Инвитро с донорски яйцеклетки в Биотекском, Киев - тема 3

• 72 986
  • 755
  •   1
Отговори
# 570
Мики, моля се дъщеричката ви да е добре и скоро всички да сте заедно вкъщи. Съжалявам за загубата на момченцето ви Sad
Аз лично не знам, какви изследвания се правят на донорките. Но това, което чета много ме притесни.
Вече имам два неуспешни опита в Биотекс, а разказаните в последните постове истории, ме карат да се замисля, дали да продължа там.
Недейте да се отказвате само заради моя пост или някой не добре развили се бременностти. Аз нищо лошо не мога да кажа за Клиниката. Бяха ми се хванали 4 и ходих на редукция и оставиха 2 бр. Може да грешат от болницата за тази тежка диагноза и резултата да е отрицателен. На мен това ми е 3 опит в Биотекском. Първи опит беше с мои и донорски Я, втори опит кухо яйце и сега се хванаха и 4 те ембриона.

# 571
Аз също нямам за цел да злепоставям никого,няма нужда от нападки.Просто споделих моят горчив опит.Всеки има право на мнение,дали от лошо стекли се обстоятелства или нещо друго.Просто всичко е и до късмет.Успех на всички и най-вече на Мики.

# 572
Даун синдрома едва ли е причинен от донорката. Това е грешка при деленето на клетките и също така мъжкия материал, също има отношение по проблема. Така че не може да обвинявате само донорките. Колкото за изследванията на донорите. Правят се такива, просто трябва да попитате клиниката кои точно правят.

# 573
Благодаря, че споделяте опит, момичета, за жалост - горчив опит. Важно е всички ние - пациентите на клиниката, а и бъдещите такива, да сме подготвени, че успеваемостта не е 100%. Не всички забременяваме от първия път и не всички бремености завършват с happy end. Но така е във всяка клиника. Тази не прави изключение.
Преди в темата пишеха основно момичета с успех от първи и втори опит. И аз заминах за там много уверена, че след 9 месеца ще имам бебе. Но уви, два опита по-късно, борбата продължава. Това, че съм под 35 г. и че лигавицата ставаше много хубава и за двата трансфера, не беше достатъчно.

# 574
Винаги ще има черно и бяло, добро и зло, успех и неуспех. Ще се опитам да дам кураж и вдъхна надежда. Не , че не съм го писала и преди и с риск да се повторя.  Аз и моята приятелка отидохме м.май на първичен преглед. Трасферите ни бяха м.юли. При нея върнаха 4 Е и се хвана 1. При мен върнаха 3 Е и се хванаха всички. И двете сме над 45г. И при двете ни мъжете са по-млади , но с проблеми в спермограмата. Аз направих редукция и оставих 1 Е. В момента очакваме срещата с бебчетата и сме в  30 г.с. Убедена съм , че подбора на донорките се прави много прецизно, с всички съпътстващи изследвания. Вярвам , че всяка една е минала задължителни тестове и изследвания. Но също така вярвам и че късмета е доста сериозно перо в инвитрото. В това начинание да включени много фактори, като първия е донорката. От там нататък е  важно състоянието на мъжа, въпреки че сперматозоида е подбран за целта на оплождането....пак е важен. После, уменията на ембриолога, апаратурата, майчината утроба, нейните проблеми, било то имунологични, тромбофилии, лигавица, полипи или миомни възли, усвояване на препаратите, както и правилно подбраните лекарства по протокол. Не на последно място остава и стреса, злоупотребата със вредни за организма средства....куп
..куп фактори, които определят това ще е успешен или не опита.  Самия факт обаче ,че и двете не успяхме дълги години в България и в Турция , за мен е показателен ,че сме отишли на правилното място. Никой не може да каже...за теб или за нея , кое е правилното място, но си струва да се опитва , да се сменя и никога да не се губи вяра! Мики , стискам ти силно палци и съм уверена , че това е грешно предположение. Всичко ще е наред ! На останалите момичета желая МНОГО КЪСМЕТ !

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 19:13 от Free2020

# 575
Мики, много съжалявам, за загубата на момченцето ти. Знам, че каквото и да напиша е излишно, но се моля и стискам палци всичко да е наред с момиченцето.
Желая само добри новини и късмет от сърце.

# 576
  • София
Мики, съжалявам, стискам палци всичко да е наред и момиченцето да се оправи! 🍀🍀🍀

Тризомиите (като синдром на Даун) са случайни генетични аномалии, наричат ги още грешки при деленето, които се проявяват при напълно здрави родители с нормален кариотип. И да, много често са резултат от проблем в спермограмата при мъжа.

Ние също сме с мъжки фактор, освен моите години - аз съм на 46, мъжа ми е по-млад. При първият опит върнахме 4 ембриона, не се хвана нито един. При вторият опит върнахме 4, хванаха се 2, вече са на почти година и половина - здрави, щури и пълни с енергия.

Виолета, Ню лайф работят именно със замразени яйцеклетки от FirstEggBank. Но те нямат нищо общо с Биотекском, освен че също са украински. Аз имах достъп до двете банки горе-долу по едно и също време - нищо общо нямат. Проучи си по-подробно, Украйна е огромна държава, с 42 милиона население, имат много клиники. Причината да има много млади донорки е, че при тях донорството не е безвъзмездно, съответно много млади жени с дечица използват ресурсите от даряването, за да започнат собствен малък бизнес.
Цитат на: Violeta7777
Няма нужда да искаш ДЯ от Биотехком. Има клиники в Бг, които работят с тяхната донорска банка, например НП Лайф в Пловдив.

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 23:30 от delisardeli

# 577
Здравейте. Само да споделя, че много бързо получихме отговор след първото запитване. Имаме насрочена първа среща в клиниката за изследване и преглед 22/23 февруари. Има ли някоя мама със същия период на престой там?

# 578
Момичета, имам подробен отговор от Виктория за генетичните изследвания. Много съм и благодарна за изчерпателния отговор.  Незнам дали имам право да го публикувам тук, но ДА правят се изследвания. Ако някой от вас се интересува да ми напише на ЛС пощата си и ще го препратя. Въпреки всичко моите притеснения ще ги има още 1 месец и ще пиша като имам резултат. Утре си взимаме Малечка Палечка в къщи /родена 890 гр. /.

# 579
  • София
mikimiki82 дано притесненията ви се окажат неоснователни и Малечка - Палечка да расте на воля Hug
Момичета искам да попитам в Биотекском правят ли хистероскопии ако се налага преди опит?

# 580
mikimiki82 дано притесненията ви се окажат неоснователни и Малечка - Палечка да расте на воля Hug
Момичета искам да попитам в Биотекском правят ли хистероскопии ако се налага преди опит?
Да правят хистероскопия.

# 581
Здравейте дами, минавам да споделя радостта си с вас.
Вчера - 04.02.22г. се роди нашето малко, дългоочаквано съкровище Йоан. Роди се по рано от очакваното в 35+ г.с, но пък всичко е наред, и с бебето, и с мен 😊
За съжаление няма да мога да го нагушкам, тъй като не успях да направя разкритие за нормално раждане и се наложи секцио поради изтекли води на 2ри февруари без контракции и каквито и да било болки.
Това ми беше втори, късметлийски опит в Биотекском. 😊
Пожелавам от сърце на всички възможно най-скоро да изпитат радостта от появата на нов член в семейството.😊
Цял живот ще съм благодарна на Биотекском, без които това нямаше да е реалност. 😘

# 582
  • София
Честита радост, да ви е жив и здрав малкия Йоан 💙, пожелавам ви за напред много щастливи моменти заедно People Family Nature Sun With Face

# 583
Честита да ви е радостта живи и здрави да сте цялото семейство!
    Здравейте дами, минавам да споделя радостта си с вас.
    Вчера - 04.02.22г. се роди нашето малко, дългоочаквано съкровище Йоан. Роди се по рано от очакваното в 35+ г.с, но пък всичко е наред, и с бебето, и с мен 😊
    За съжаление няма да мога да го нагушкам, тъй като не успях да направя разкритие за нормално раждане и се наложи секцио поради изтекли води на 2ри февруари без контракции и каквито и да било болки.
    Това ми беше втори, късметлийски опит в Биотекском. 😊
    Пожелавам от сърце на всички възможно най-скоро да изпитат радостта от появата на нов член в семейството.😊
    Цял живот ще съм благодарна на Биотекском, без които това нямаше да е реалност. 😘

# 584
    • София
    Рори, честита рожба! Да сте здрави и много щастливи заедно!

Общи условия

Активация на акаунт