Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 19

• 51 365
  • 736
  •   2
Отговори
# 600
erna, това е точно онзи проблемен модел на АЕГ, който доста сме коментирали в предишни теми. Много дефеkти дава, включително и на мотора.
В такъв случай ремонтът ще е скъп, ако ще трябва термопомпата да се сменя, и не си заслужава.
Само не си вземайте уред с нагревател, както е казал майсторът.

# 601
  • София
Хиляди благодарности. Сега се връщам назад и започвам да чета отзиви за сушилни. Явно ще се купува нова.

# 602
Ако е:
1.  АЕГ, да не е от 8 серия
2. Бош са добри от 6-та серия нагоре
3. Горенье само най-високият клас
4. Електролукс пак най-високият клас и да не са модели аналогични на тези на АЕГ от 8-ма серия
5. Миле, но все пак да не е най-базовият модел
6. Някои потребители са доволни от един модел на Шарп, додох го в по-горен пост (аз нямам наблюдения точно върху него).
7. високият клас на Самсунг

Не съм ги подредила по хубост, а по марки и хаотично, които са добри в сушилните, според мен. Ако се сетя още нещо, ще допълня списъка.

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 22:58 от petiaivanov

# 603
За мен нагревателните са с по-добри резултати от термопомпените.
Я обясни за конкретно, че да знам кое точно им е по-доброто: повечето ток, доста по-високите градуси, които амотизират и съсипват прането + мачат доста повече, влагата която правят или кое? А да, имат едно предимство - сушат много по-бързо, факт, но това е защото духат на по-високи градуси и почти пържат дрехите на около 80 градуса.

Тъй като лично съм ползвала двете технологии на различни места по едно и също време с еднакво пране, еднакъв брой пъти сушене, мога да направя подобно наблюдение.
След преминаване на термопомпена за месец тока спадна с 10 лв. За мен е пренебрежимо малко. Във всичките термопомпени, които съм ползвала прането излиза по-намачкано, отколкото в нагревателната. В началото даже делях прането на абсолютно еднакви части. Толкова се изненадах, че от нагревателната чаршафите излизат перфектно гладки, а от другата не толкова, че съм си правила и снимки.
За почти 12 години нямам нито една съсипана, избеляла, свита, амортизирана дреха, хавлия или каквото и да е. Нито повишена влага.
И преди съм писала, че ако сега започвах със сушилните щях да си мисля, че имат перфектен резултат. Но вече съм имала по-перфектен. Така че всеки да си вземе каквато му харесва или за каквато има възможност. Всичко е въпрос на късмет, който за съжаление вече не се гарантира от висока цена.

# 604
  • София
Моята е 4-та серия на Бош и не съм доволна изобщо. Само ,че exclusive модела.Може и до бройка да е ,но не съм и повече не бих взела.
Здравейте, може ли да кажете конкретно от какво не сте доволни ? Simple Smile

Благодаря и на останалите, които се включиха.

Петя, намерих видео ревю на сушилнята от линка и изглежда доста надежна. Дори има достъп долу до кондензатора и може човек да си го почисти сам, което ми е в голям плюс. Като марка си ги знам, но това е било едно време, в днешно време нямам представа какво качество са им продуктите, но ще проуча и тази сушилня. Благодаря !
edit: Гаранция : 36 м., няма 5 години гаранция като другите.

На мен пералнята ми е на Самсунг, но за сушилните им не съм чела отзиви, затова реших да заложа на немското качество. Но пък споменавате, че вероятно не е немско, което малко ме разочарова.

А, Беко-то,защо да е боклук, кое и е лошото ? Не знам много за марката,освен,че е турска.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 01:27 от Madlady

# 605
  • Велики Преслав
Петя, относно моторите, не са само 8 серия. Онзи ден се рових във олх да купувам сушилня на части, инвертора за той мотор ми трябваше. 90% от всичките на АЕГ бяха с този дефект включително и Електролукс. Явно слабо място. Между другото, някои хора от друг форум казват, че магнитите се пукат от неправилен транспорт. Ако се тресне може да се получи.
Сега относно теча на фреон.
Пак се открива стига да може да се завари. Ако не, то или се сменя цял топлообменник или се купува същия ВУ
Те са еднакви за всички. Даже на повечето компресорите са едни и същи.
На беко едно време, ако стоят в баня, или мокро помещение и гниеха дъната на компресорите. Много гаден дефект.

Madlady,  много причини да не харесваме Беко има.

# 606
  • София
Благодаря на всички за вщлючването. Моделът е AEG T8DBG48S. Започна постепенно да суши по-дълго и по-дълго. Почистихме я основно. Сменихме ремък и дренажна помпа. Без резултат. Тогава потърсихме майстор от АEG  и той ни обясни, че фреонът е изтекъл и, че почти невъзможността е да се разбере откъде е теча, за да се пълни. Обясни ни, че това е следствието на термопомпата и затова ни посъветва да си търсим такава с нагревател.
Не си го причинявайте. Потърсете си термопомпена АЕГ или Самсунг.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 11:04 от ₪₪₪ Afrodita ₪₪₪

# 607

Петя, намерих видео ревю на сушилнята от линка и изглежда доста надежна. Дори има достъп долу до кондензатора и може човек да си го почисти сам, което ми е в голям плюс. Като марка си ги знам, но това е било едно време, в днешно време нямам представа какво качество са им продуктите, но ще проуча и тази сушилня. Благодаря !
edit: Гаранция : 36 м., няма 5 години гаранция като другите.

На мен пералнята ми е на Самсунг, но за сушилните им не съм чела отзиви, затова реших да заложа на немското качество. Но пък споменавате, че вероятно не е немско, което малко ме разочарова.

Не "вероятно", а със сигурност не е немско. Ние само дадохме възможните страни производителки. На тези, които са произведени в Германия, си го пише върху уреда и цената съответно е значително по-висока. Според мен, най-добре да се иде до магазин и да се види етикетчето, залепено до люка. Там си пише.

# 608
Самсунг сушилните не са лоши.
Аз ползвах за около година.
А една приятелка вече е 3-4 години с такава при интензивно ползване.

# 609
Моята е 4-та серия на Бош и не съм доволна изобщо. Само ,че exclusive модела.Може и до бройка да е ,но не съм и повече не бих взела.
Здравейте, може ли да кажете конкретно от какво ....
Писала съм в темата преди години Simple Smile Сега съвсем накратко:Суши прекалено дълго,налага се досушаване всеки път,наелектризира прането много.Още на 3-тия месец виках техник,смени платка на добра воля/нищо нямаше на оригиналната/и пак същата работа.След година пак виках-мери всичко ок,но проблемът не се реши и сега си я търпя вече 4-та година.Добре,че на промо я взех,,че ако и на съандартна цена беше..Rage
P.s.Предимствата за мен тогава-стъклен капак,че не е самопочистваща,допълни телен.филтър долу пред ламелите.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 10:35 от reninel

# 610
  • Варна
Но пък споменавате, че вероятно не е немско, което малко ме разочарова.

# 611
Петя, относно моторите, не са само 8 серия. Онзи ден се рових във олх да купувам сушилня на части, инвертора за той мотор ми трябваше. 90% от всичките на АЕГ бяха с този дефект включително и Електролукс. Явно слабо място. .
Е, това лесно може да се провери. Това са всичките сушилни с марка АЕГ, които излизат в сайта.

Всеки може да види, че на практика неработещите и тези на много ниска цена се броят на пръстите на ръцете.  В този смисъл, коментарът ти внушава едва ли не, че всичко е с този дефект и на мен ми звучи подвеждащо. Не казвам, че няма такива- сигурна съм, че има, но като гледам, някои обяви се повтарят, тъй като снимките са еднакви, а други уреди са много стари и амортизирани.

# 612
  • Велики Преслав
Исках да кажа повечето. Извинявам се. Но това не са всички. Напиши сушилня на  части, ще видиш, че повечето са с този дефект. Има с дефекти в платки и термопомпи.

# 613
Исках да кажа повечето. Извинявам се. Но това не са всички. Напиши сушилня на  части, ще видиш, че повечето са с този дефект. Има с дефекти в платки и термопомпи.
10 броя на фона на 5 страници за АЕГ, като само за два модела може да се каже, че са съвременни:
https://www.olx.bg/elektronika/domakinski-uredi/peralni-sushilni … 1%81%D1%82%D0%B8/

Нека не преувеличаваме. Знае се, че термопомпената технология е капризна и трябва да се внимава с ударите и лангъркането, но все пак е добра технология от гледна точка на енергийна ефективност и щадене на прането.
Аз и затова преди няколко страници казах на потребител да си има едно наум, когато купува термомпена сушилня с транспортен дефект, защото той може да не е само козметичен и много бързо да лъсне в целия си блясък, много скъп за ремонт блясък.

# 614
  • Велики Преслав
Не мисля че преувеличавам, ти сама каза, че повечето са стари модели, те не са с този мотор. Аз говоря за само моделите с тези мотори. Повечето са с такъв дефект. Начупени магнити.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 12:23 от Vasil Vasilev 676271

Общи условия

Активация на акаунт