Не запомних грамажа, но цената я запомних.
Споменахте, че сте готова да платите висока цена за почивката си, но да имате осигурено денонощно паркиране. Как ви се виждат трите места за настаняване, които ви предложих? И трите освен, че отговарят на основното ви изискване са и доста добри. Едното даже е тествано наистина дългосрочно и е уникално.
И трите места изглеждат много добре, но нямам лични впечатления от там. Предполагам в Блу бей ще е малко шумно. А може ли да споделите кое от тях сте пробвал дългосрочно и Ви е харесало? Храна, чистота, тишина, такива неща ме интересуват освен паркирането.

# 646
Членувам в една созополска група във ФБ
Когато някой сподели нещо неприятно, като силен шум от заведения нощем, липса на паркоместа и т. н., едни лели /вероятно хазяйки/ веднага скачат с думите: "Като не Ви изнася, не идвайте! Ще минем и без Вас. Други ще дойдат.". Това е философията на голяма част от хората в туристическия бранш. Същите са и като работодатели. Все някой им крив - я туристите, че не идват, я служителите, че искат заплати / някои нагли и осигуровки искат/.

# 647
Точно Блу Бей не ми го хвалете, нещата, които описах, се отнасят за него. Паркинг има, да, подземен, доста тесен и труден за маневриране, но има. На нас ни беше бонус към ваучера, но иначе не е безплатен: Частен паркинг е достъпен на място (резервация не е възможна) и цената е BGN 29,34 на ден. За да не е само мрънкане - гледката към пристанището от терасата и самия апартамент е красива, да, но е точно над ресторанта и улицата и е шумно.
Останалите две места? Наши познати бяха в Блу Бей и паркираха безплатно. Не знам дали е било заради директна уговорка с хотела или поради нещо друго. Лично за мен Блу Бей не е точното място. Много е хубав, но аз предпочитам хотел на плажа. Пясъчна Лилия със страхотния си плаж, красивите гледки и осигурените безплатни, гарантирани и с достатъчно място между тях чадъри ми е любим. Сутрешно кафе или вечерна чаша вино на терасата са нещо вълшебно. В Аполония Ризорт също е хубаво, но лилията ми е тотален фаворит. Стига разбира се конкретният апартамент да гледа към морето.

# 648
Вчера се върнахме от Созопол. От години отсядаме в един и същ апартамент и собствениците ни осигуряват парко място. Апартаментът не е някакъв лукс, но хигиената е безупречна. Наши приятели пък ходят в друг семеен хотел всяка година, на съседна улица, и също знам, че имат парко място. През деня винаги ходим на плаж с колата, предимно Аркутино и Каваци. Вечер местоположението е много удобно за разходка в  Стария град, на 5 минути от входа. Относно цените, никъде не сме платили повече отколкото в София, даже някои неща са по-евтини, порциите са достатъчни. Вечеряли сме в При Чико, Рибари, Стария Созопол, Бижу, Ксантана, Дел Муро, Аполония.

# 649
  • близо до Кресненското дефиле
За 5-та година ще сме в Созопол. С дете на 6. Отсядаме в апартамент, с осигурено паркомясто, индивидуално за всеки апартамент. Буквално срещу плажа, близо до "Веселата уличка". Вечер, разходка и вечеря в Стария град, на връщане - пеш или с такси. Прекарваме си чудесно! 😊

# 650
Вече писах в друга тема - плато с морски дарове в кръчма в Несебър - 140 лв. Не запомних грамажа, но цената я запомних.
Споменахте, че сте готова да платите висока цена за почивката си, но да имате осигурено денонощно паркиране. Как ви се виждат трите места за настаняване, които ви предложих? И трите освен, че отговарят на основното ви изискване са и доста добри. Едното даже е тествано наистина дългосрочно и е уникално.
И трите места изглеждат много добре, но нямам лични впечатления от там. Предполагам в Блу бей ще е малко шумно. А може ли да споделите кое от тях сте пробвал дългосрочно и Ви е харесало? Храна, чистота, тишина, такива неща ме интересуват освен паркирането.
В Пясъчна Лилия няма храна. В ресторанта готвят прилично, а цените са относително достъпни. Във Верано също готвиха добре и е доста приятно. Той е на 50-100 метра. Апартаментите се чистят през ден. Не е нещо уау, но е прилично. Тишаната е голям коз. В смисъл чува се само морето и птички. Гледките от някои апартаменти са уникални. Специално този, който наемахме гледаше челно към морето, а странично към дюната, която е много красива и вечер пътеките към плажа са много красиво и романтично осветени. Проблем е, че от апартаментите със страхотната гледка се дават сравнително малко и е възможно да е трудно наемането на точно желани дати.

# 651
 Във Верано готвиха добре, докато не си замина готвача им/ миналата година/. Сега гледам, че доста са дигнали цените, а дали са върнали "стария" готвач, някой запознат да сподели...

# 652
През деня винаги ходим на плаж с колата, предимно Аркутино и Каваци.

Може ли малко информация за Аркутино- къде паркирахте, платена и безплатна зона, цена на чадърите и шезлонгите, заведения, имаше ли много хора.

# 653
Не плащаме за паркинг.
Като идвате от Созопол подминавате отбивката за св. Тома и продължавате към Приморско.
Следва един друг хотел, там паркинга също беше безплатен, поне миналата година.
Ние спираме на втория паркинг. Той е по-малък и табелата лесно може да се пропусне, ако се движите бързо.
От паркинга по дървените пътеки се излиза на плажа - вляво е заведението La Marquize, вдясно - свободната зона.
Ние сядаме на чадърите пред ресторант Маркиз. Те не са към заведението, цената е 20 лв.
Доволна съм от заведението, там обядваме.
Другите заведения не ги посещаваме, защото сме с куче, а предишните години имаше табела, че не разрешават.
Много беше спокойно, дори на свободната зона не беше претъпкано. На чадърите имаше достатъчно места. Но с напредването на сезона и там се запълва.

[/quote]

Може ли малко информация за Аркутино- къде паркирахте, платена и безплатна зона, цена на чадърите и шезлонгите, заведения, имаше ли много хора.
[/quote]

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 10:16 от Nabella

# 654
  • Някъде по Дунава
За 5-та година ще сме в Созопол. С дете на 6. Отсядаме в апартамент, с осигурено паркомясто, индивидуално за всеки апартамент. Буквално срещу плажа, близо до "Веселата уличка". Вечер, разходка и вечеря в Стария град, на връщане - пеш или с такси. Прекарваме си чудесно! 😊
Споделете повече информация апартамента.

# 655
  • близо до Кресненското дефиле
Споделете повече информация апартамента.
"Зелената къща".😊

# 656
  • addicted
Готова бях да се обзаложа, че е там. Няколко години подред сме почивали там, липсват ми точно мястото и хората, които го поддържат, а и съседите им от вила Флага, при които често обядвахме. Спряхме изобщо да ходим до Созопол заради тълпите, но ако се върнем ще е задължително при тях.

# 657
Не е ли малко шумно от Веселата уличка или там както се казва улицата, която разделя мястото от плажа? Иначе това, че всеки си има паркомясто е супер. Особено ако при излизане и влизане не трябва да запушва някой друг паркирал и да се съобразява с това.

# 658
  • Варна
Не бих казала, че има големи тълпи в Созопол в момента, ние сме в стария град. Вчера хапнахме в механа Созопол, външните маси не са в така битова атмосфера. И обслужването и храната бяха топ.

# 659
В момента май е най-идеалното време за ходене на море. Хем е пик сезон, хем не е претъпкано и ги няма тълпите. Тази година чужденците както и предишните две години са много по-малко, а половината от българите отидоха да правят лудница в Гърция и всичко взе, че стана перфектно за останалата половина.

Общи условия

Активация на акаунт