Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 596
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
Здравей Денис, може ли коментар за прогестерона. Бременна съм в 13 седмица.. а стойността на прогестерона намаля въпреки че съм на прогестеронова терапия.. казаха ми да я спра в 12 седмица и тогава е изследван.. два дни след спиране. Преди 1 месец беше 25 ng/ml , a сега паднал още вместо да расте Sad(

# 511
Здравейте,момичета,може ли малко помощ..АГ се съмнява в поликистоза и ми назначи някой изследвания..Нямам проблеми с менструацията,усещам си и овулацията,няколко пъти е потвърждавана и на ехограф, но явно с некачествени яйцеклетки.Целя забременяване,а това ТСХ очевидно няма да ми помогне..И този висок тестостерон ...Ако някой може да каже малко повече,ще бъда благодарна!

# 512
И как смята да диагностицира ПКЯ по тези показатели, други хормони не са ли изследвани? Забременяване е напълно постижимо с това ТСХ, но фт4 е ниско и опасно за бебето, трябва хормонална терапия или ако си склонна на церберски хранителен режим, който да направи хормоните подходящи за износване на бременност. С този тестостерон може и да върви някаква ИР, но без ОГТТ е трудно да се каже, а аз изобщо не съм фен на теста. Денис ще ти даде повече насоки, дано да има време да се включи скоро.

# 513
Ще ви бъда много благодарна за мнение, относно тези резултати. Назначени са ми от ендокринолог.  Има съмнения за диабет.  Като гледам, май е точно това..

# 514
Ще ви бъда много благодарна за мнение, относно тези резултати. Назначени са ми от ендокринолог.  Има съмнения за диабет.  Като гледам, май е точно това..

Много са високи и кръвната захар и инсулина, а и tsh. Ще трябва да направиш много промени в начина си на живот, за да вкараш в релси нещата - режим на хранене (нисковъглехидратна) и спорт. Вероятно ще ти предпишат медикаменти, но не разчитай само на тях. Най-важно е храненето и движението, иначе прогресивно влошаването продължава и просто ще ти вдигат дозите лекарства, а те самите си вървят със страничните въздействия. Толкова висока кръвна захар и инсулин ти увреждат всичко - зрение, мозък, сърдечно-съдовата система, яйцеклетки, всичко.

# 515
Имам едно мъртво раждане миналата година септември.  От януари започнах да качвам кг без да съм променила храненето.  Имам проблеми и с цикъла.  Искам отново бебе, но този път не се получава и точно заради това тръгнах по доктори.  С хипофункция съм и пия елтироксин 100, но вместо да спада тсх се е покачило.  Не се движа много,  което не е ок, но и преди бях така.  Проблеми не съм имала, освен с кг, но по принцип не съм слаба. Само че сега качвам кг от нищото..Тази захар,  евентуално диабет се е оключило от стрес.  Наистина вече не съм същия човек и едва ли някога пак ще бъда.

# 516
Ния, за мен ти си с тежка инсулинова резистентност, отиваща към диабет. Щитовидната жлезата е затруднена. Черният ти дроб - омазнен, направо се дави в излишните захари. Това не се лекува с лекарства. Много строга диета с ниски въглехидрати и мазнини, малки порции, на ръба на глада, спорт ежедневно. Не се тревожи, ако вземеш мерки, нищо няма да ти се увреди, макар и резултатите да са лоши сега. Имам наблюдения върху достатъчно много случаи. Но не вземеш ли мерки незабавно, прогнозата е много лоша. Познавам много стресирани хора, а захарта им е в норма. Стига оправдания със стреса, това не само към теб. Дали ще бъдеш здрав човек, това само ти можеш да постигнеш, лекарите нямат инструменти да ти го подарят. Бременност в това състояние е безкрайно опасно за бебето, може да го родиш с увреждания. Първо си подготви тялото и ще си имаш здраво бебе. Бъди силна и упорита!

# 517
Ния, за мен ти си с тежка инсулинова резистентност, отиваща към диабет. Щитовидната жлезата е затруднена. Черният ти дроб - омазнен, направо се дави в излишните захари. Това не се лекува с лекарства. Много строга диета с ниски въглехидрати и мазнини, малки порции, на ръба на глада, спорт ежедневно. Не се тревожи, ако вземеш мерки, нищо няма да ти се увреди, макар и резултатите да са лоши сега. Имам наблюдения върху достатъчно много случаи. Но не вземеш ли мерки незабавно, прогнозата е много лоша. Познавам много стресирани хора, а захарта им е в норма. Стига оправдания със стреса, това не само към теб. Дали ще бъдеш здрав човек, това само ти можеш да постигнеш, лекарите нямат инструменти да ти го подарят. Бременност в това състояние е безкрайно опасно за бебето, може да го родиш с увреждания. Първо си подготви тялото и ще си имаш здраво бебе. Бъди силна и упорита!
Аз не се оправдавам със стрес. Това ми го каза доктор- тази захар се отлючва от стрес.  Да родиш напълно донесено бебе на термин, безпроблемна бременност и накрая да не видиш дори бебето си, не е просто стрес, а нещо много повече. Аз наистина се храня оскъдно, но не се движа, което не е добре.  Приемам глюкофаж ,не ям много,  но много трудно свалям кг. Въртя се в омагьосан кръг и искам да знам причината.  В рода ми няма болни от диабет.  Дори да не ям нищо, а само плодове и зеленчуци не свалям почти нищо.  Освен да не ям нищо, пълен глад, но и това не е добре за организма.
Благодаря за мненията ви.

# 518
Баба ми е преживяла същото с дете. Освен това е преживяла и други крайно травмиращи събития. Никога до края на живота й кръвната й захар не се завиши, а беше особено чувствителен човек. И не е само тя. Ти нямаш диабет, при диабет инсулинът е в дефицит, а ти изхвърляш твърде много. Ако ти е по-лесно да мислиш, че е от стрес, а ти - жертва, така прави. Но това няма да те излекува. А все още е възможно. Както виждаш, не с медикаменти, обаче. Казвам ти го съвсем добронамерено, защото съм видяла какво правят хората, които се справят. Дано ме разбереш правилно. Успех!

# 519
Баба ми е преживяла същото с дете. Освен това е преживяла и други крайно травмиращи събития. Никога до края на живота й кръвната й захар не се завиши, а беше особено чувствителен човек. И не е само тя. Ти нямаш диабет, при диабет инсулинът е в дефицит, а ти изхвърляш твърде много. Ако ти е по-лесно да мислиш, че е от стрес, а ти - жертва, така прави. Но това няма да те излекува. А все още е възможно. Както виждаш, не с медикаменти, обаче. Казвам ти го съвсем добронамерено, защото съм видяла какво правят хората, които се справят. Дано ме разбереш правилно. Успех!
Разбрах те, в никакъв случай не се изкарвам жертва.  За себе си търся причина за тези показатели.  Наистина винаги съм сваляла много трудно кг, а никога не съм била  лакома.  Около мен има хора,  които прекаляват с храненето, пълни са от преяждане,  но нямат проблем със захарта.  Аз по принцип не ям въглехидрати, като хляб, бобови,  ориз и картофи.   Затова искам да знам какво се обърка в организма ми, на какво се дължи.  Ако не е стрес причината,  то каква е..
Благодаря ти още веднъж за препоръките!

# 520
Така е, захар се завишава основно при предразположеност към болестта, нещо като генетичен дефект, дори и да го няма при близки родственици. Може да се появи увреждане след вирусна инфекция, след ваксинация и т.н. Медицината има само хипотези за различни проблеми. Лекарите казват "това не е математика", може би си ги чувала. Според мен по-важно е да мислиш какво можеш да направиш сега, а не защо се е случило. Да се храниш малко и да се храниш правилно са две много различни неща. Няма човек, който да се храни с чушки, пилешко и яйца, в умерени порции, да спортува, ден след ден и да не постигне отлични резултати. Дори доказани диабетици влизат в трайна ремисия с нормален гликиран хемоглобин. Но това не е по темата тук. Има друга за ИР. Ако искаш, чети там. ✌

# 521
Здравейте група! Ако някой си е правил подобни изследвания или има наблюдение върху такива резултати, моля да сподели дали всичко е наред!  Благодаря предварително!

# 522
Имам едно мъртво раждане миналата година септември.  От януари започнах да качвам кг без да съм променила храненето.  Имам проблеми и с цикъла.  Искам отново бебе, но този път не се получава и точно заради това тръгнах по доктори.  С хипофункция съм и пия елтироксин 100, но вместо да спада тсх се е покачило.  Не се движа много,  което не е ок, но и преди бях така.  Проблеми не съм имала, освен с кг, но по принцип не съм слаба. Само че сега качвам кг от нищото..Тази захар,  евентуално диабет се е оключило от стрес.  Наистина вече не съм същия човек и едва ли някога пак ще бъда.
Нив, съжалявам за бебето!
Самата бременност може са отключи такова състояние. Стресът не помага, но самата бременност е стрес за тялото, променят се хормоните, инсулинът е физиологично завишен и клетките стават инсулинореьистентни, така колкото и инсулин да отделя тялото, той не успява да понижи достатъчно захарта. При мен също се появи проблем с инсулин и кръвна захар и ми се отключи след една неуспешна бременност. В много по-лека форма е при мен, но пак изисква усилия. Както и да се храниш, тези резултати сочат, че не е ОК за теб в момента - трябва ти режим (което означава не да ядеш малко, а да ядеш правилните за теб неща, по правилния начин) и движение. Дори и до сега да не си се движила, сега е важно да започнеш. Не за да отслабваш, а за да си опазиш здравето. Има тема за инсулиновата резистентност, много е полезна.

# 523
  • София
Здравейте група! Ако някой си е правил подобни изследвания
Скрит текст:
или има наблюдение върху такива резултати, моля да сподели дали всичко е наред!  Благодаря предварително!
Здравей!
Имаш ИР - трябва определен режима/начин на хранене, спорт, добавки, медикамент.
Може да се консултираш и с Ендокринолог... така е редно.

# 524
Моля за разчитане, правени са на 2ден от цикъл.

Общи условия

Активация на акаунт