Пазаруване от НМ, тема 52

• 43 713
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Ако ги върнеш с код за размер (малък/голям) е много вероятно да ти удържат такса, безплатно е връщането за дефект или изпратен от тях погрешно артикул.

# 556
С такса ще ги върна, да ..
Ама дали ще ги приемат е по-скоро въпросът?

# 557
Не виждам причина да не ги приемат. Може да се връща и бельо, не знам да имат промяна засега и да има нещо, което да не може да се връща.

# 558
А, мерси. Засилвам ги значи. Simple Smile

# 559
Ще ги приемат, връщай смело!

# 560
Според мен може да пробваш да им пишеш, ако намираш, че има разминаване между номерацията- т.е. си поръчала правилен за теб размер, а те са умалени и да искаш да не ти удържат доставката, ако по този начин един вид са те подвели.

За връщането е важно да са в нормален вид стоките - както са пристигнали, да няма намеса след получаването на стоката върху вида на продукта от страна на клиента, мисля че дори и с разкачени етикети приемат, но стига да са само пробвани нещата (за долното бельо, което има хигиенни лепенки, добре е да са запазени).

# 561
  • София
Връщала съм досега 2 х поръчани сутиени онлайн за дъщеря ми. С етикета, описание за причина със съответен код за връщане. Това, още когато връщанията зимата бяха безплатни. Никакъв проблем. Аз съм 75Б и нямам проблеми. Поръчвам със затворени очи от HM. Но при нея не е така.

Хигиенните лепенки при долно бельо се разпадат при контакт с вода. Наскоро ми се случи да разбера.Satisfied
Получих бански от HM onine  и в нетърпението си да пробвам веднага, току що излязла от банята,  се намъкнах в новото долнище. Лепенката стана на парцали. Още я стържа от банския.Smile

Аз да похваля това гащеризонче: https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0851363001.html !  Обожавам да купувам гащеризони! Явно навик от бебешките години...Heart Eyes

Ето нагледно представено:

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 17:00 от kopche

# 562
Така, да дам отчет днес от Мол България и НМ там.
Има на промоция дамски рокли доста, не са хубави повечето, много бели блузи, панталони, дори има пуловери някакви. Чанта също от тази голямата черна, велурена дето имитира на 25 лв намалена, хареса ми , ама ..няма само чанти да трупам, имаше и други намалени по-малки, не бяха лоши.
В намалените имаше и ХЛ размери и взех две рокли на майка.
Едната е май Азалия беше пускала за някаква дама на плажа дето бяла беше с презрамки, разкроена, памучна на 25лв и има още една там, ако я иска да отива.
ей тази, сега я намерих в сайта да покажа
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0875239002.html
Другата по-дълга от същата материя, пак на тази цена от 25лв, в лилаво бледо или пепел рози, бе някакъв такъв цвят.
ето тази, но едноцветна е
https://www2.hm.com/bg_bg/productpage.0862167004.html
Харесах и други две , като за нея , но прецених за лятото (тя не излиза ) в жегите това ще и е полезно и удобно.
За мен харесах една с прехвърляне, хубаво ми стоеше, ама нещо щампата размазана, видях после още една и сравних-същата работа, май си е такъв плата и не взех.
Да вметна, че в Тера Нова има също промоция на дрехи и добри попадения на потници, роклета и т.н. Харесах едно рокерско яке в светло беж-розаво, някакъв такъв цвят, имаше и в черно, хубава материя и модел на 35лв май беше, но ХЛ ми беше леко тясно долу на ханша в закопчаването, а съм с лека рокля .. та не взех, не става(( Всъщност Л по-добре ми стоеше, но.. явно дупето ми е широчко(( Та погледнете и там, ако ходите, портмонета бяха намалени доста (не че бяха нещо де)
В Кикито не харесах абсолютно нищо, много ...ми никакви модели, нищо..
Нещо съм отвикнала да пазарувам, много бързо се изморих и изнесох.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 15:33 от Анонимен

# 563
Може ли въпрос относно връщането на стари дрехи ?
Какво правят с тях?  Има ли изискване да са прани?    Препродават или подаряват или  какво?  

Напр. скъсани чершафи?

# 564
Рециклират ги. Нормално би било да са прани. Мислите ли, че е редно да занесете непрани дрехи, въпреки че ги обработват след това? Рециклират, не продават и не подаряват. Взимат и чАршафи, макар и скъсани. Занасяте ги чисти, сгънати и натъпкани в торба, не вадят от вътре дрехите да ги проверяват.

# 565
Ама че въпрос. Разбира се, че чисти изпрани дрехи, няма да занесеш вмирисани я. Обработват ги.

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 22:45 от ~Carolina~

# 566
На единия от панталоните, които купих последно от там пише, че е от 100% рециклирани материали - може би е правен точно от такива дрехи.

# 567
Не вмирисани, Каролина, но  прани и стоят от доста време.  Та като ви четях, си замислих, че мога да ги предам.   Ако го дам на човек - пак ще го пера, ама  сега разбирам, че под рециклиране и преработка, означава, че отива за и сторителни материали и материали в автомобилната индустрия.    Ами естествено, че ще им е все едно дали са скъсани.  Сега си спомних, че съм виждала от какво правят влакната - ами то -няма нищо общо с дреха. 
Но това не означава, че касиерката в някой си мол ще е наясно с процеса на рециклиране, и че няма да ми върне торбите, тъй че мерси за отговорите.

И какво означава "Що за въпрос?"  - не е по темата ли?  Не се ли разискваше връщане на дрехи и пране няколко поста по-напредо?

Беше ми полезно - отдавна не съм влизала в темата и ме накарахте да се замисля.

# 568
На въпрос "има ли изискване да са прани?",какъв отговор очаквате?Ако няма такова ,нали половината народ ще си занесе мръсни тениски,чорапи и т.н.Прана дреха,която седи от година ,две ,три си е прана,не са казали от простира да я занесете,а да има вид на минала сапунка и вода  .Но това пояснихте по-късно ,а в темата никой не е в чуждия гардероб и глава.

# 569
Никъде не дават разяснения след рециклиране в какво точно се превръщат дрехите, които събират. За мен е важно, че не се разнасят по кофите за боклук.

Общи условия

Активация на акаунт