Боя след къна

• 4 632
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Коя е "точно тази" къна?

# 16
Коя е "точно тази" къна?

Авторката е споделила на предната страница с коя къна се къносва. За нея беше  мнението ми. Herbul и Eagles идват от един производител. С нея имах алергия.

# 17
А, онази от снимката. Не пише марка на нея, не я знаех как се казва. Но пък още от ученическите си години знам, че има боя в тази, то дали не го пише и на съдържанието? Защото съм я пробвала преди повече от 20 години и щом съм запомнила, че има боя, сигурно е пишело.

# 18
И аз не обърнах внимание на името, но съм мазала и от двата вида, които идват в тази кутия. Наистина е химия, още повече че се държи 30 мин като боя. Но връхчетата на косата ми бяхя доста сухи от нея, вредна е. Откакто я махнах и отрязах се оправи.
В нея има къна, акация, индийско грозде, парафенилендиамин и лимонена киселина. Реално PPD е гадното. Ужасно ми се зачерви скалпа, болеше и очите ми бяха подути сякаш съм яла кило маслини каламата.

Но дали описанието на етикета отговаря на съдържанието не се знае. Те нямат и много висок качествен контрол и забелязах че има разлика в различни партиди. Разчитат на обратна връзка и точно затова им писах. Тази къна вече е и трудна за намиране по магазините.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 11:30 от noirelady

# 19
На мен безамонячна боя ми така ми беше запалила скалпа, че цяла седмица ми беше зачервен и болезнен. Амонячна досега не ми е правила такава реакция.

Позната химичка преди много години ми беше споделила, че няма значение дали боята е амонячна или не. Все трябва да има някоя гадост, която да "отвори" косъма,.

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 19:51 от Дидичка

# 20
  • София
Момичета, ходих на фризьор. Боядиса ме с безамонячна боя. Хвана си, но още на първото измиване вкъщи лъснаха бели корени. Самия ефект също не ми хареса. Къната боядисва и скалпа, което придава чувство за обем, прави я лъскава.
При боята този ефект го нямаше и не останах очарована. Освен това скалпа повече ме сърбеше и нещо сякаш не беше ок.
Сега си продължавам с къната отново. Като ми свършат кутийките пак ще пробвам с боя, но смятам този път да е някакво тъмно кафяво и може би ще пробвам амонячна. Ще споделя резултата.

# 21
Здравейте ! Преди 2 месеца се бях къносала с една индийска къна (мацката с точката) , уж пишеше тъмно кафява, но станах черна. Бях черна известно време, но към днешна дата е тъмно кафяво- натурално черно нещо подобно .
Питам се, понеже намерих качествена натурална боя за коса, дали някоя от вас я е използвала?
В момента слагам маски на косата (кисело мляко, зехтин…) за да падне по- бързо къната, имам и някакви червеникави оттенъци на светлината, което е ужасно за мен.Много искам да разкарам този цвят и да си върна кестенявото. Надявам се някоя да пише, виждам, че отдавна не е влизано в тази тема. Поздрави! 

# 22
Къната е само и единствено червена, всички друго е с добавени оцветители.

Тази боя не съм ползвала, но съм се боядисвала със светлокестенява боя на Хенафокс - пълна катастрофа. Върху тъмните коси хвана приятен кестеняв цвят, но белите станаха рижави като лисица.

# 23
Някой вече дали е стигнал до някакво решение, макар и не изцяло, за намаляване на наслагването от къна? Къносвах се много години, много ми харесва, но искам някаква промяна. Такава хубава коса не съм имала през живота си, дълга, без цъфтежи, расте бързо, абе муцка. Ама нали съм жена. Бях спряла да се къносвам и реших да пробвам с боя, малко по малко боя и режехме по малко от косата, обаче ми изгори краищата, уж професионална боя беше и при фризьор се правех. Ама и аз често се боядисвах, защото косата ми растеше с 1 см на две седмици..  Та се изнервих и пак къна. Вече имам 2-3 къносвания .
Мацнах една червена боя да видя какво ще стане, хвана си много добре корените, надолу разбира се е тъмно и с отенък. Иска ми се да намалея тъмния цвят поне, да изсветлее малко до светло кестеняв..
а и промениха нещо в състава на къната, самата кутия също смениха и не е същия ефекта както преди.
Знам, че освен ножица друго няма да махне напълно къната, ама поне леко да махне от наслагването.. не мога сега баш да си позволя чести подстрижки, защото ми е къса до раменете 🥹

# 24
Здравейте!
2 години се къносвам с Кадо растителна боя. Искам да си направя някави руси кичури. Според вас с какво мога да ги направя?

# 25
Коя е тази растителна боя, че нищо не ми излиза?
Иначе с нищо, ако е къна докато не израсте не може да изсветляваш.

# 26
# 27
С нея съм и аз, но не, върху къна не може да се изрусяваш. Ако се изрусиш ще хване където е твоя естествен цвят и ще си шарена. Може да се потъмняваш с боя обаче. Но от тъмно - светло - няма как.

Общи условия

Активация на акаунт