Любители на кучета - 119

• 31 837
  • 746
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Ооо, сладката Каду е рожденничка! Честита да си, малко сурикатче Grinning, здрава и игрива, весела, щастлива! Birthday

# 451
  • София
Честито на порасналите рачетата. Да са живи и здрави и много игриви.
Ние бяхме в Сицилия. Там на плажа пускаха кучета, но беше в затворен комплекс и не знам за навсякъде ли важи.
Моят сладурко ще го кастрирам следващия месец, като се върнем от морето. Силно се тормози напоследък. Излиза на разходка само с една мисъл. И е вечно превъзбуден, не може да играе, не може да се раходи, като нормално куче. Да не говорим, че в клетката има мъжки кучета, които го нападат без никаква причина. Явно излъчва по-силна миризма или хормони и аз не разбирам много. Иначе в къщи е душичка, никой не ми вярва, че ДР може да е толкова нелаещ и негризящ.

# 452

Пет клас!?!? Моля моля! Това е първокласен сладур!❤

Точно така! За нас е много повече от домашен любимец! И най-красивата кучешка муцунка - мечешка по скоро 😂

# 453
  • Sofia
Честита Каду! Здрава,права и щура Heart

Mtz,страхотни сте!

Тонка,ние сме оставяли Бела в Грижовници (в София,имат и фб страница). Доволна съм,къща с двор,на първия етаж кучетата,на втория котки,птици и собствениците спят. Кучето е на свобода 24 часа,винаги с човек при тях. Пращат клипчета и снимки постоянно,взех си я чиста и доволна. Искат легло,храна,паспорт,повод и евентуално играчка. Отидохме да разгледаме и да се запознаят с кучето преди да я оставим.
Рошковците за този период не работеха.

Последна редакция: ср, 07 юли 2021, 15:49 от Margaritka_2014

# 454
Честита, здрава и игрива да е Каду! Много радостни години да имате с нея и батко й 🤗

# 455
Чаровна, Каду!Бъди все така щастливо, обичано и обгрижвано момиченце!Носи радост на твоята мама Естела.И имаш най- прекрасния батко-Бизу.Чакаме снимка с тортата....

# 456
  • София
Сега прочетох въпроса за йоркито. Как се дават доста пари за кученце, на което дори не сте видели родителите? Като е породисто поне някакви документи нямаше ли? Иначе и аз мога да си продавам така кучета, със снимка на родител и честна дума.
Майката, ако е истинска, си прилича на йорки. Бебето наистина не е достатъчно космато още, но знае ли се след време. На мен обаче ми се струва едричко за 2 месечно мини йорки. Но не съм специалист все пак. Ветеринарите също не са, имайте предвид.

# 457
Нали отдавна не сме ходили на вет и не сме имали кожни проблеми…
На какво ви прилича? Ветеринар ще я види чак другата сряда… постоянно й е мокра там козината, защото не можем очевидно да пием вода нормално и хвърляме слюнки и правим локви. Козината е с различен цвят, много рехава и има тези кафяви точки. Мирише зле също така. Преди сряда няма кой да я прегледа и да разбира от кожни проблеми…

# 458
khalesi то може да са много работи. Алергия към външен фактор, бълхи, кърлежи, атопичен дерматит и още хиляди работи.
Най-добре е да я видят ветеринарите, да вземат посявка, или натривка да видят от какво е.
Сряда е далеч наистина, и аз не бих могла да издържа да чакам една седмица.. Няма ли вариант да я заведеш другаде?

# 459
Клиниката ни е само една. Дерматоложката в клиниката също е само една… а тя ще бъде на работа чак в сряда. 😞 Ще се побъркам до тогава.

# 460
  • София
Каду, Честит ти Ден Рожден!!! Много здраве, кашкавали, наградки и много чешкане по коремчето! Дъъъълги години вярна служба на твоите двукраки! Любов, любов и пак любов!

Чарли: "Да ви се оплача... на плажа жега, а мойто подопечни са се проснали да поспят, но аз ще ги пазя! Все пак са си мойте деца!"

"Но малко се поизморих... ще си подремна и аз..."

# 461
  • тук-там
Сега прочетох въпроса за йоркито. Как се дават доста пари за кученце, на което дори не сте видели родителите? Като е породисто поне някакви документи нямаше ли? Иначе и аз мога да си продавам така кучета, със снимка на родител и честна дума.
Майката, ако е истинска, си прилича на йорки. Бебето наистина не е достатъчно космато още, но знае ли се след време. На мен обаче ми се струва едричко за 2 месечно мини йорки. Но не съм специалист все пак. Ветеринарите също не са, имайте предвид.
+1 за горното мнение. Ние купихме Мокка и Нъки с генетично изследване, правено в Словения (в Бг не ги правят) на 8 гена, които са чувствителни за породата и с родословие. Нъки е шоу и ми го продадоха с уговорката, че няма да го кастрирам, ще го водя по изложби и ще го дам за развъждане. Това малко ми е в повече, но пък ме радва мисълта, че можем да допринесем за популязуране на породата в Бг. За жалост за момента няма булка за него в Бг.

# 462
  • Sofia
mtz,
В Италия няма ли булки, така и така сте там…

# 463
Здравейте!
На 15 юни се сдобихме с кученце, което прибрахме от улицата. Според ветеринаря беше на около 40 дни и вероятно ще бъде средно като размер. Няма си порода, но е голяма красавица. Никога не съм гледала куче и нямам опит, тъй като домашният любимец не беше плануван, нямаме предварителна подготовка и се учим в движение.
На 15.06, в деня, в който я прибрахме, беше обезпаразитена вътрешно и външно. Същата седмица имаше диария и леки хрипове на горни дих.пътища, което наложи лечение. За радост се повлия бързо и за 2 дни беше добре. Това наложи известно забавяне за поставяне на ваксина и препарати.
На 28.06 и е поставена първа ваксина Nobivac Puppy DP.
Днес, 22 дни от първото обезпаразитяване, беше обезпаразитена повторно вътрешно и външно. При изхождането забелязахме паразит, извън изпражненията беше, а не в тях, навит почти като пружина, с белезникаво-бежов цвят, по-скоро гладък. Беше жив, не мога да определя размера. Приличаше на червей сякаш. Свързахме се с ветеринаря, каза, че е нормално и да спазваме повишена хигиена. След първото обезпаразитяване не е имало подобни неща, следяхме за това, не е извеждана и събирана с животни. Доста сме притеснени, поради липсата на опит и се тревожим дали е възможно да е тения, как бихме могли да разберем, ако изобщо има начин? В притеснението си изобщо не се сетихме да запазим паразита или поне да го снимаме. Бих се радвала ако споделите опит и дадете съвет:heart:
Ето я.Heart

# 464
Леле , колко е сладка ! С тези черни големи очи ....
Как се казва ?

Общи условия

Активация на акаунт