Професионални серии за коса 148

• 61 829
  • 785
  •   1
Отговори
# 450
Минавам да дам мнение на дамите, които като мен слагат русо от години и минават с преса косата за да изгладат щръкналите, изтощени краища. Косата ми беше най-лошия вариант на слама. От коментарите тук си понакупих доста неща. Най - подходящо за мен е следната схема Ш Alterna Caviar Clinical, хидратиращ балсам NaturalBox. На следващо миене Ш JOICO Moisture Recovery Shampoo и Moroccanoil Hydrating Mask ( оправдано хвалената тук комбинация). Веднъж седмично слагам маска Kerastase Resistance Masque Therapiste, другата седмица Еластисайзър на ФК, следващата седмица Протеин в две стъпки за интензивно възстановяване ApHogee Two-Step Protein задължително със Ш и Б на същата марка. Отделно пръскам серум Alterna Caviar, термото на Loreal Professionnel Absolut Repair, серума за връхчена на LAKME Deep Care Drops. И Вълшебството ползвам от веме на време, но без безсмъртничето. При мен се оказа, че косата ми има нужда от всичко - хидратация, протеин... редуването на тези, както и редуването на седмично, многочасово стоене с мазила доведе за два месеца до мека коса. Охределено е много по-добре от преди.
И оставих пресата. Който се колебае за издухване на косата с кръгла четка вместо изправяне с преса - да скрие пресата и да тича до магазина за четка. Снощи си легнах с мокра коса и днес риших,че й трябва форма на косата за да не уплаша хората. Сешоара ми е на Филипс,един лилав, не е профи, четка си купих от ДМ за 10лв(не ми се рискуваше със скъпа, бях сигурна че съм с две леви ръце и нищо няма да направя). Сухата коса я понамокрих с пръскане на балсам без измиване на Шварцкофт , разделих косата на две и почнах както съм гледала фризьора ми. Сешоара ми беше на втора степен сила и първа степен на топлина. Хареса ми резултата и пресата я пенсионирам.

Беше ми трудно да въртя ръцете е да деля на кичури, но се справих. Есента режа 5-6см за да махна много русите и изтощени крайща. Благодаря на всички, които пишат и споделат тук. Помогнахте ми много Simple Smile

# 451
Браво, Вики Е. Добре си се справила и хубав протокол си си съставила. Наистина при една изгорена коса си трябва такава тежка артилерия. Щом си оставила пресата, косата ти ще става все по-добре!
Аз да ви питам, този спрей на Алтерна дали е същият, като е Арлен? Цената му тук е двойно по-ниска, а аз имам известни предубеждения към Парфимо.

# 452
  • Варна
Същият е. Няма проблем с Алтерните от Парфимо. Те са си доволно трайни не са Марокан.

# 453
  • Велико Търново
Много ме е яд, че при мен Вълшебството не се отразява така добре... Всъщност, убедена съм в ползата на всички съставки, но косата ми става на клечки, матирана някак и на следващия ден е за миене. И мен ме налегна косопад /лятото се активира /, но го боря със спрейове, ампули и шампоан Анаген на Напура. Каквото и да слагам, докато не отмине този период, не спира.

# 454
  • Варна
Бисквитче знаеш,че и аз съм от тоя отбор/с дежурния косопад от юни до ноември/. До тук обаче благодарение на вълшебството нещата са под контрол пу-пу Grinning. При мен ефекта му е потресаващ. Да вярно корените се текстурират и обема се увеличава. Стоят малко като фиксирани,но на мен не ми пречи и не ме дразни. Пробвала ли си да нанасяш по-малко количество? Аз го нанасям с пулверизатора на Меди Целаген/в такова шише ми е забъркан и пръскам максимум 10-12 пъти по цялата глава.
Другото,което ползвам неотменно е Меди Нуминокс,но само след миене.Вълшебството всяка вечер преди лягане с масаж. Престраших се и му сложих и Лавандула,и масло и флорална вода. Търпи се и има лек охлаждащ ефект,което е идеално сега за жегите.

# 455
  • Велико Търново
Принцеске, аз съм го сложила в шише от серума за растеж на ФК, то не е с пулверизатор, и може наистина да идва в повече количеството. На свършване ми е спрея на Ланза, ще пробвам в него. Имам всички продукти и ми свиди ей така, да се похабят 🙂

# 456
  • София
Моето също е в шишето от тоника на кингсли но ако не ме лъже паметта беше написано че не трябва да е като спрей за да може да стига до кожата на главата?
Или аз нещо се бъркам?
Иначе и при мен има лош визуален ефект, омазнява ми корените.
Моята рецептата е оригиналната на Магнолия, набавих си абс вс по нейния списък.
Не знам, аз по начало съм си с мазни корени, надолу косата е суха като слама но в корените е мазна.
Мога да го ползвам само преди миене

# 457
  • Велико Търново
Melisande, права си, сега се сетих, че точно за да не е спрей, преместих Вълшебството в друго шише. И аз като теб, само преди миене мога да го ползвам, макар че тогава слагам Стамиген или Анаген..

# 458
  • Варна
Спреят,за който аз говоря е с дълъг накрайник предназначен за нанасяне на продукт точно на скалпа. Тоя от Ланза серума,за който спомена Бисквитка е точно такъв

# 459
  • София
Аз нямам такъв и не можах да намеря 😩

# 460
Здравейте, някой има ли мнение за слънцезащитната серия на Кюн? Мисля да заложа на нея за почивката ни на морето.

# 461
Аз съм го сложила във флаконче от initialiste, с пипетата ми е много удобно

# 462
Какво е Вълшебството?

# 463
  • София
Аз да се похваля- доволна съм от последната терапия и миене с хидратиращата серия  на Maroccanoil, преди това с Еластайзер на ФК смесен с кокосово масло както ми беше препоръчано (за около 5-6 часа) после и  30 мин. престой с маската на Maroccanoil ,при сушенето термозащитата на Kerastase Cicaplasme, след което кремообразен финиш преди маслото. Изпробвах за първи път два нови продукта - серума за цъфтящи крайща на Marrakesh (със супер аромат) и капките Оway... много ми харесаха. Като цяло  много ми допадна как стоеше косата след тези продукти- гладка и подредена, а не хвърчаща. Искам само да питам вие кога нанасяте маслото за коса (в случая капките Oway) дали само след миене на косата или ежедневно, това се чудя... Преди слагах масло всеки ден дори и сутрин и вечер, но дали не е много или е ОК? За серума на Marrakesh също се чудя дали мога  да го ползвам всеки ден?

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 08:47 от LoLo30

# 464
При нужда.

Общи условия

Активация на акаунт