Професионални серии за коса 148

• 61 797
  • 785
  •   1
Отговори
# 675
Момичета в сайта на Ми аманте по случай рождения им ден подаряват техния вълшебен крем за коса . Условието е да поръчаш минимум два продукта и получаваш крема като подарък. Аз много го харесвам, тествах и маската от която съм очарована и мисля да поръчам шампоан и маска и съответно кремът ще бъде подарък,  та въпроса ми е някой Има ли код за отстъпка за тяхния сайт?

# 676
Мagnollia, благодаря за отговора. Нямам обяснение как буквално изведнъж косата ни премина от супер жадна и изпиваща всякакви тежки маслени маски и финиши в обратната крайност и сега е кльопнала и замазана без да ползвам нищо.

Пробвах различни дълбоко почистващи шампоани с минимален ефект да не кажа никакъв.
За калпак на всичко една седмица след посъригване и отрязване на значителна дължина косата ми е пълна с цъфтежи. Да кажа че съм притеснена и отчаяна от състоянието и няма да е преувеличено.
Какво мислите за сушенето на косата специално когато се налага измиване всеки ден. Мислех, че сушоара е вреден но въпреки, че спрях употребата му косата ми е по-зле от всякога.
Преди години миех всеки ден сушах със сешоар и дори не ползвах маски и балсами, косата ми изглеждаше много по добре, после започнах да полагам грижи с маски и прочее, подобри се състоянието, после минах на леки балсами дрогерийни влоши се, после пак професионални маски, финиши, беше ок, но в момента никой продукт не ми се отразява добре, просто не разбирам, минимално продукти също няма разлика. Имам чувството че сушенето без сешоар я направи толкова странна.
Чета, че всъщност да се остави косата да съхне от само себе си било по-вредно защото престоявала по-дълго мокра и се увреждал косъма, вашето мнение?

# 677
Момичета, от тези продукти против косопад и за растеж на косата (шампоан, ампули, серуми), които сте ползвали, кои са без мента?

# 678
Момичета, идвам с един лаишки въпрос.
Решила съм да боядисам косата си за първи път от 10 години насам и искам да е с безамонячна боя и да е максимално щадяща, т.к. страдам от косопад. Косата ми е тъмно кафеникава, а аз искам чисто черно. Каква марка бихте препоръчали и 1:1.5 ли трябва да бъде. Също така оксидант ще ми е нужен ли и колко процента?

# 679
Момичета, идвам с един лаишки въпрос.
Решила съм да боядисам косата си за първи път от 10 години насам и искам да е с безамонячна боя и да е максимално щадяща, т.к. страдам от косопад. Косата ми е тъмно кафеникава, а аз искам чисто черно. Каква марка бихте препоръчали и 1:1.5 ли трябва да бъде. Също така оксидант ще ми е нужен ли и колко процента?

Пробвай боята на Oway има я в арлен, вземи си най-ниския % оксидант за нея.

# 680
Момичета, от тези продукти против косопад и за растеж на косата (шампоан, ампули, серуми), които сте ползвали, кои са без мента?
Серията за растеж на Керастаз и Nugella&Sule ✌

# 681
  • by the sea
оставям позитивно мнение за  Nuggela & Sule F11 Hair Growth Accelerating Treatment шампоан и серум.
не целя спиране на косопад, а сгъстяване и по-бърз растеж.
Ползвам ги от 2 месеца,  почти толкова религиозно, колкото е описано в упътването,  3-4пъти седмично.
Виждам по бретона ми, че най-накрая се сгъсти и е пораснал повече от 3 см, така че действа комплекта.
Имам и много нов растеж, ползвала съм почти всичко на пазара предните години, има и други продукти от които съм доволна, но исках да похваля този за ефекта! Simple Smile
Взех комплекта на промоция от makeup за 56лв
Днес бях в рибата, новите продукти на l'alga са със същия аромат, това ми беше много любопитно, без серията за Seascalp,тя миришеше леко ментово, цените са много неприятни в момента, ще почакат.

# 682
  • София
Аня,какво му е лошото на кокосовото масло?Аз стоя по 2 часа (+ масла) и съм много доволна.

И аз това искам да питам, понеже видях, че е коментирано за кокосовото масло няколко мнения преди това и по - конкретно за престоя с него, като беше споменато, че 8 часов престой е абсурден, 2 часов също, но искам да попитам защо? Аз го държа и по 2 часа и по 4 ч. и повече дори, а понякога и за цяла нощ и много си харесвам косата след това-ефекта е мекичка, подредена и блястяща коса (поне при мен) Видях, че някой беше коментирал, че косата ставала като метла след него, което много ме учуди, но явно си е до коса. Пък и престоя явно е важен също, та кажете моля ви, за да не бъркам аз нещо, вие по колко време стоите с него? Че аз и в момента съм се наклепала 😅 и вече не знам колко време е най-добре да го държа.

# 683
Не е проблема в самото кокосово масло, а в нуждите на косата. Както Магнолия е написала, ако косата има нужда и с часове да стоиш, ще ти е добре, ако обаче няма нужда може да стане другата крайност и да получиш метла. Миналата година редовно слагах на косата, тази сложих веднъж и ефектът не ми хареса, което означава, че в момента косата ми няма нужда от него.
Спомням си коментар на принцесата, че го използва като е на плаж и навива косата на кок.
Както и коментар на Ванеса, че порьозните коси не харесват кокосово масло. Та и това има значение

# 684
  • Варна
Всичко е въпрос на коса и моментното и състояние и крайните твърдения като “абсурд“ и “безумие“ никога не са ми харесвали. Моята коса обича кокос, да не кажа,че много го обича. Навлажнявам като за еластисайзър и нанасям без да прекалявам, Свивам на кок и спя така.
 И това не е защото нямам преуош терапии или други мазила. Даже ей сега ще се намажа доволно и ще измия чак утре след плажа Grinning. Сутринта ще клепна отгоре малко Hmilch да съм модерна де GrinningGrinningGrinning.

Последна редакция: нд, 25 юли 2021, 08:22 от prinzesata

# 685
  • София
Добре, в такъв случай ако приемем, че и моята коса е от обичащите кокосово масло😄, то мога ли да видя някакъв ефект от престой само час- час и половина или си трябва повечко..поне 3- 4+ часа? Защото понякога просто нямам възможност да стоя повече от 1 час, та се чудя така има ли ефект изобщо, но се надявам да има поне малко. 😄 Същото се чудя не само за кокосовото ами и изобщо за преуош продуктите дали за час-два максимум косата може да поеме полезните съставки или не особено 😄

Последна редакция: сб, 24 юли 2021, 20:31 от LoLo30

# 686
Добре, в такъв случай ако приемем, че и моята коса е от обичащите кокосово масло😄, то мога ли да видя някакъв ефект от престой само час- час и половина или си трябва повечко..поне 3- 4+ часа? Защото понякога просто нямам възможност да стоя повече от 1 час, та се чудя така има ли ефект изобщо, но се надявам да има поне малко. 😄 Същото се чудя не само за кокосовото ами и изобщо за преуош продуктите дали за час-два максимум косата може да поеме полезните съставки или не особено 😄

Lolo30,
На Еластисайзър Екстрийм пише поставяне на влажни дължини за 10-20 Мин. и ако искате да усилите ефекта да се сложи шапка или хавлиена кърпа, бих добавила загряване със сешоар през шапката. Кокосовата маска е също вид домашен преуош, така, че дори за час е добре. За мен всяка грижа е добре, но лично гледам да удължавам престоя.

# 687
Кокосовото масло не е вредно,много е полезно,но човек трябва да познава косата си и да знае как да го ползва.
Кокоса е много силно проникващо масло,не запечатващо.Ако се нанесе на мокра коса,то навлиза много дълбоко,подхранва косата,но не запечатва косъма.В случая,ако косата е изрусена,изтощена,порьозна,кокоса ще направи косата пръхка и суха,тъй като няма какво да затвори косъма.В този случай,трябва след терапия с него да се ползват киселинни маски/балсами и с ниско PH за да затворят и изгладят косъма.
На боядисани в кестенявите тонове или не/слабо третирани коси кокоса действа по-добре,тъй като порьозността е ниска и косъмът не е отворен перманентно(всички знаем как действа на косъма изрусяването).
Нанасянето на кокос в корена е безпроблемно,там косата е здрава и косъмът е затворен,но при дължините е друго.Може да се нанася кокос,но ако е смесен с масла,които затварят косъма или да се нанасят едно след друго,което си е играчка.Има много други масла,които подхранват и затварят косъма и не носят главоболия.
Ето някои от най-масово ползваните масла и как действат
Бабасу,жожоба,кокос-много дълбоко проникващи,не запечатват косъма,а само го подхранват.Най-подходящи са за скалп.
Зехтин,ший,бадем-подходящи са за всякакъв тип коса.Те не проникват на дълбоко в косата и затварят косъма.Най-добре е да се ползват за дължини.
Рицин,лен,тиква,арган-почти не проникват в косъма,а основно го запечатват и полират.За изрусени или много порьозни коси са най-добрите масла.Добавянето им редовно в маските за скалп може да доведе до мазна, увиснала коса.
Могат да се правят комбинации, за да се постигне най-добър ефект.
Маските с масла си вършат работата за 40 мин. до час,от там нататък е по желание.

RedPanDa да се включиш пак след месец-два с коментар,че отдавна съм ги нацелила.Чела съм ревюта на една дама и съм гледала видеата и,но пък точно на нея изобщо не и вярвам,та си търсех някой сигурен Flowers Hibiscus

# 688
  • Варна
Vanessa, прекрасен коментар, благодаря ти! Аз съм от блондинките, при които кокосовото масло прави косата ужасна. Сега и разбрах защо. Обичам, когато някой обяснява защо Hug

# 689
Дами, този шампоан на Меди - https://www.zlatnaribka.com/30-produkta-s--30-otstapka/shampoan- … s-folligen-250-ml хидратиращ или протеинов е? Какво е най - удачно да се ползва след него? Поръчах го и се чудя как да го вкарам в рутината си Simple Smile Много шампоани, много нещо както се казва.

Общи условия

Активация на акаунт