Фентъзи и фантастика - 22

• 34 645
  • 703
  •   1
Отговори
# 705
Идвам да ви препоръчам "Злодей" на Шуаб. Отначало ми тръгна малко мудно,  но след това  нещата ставаха все по-интензивни и лично за мен книгата е много добра. Н.О - не обичайните, хора със свръх сили и възможности, в нормален свят, за които не се говори много, много. Всичко тръгва от един експеримент, следва  отмъщение планирано с години. Аз лично не успях категорично да си отговоря на въпроса кой от двамата главни героя е злодея и кой е герой, за мен и двамата са сиви и анти герои. С нетърпение ще очаквам и втората книга. Книгата получава първите ми 5 звезди за тази година. И един цитат
„Някой може да се нарече герой и все пак да се разхожда, убивайки десетки. Някой друг може да бъде етикетиран като злодей, защото се опитва да го спре. Много хора бяха чудовища ​​и много чудовища знаеха как да играят това да бъдат хора.”

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 11:04 от Меган

# 706
В момента чета "Цезар" на Кон Игълдън. Подхванал съм едновременно първа книга - през вратите на Рим и четвърта книга - Боговете на войната. Не е фентъзи,по-скоро исторически роман, но ми е доста интересно.

Да, това за героя има смисъл.  Труман например е твърдял, че хвърлянето на атомната бомба е оправдано, защото войната приключила бързо спрямо включването на САЩ и спасил американски животи.
често съм твърдял, че разликата между полицая и гангстера е само една значка - както доказва един от раказите на О' Хенри

# 707
Здравейте! Прочетох серията Стъкленият трон на Сара Дж Маас , но историята не свърши в седма книга. Не намирам следваща. Знаете ли дали има?

# 708
Ако това помага:
Книгите са 8, ако се започне с Острието на асасина. Последната е Кралство на пепелта, издадена е първоначлно на български в 2 части.

# 709
Ако това помага:
Книгите са 8, ако се започне с Острието на асасина. Последната е Кралство на пепелта, издадена е първоначлно на български в 2 части.
Явно съм прочела първата част само. Ще потърся втората. Благодаря!

# 710
Отново прочитам "Брилянтните на Маркъс Сейки. Прекрасна книга. Да, сюжета е малко банален (хора с пси-качества са преследвани като аутсайдери ) и приликите с "Тъмна дарба", "Дивиргенти" и пр. се набиват на очи. Но все пак книгата е интересна. Дори - много!
Това което ме дразни е   надписът "Край на първа част" и....нищо, 2,3 не са преведени. Добре че финалът е отворен.

Последна редакция: пн, 28 фев 2022, 09:22 от Лорд Сняг

# 711
Здравейте! Прочетох серията Стъкленият трон на Сара Дж Маас , но историята не свърши в седма книга. Не намирам следваща. Знаете ли дали има?
Аз имам в електронен вариант цялата седма книга .Дайте имейл и ще ви я пратя

# 712
  • България
В последно време трудно намирам фентъзи без розова част.
Затова реших да разбера най-после какво става след края на сериала "Вещиците от Ийст Енд".
Така започнах Серия „Семейство Бошан“  от Мелиса де ла Круз.
Прочетох първа от трите части. Не е кой знае какво, сериалът беше по-добър, но се чете.
Сигурно ще прочета и другите две.

# 713
В тази връзка - имаш ли допълнителна номинация за 2021 фентъзи и фантастика (такива които си прочела 2021, не които са издадени през нея )
дотук номинациите са :

Ели Ди Си
1. Брандън Сандерсън - Деца на безименните
2. Робърт Джордан/Брандън Сандърсън - Колелото на времето
3. Катрин Арден - Winternight /Зимна приказка

pppqqq

.1Пиранези
2.Троя
3. Поредицата Дръзки
4. Проектът Аве Мария
5. Клара и слънцето

Лорд Сняг

1. Към Звездите - Брандън Сандърсън
2. Трилогия за старото кралство - Гарт Никс

Fenyx

1. Проектът Аве Мария, Анди Уеър
2. Аномалията - Ерве Льо  Телие

Лиу Йънг

1Дейвид Фарланд с поредицата Повелителите на руни
2 Дан Симънс с поредицата Хиперион

Maybach

1Станция Пердидо - Чайна Миевил
2Към никъде - Брандън Сандерсън
3Легенда - Дейвид Гемел
4Ритъмът на войната - Брандън Сандерсън
5 Метаморфозы 1 и 2 - Марина и Сергей Дяченко
6 Драконът на Негово Величество - Наоми Новик

Стигнем ли новата страница ще пусна тема, че март станахме. Засега чакам само Меган да си даде номинациите.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 20:05 от Лорд Сняг

# 714
  • България
Нямам други.
В последно време не попадам на добри произведения. 😔

# 715
И аз от известно време чета само кримита.

# 716
  • В полите на Пирин планина
Отдавна не съм минавала, но да си дам номинациите:

"Станция единайсет" на Емили Сейнт Джон Мандел - фантастика

"Мочурища" на Филипа Грегъри - историческа с фентъзи елемент е, но може да я "класираме"
"Сребърна приказка" на Наоми Новик

# 717
Сега виждам,че се номинира.
Миналата година нямах много добри попадения (надявам се тази да е по-добре),но все пак бих номинирала "Архив на малцината, родени в космоса" на Беки Чеймбърс.Наскоро прочетох и последната част от поредицата - "Галактиката и земята там отвътре",която също не ме разочарова Simple Smile.

# 718
https://www.bg-mamma.com/?topic=1420404.new#new - НОВА ТЕМА

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 22:50 от Лорд Сняг

Общи условия

Активация на акаунт