Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 699
  • 735
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, много бих се радвала, ако някой ми разтълкува тези изследвания. Правени са на втория ден от МЦ.

FSH         4.3       IU/L    мъже 1,5-12,4;жени фол.ф. 3,5-12,5; овул.ф.4,7-21,5; лут.ф. 1,7-7,7; менопауза 25,8-134,8;

LH       4.73       IU/L     фолик.фаза 2,4-12,6;овул.фаза 14-95; лут.ф. 1,0-11,4; постменопауза 7,7-58.5; м. 1.7-8.6

Естрадиол/Estradiol       63       pmol/L    жени-фол.ф. 46-607; овул.ф. 315-1828; лут.ф. 161-774;постменопауза до 201; м. 28-156

# 361

Здравей Денис,

Правен е на 21 ден от МЦ-виждам, че е нисък. Това означава ли, че не е имало овулация и какви насоки трябва да искам от АГ.
Правим опити за бебе.
Благодаря! 🍀

# 362
Моля, за коментар на резултата:
ХОРМОНАЛЕН АНАЛИЗ   .         
Progesterоn   39.0   nmol/l    - Рефер.граници от - до: II. лутеална фаза 16.40 - 59.02;
Правен е на девети ден след овулация

# 363
  • София
Здравейте, много бих се радвала, ако някой ми разтълкува тези изследвания. Правени са на втория ден от МЦ.
Скрит текст:
FSH         4.3       IU/L    мъже 1,5-12,4;жени фол.ф. 3,5-12,5; овул.ф.4,7-21,5; лут.ф. 1,7-7,7; менопауза 25,8-134,8;

LH       4.73       IU/L     фолик.фаза 2,4-12,6;овул.фаза 14-95; лут.ф. 1,0-11,4; постменопауза 7,7-58.5; м. 1.7-8.6

Естрадиол/Estradiol       63       pmol/L    жени-фол.ф. 46-607; овул.ф. 315-1828; лут.ф. 161-774;постменопауза до 201; м. 28-156
Добре са

Скрит текст:
Здравей Денис,
Правен е на 21 ден от МЦ-виждам, че е нисък. Това означава ли, че не е имало овулация и какви насоки трябва да искам от АГ.
Правим опити за бебе.
Благодаря! 🍀
Не е имало О. до 21 ден на МЦ.
От АГ - да ти назначи изследвания ( всички базови са посочени на 1 стр. на  темата... но, едва ли ще  ти пусне всичките - това е само по негова прецента), да проследите О. (2-3 МЦ) на УЗ

Моля, за коментар на резултата:
ХОРМОНАЛЕН АНАЛИЗ   .         
Progesterоn   39.0   nmol/l    - Рефер.граници от - до: II. лутеална фаза 16.40 - 59.02;
Правен е на девети ден след овулация
Имало е О. ... има и вероятност за бременност ... струва ми се висок за 10-ти ден след О. ( ако правилно е определена) , ако няма бременност... освен ако пика не е бил на горна граница и/или не приемаш прогестин в момента.
Дано да е станало.

# 364
Денис, може ли да погледнеш и тези изследвания

Здравей Денис,
може ли да споделиш мнение за резултатите от тези изследвания. Правени са на 3 ден от МЦ. Правим опити за бебе. Имам история от 3 предишни загуби вече, но сега съм много притеснена от тези резултати, защото съм и на 41 г. Има ли начин да ги подобря?
Много благодаря за помощта.

# 365
  • София
Денис, може ли да погледнеш и тези изследвания
Скрит текст:
Здравей Денис,
може ли да споделиш мнение за резултатите от тези изследвания. Правени са на 3 ден от МЦ. Правим опити за бебе. Имам история от 3 предишни загуби вече, но сега съм много притеснена от тези резултати, защото съм и на 41 г. Има ли начин да ги подобря?
Много благодаря за помощта.

ФСХ, ЛХ и Е2 са високи, а АМХ - нисък и това показва проблем с ЯР... но тъй като Инхибин В  е сравнително добре, според мен шанс има.
Провери и коригирай всички възможни дефицити, които имаш - това помага... както и приема на добавките за репр. функция.
Консултирай се и със специалист по репр. медицина.

# 366
Денис имам едно питане. Когато си с тежък дефицит на вит Д, това дава ли отражение върху изследванията за Амх и инхибин Б? Благодаря ти и бъди здрава. ❤️☘️

# 367
  • София
Денис имам едно питане. Когато си с тежък дефицит на вит Д, това дава ли отражение върху изследванията за Амх и инхибин Б? Благодаря ти и бъди здрава. ❤️☘️
Да, дава отражение... и не само дефицита на вит. Д, но и при другите дефицити е така.
Сами стигнахме до тези резултати, чрез приема на добавките за подпомагане на репр. функция, а това са само витамини, минерали, ЕМК, АК и т.н. Напр. CoQ10,  който си е естествен за човешкото тяло, дори майката го предава на бебето чрез кърмата и който с възрастта намалява, когато се приема като добавки, оказва влияние върху репр. функция, вкл. и върху кач-вото на яйцеклетките.

# 368
Денис много благодаря за изчерпателния отговор ❤️. Аз имам проблем с хормоните. И се надявам др Калчев да ми ги нормализира,с правилните добавки и лекарства.

# 369
Много ти благодаря, Денис! Ще прочета в темата за добавките, аз взимах някои, но повечето ми ги спряха. Насочваме се към инвитро, защото буквално за година и половина хормоните ми рязко са се влошили.

# 370
Денис дали може да разчетеш и този резултат. Много ти благодаря 🌷🌷🌷

Здравей, Денис!

Как ти се виждат тези резултати? Правени са на 7 ден след овулация :

# 371
  • София
Скрит текст:
Здравей, Денис!

Извинявай - понякога пропускам, а и много често не ми достига време за всички.
Нищо лично Hug
Изследваният показват, че е имало О., но Прогестерона е нисък... ако наистина е изследван точно на 7-ми ден след О.
ПП.
Трябва да се стремиш Прогестерона да е на горна граница... а това се постига, като:
- следиш и коригираш своевременно отклоненията при другите хормони, защото всички хормони в тялото са взаимосвързани и взаимозависими... ако един се понижи или повиши, това рефлектира на останалите
- следиш и коригираш всички дефицити - витамини и минерали
- приемаш добавки за подпомагане на репр. фунция ... голяма част от тях ( комбинацията) влияят на О., ЛФ, нормалното развитие на ЖТ, и синтеза на прогестерон ( непряко)
- внимаваш с приема на разни билки, чайове - повечето от тях са богати на фитохормони - фитоестрогени, а дори и на фитоандрогени ... а това може да причини или да усложни съществуващ вече хормонален дисбаланс
- правилно хранене, с повече протеин, по-малко мазнини и въглехидрати
- редуциране на теглото, ако там има проблем - мазнините в тялото продуцират много естроген, а той причинява хормонален дисбаланс
- и т.н.
Но, първо консултация с лекар, защото ако има хормонални проблеми - трябва медикаментозна терапия, в повечето случаи.

# 372
Здравей Денис,на 14.09 правих уринарен тест беше положителен,днес на 15.09 пуснах и кръвен плюс другите,последна менструация беше на 17.08 като 5 дни от началото на цикъла бях в овулация,тогава съм и забременяла!
Има ли нещо,от което да се притеснявам,по тези резултати до момента! За следващата седмица ще си запиша час при гинеколог!
Благодаря ти предварително🙂

P.s Хомоцистеина ми е 7.7

Денис,здравей!
Извинявай,че и аз досаждам,бях на преглед установи се ембрион със сърдечна дейност,но едно от изследванията не му хареса( Protein S) и ми изписа Фраксипарин от 0,4,а тромбофилията още не е излезнала,не че нямам доверие на гинеколога,но четох че  Protein S намалява при бременност,което било нормално🙂

# 373
Благодаря ти за изчерпателния отговор Денис! Ще приложа нещата, които си написала. 🤗
Скрит текст:
Здравей, Денис!

Извинявай - понякога пропускам, а и много често не ми достига време за всички.
Нищо лично Hug
Изследваният показват, че е имало О., но Прогестерона е нисък... ако наистина е изследван точно на 7-ми ден след О.
ПП.
Трябва да се стремиш Прогестерона да е на горна граница... а това се постига, като:
- следиш и коригираш своевременно отклоненията при другите хормони, защото всички хормони в тялото са взаимосвързани и взаимозависими... ако един се понижи или повиши, това рефлектира на останалите
- следиш и коригираш всички дефицити - витамини и минерали
- приемаш добавки за подпомагане на репр. фунция ... голяма част от тях ( комбинацията) влияят на О., ЛФ, нормалното развитие на ЖТ, и синтеза на прогестерон ( непряко)
- внимаваш с приема на разни билки, чайове - повечето от тях са богати на фитохормони - фитоестрогени, а дори и на фитоандрогени ... а това може да причини или да усложни съществуващ вече хормонален дисбаланс
- правилно хранене, с повече протеин, по-малко мазнини и въглехидрати
- редуциране на теглото, ако там има проблем - мазнините в тялото продуцират много естроген, а той причинява хормонален дисбаланс
- и т.н.
Но, първо консултация с лекар, защото ако има хормонални проблеми - трябва медикаментозна терапия, в повечето случаи.

# 374
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис,на 14.09 правих уринарен тест беше положителен,днес на 15.09 пуснах и кръвен плюс другите,последна менструация беше на 17.08 като 5 дни от началото на цикъла бях в овулация,тогава съм и забременяла!
Има ли нещо,от което да се притеснявам,по тези резултати до момента! За следващата седмица ще си запиша час при гинеколог!
Благодаря ти предварително🙂

P.s Хомоцистеина ми е 7.7

Денис,здравей!
Извинявай,че и аз досаждам,бях на преглед установи се ембрион със сърдечна дейност,но едно от изследванията не му хареса( Protein S) и ми изписа Фраксипарин от 0,4,а тромбофилията още не е излезнала,не че нямам доверие на гинеколога,но четох че  Protein S намалява при бременност,което било нормално🙂
Здравей!
Protein S е нисък и носи риск, но по-добре се консултирай с генетик... и Хомоцистеина е висок, трябва да е около 5... провери нивата на В12, ФК и В6.
Лека, спокойна и безпроблемна бременност

Общи условия

Активация на акаунт