Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 829
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
Момичета излезе ми резултат на хормона андростендион, който е над нормата. Пролактина също е малко завишен. Дали има връзка? Имате ли опит с този проблем. На ендокринолог съм в началото на август. Досега не съм го изследвал и незнам как е било. Възможно ли е това да е свързано с липсата на пускане на фоликулите последните месеци? Как се лекува? ☹️
Направи обременяване с глюкоза и инсулинова резистентност.

# 166
На първия преглед изключи да имам ИР, по скоро се съмнява ше май за поликистозни яйчници. Нз дсли има връзка...

# 167
Здравейте Denis, мога ли да помоля за коментар на изследванията ми - направила съм пълни такива на щитовидната жлеза. Правим опити за бебче. Предварително благодаря! 💐
Скрит текст:

# 168
  • София
Привет и от мен, Денис,
Скрит текст:
Моля за коментар на тези резултати, имам час при лекар чак след две седмици. Благодаря!

Здравей!
Имаш Хипофункция на ЩЖ - ТСХ е висок, Т4 е нисък. Нямаш Хашимото.
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да е поне 50-60 ng/ml
Феритинът е много нисък - трябва да е 60-70... трябва да приемаш желязо.
В12 трябва да е по-висок ... да е на горна граница.

Здравейте Denis, мога ли да помоля за коментар на изследванията ми - направила съм пълни такива на щитовидната жлеза. Правим опити за бебче. Предварително благодаря! 💐
Скрит текст:
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 - нисък, имаш Хипофункция на ЩЖ. При опити и желание за бебе - идеалните граници на ТСХ са 0,5 - 1,0.
Нямаш Хашимото.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 18:45 от denis.

# 169
Денис, моля за коментар и на моите изследвания.

# 170
  • София
Здравейте, Денис! Моля за съдействие за разчитане и на моите изследвания. Утре ще говоря и с лекаря си. Правени са в трети ден от цикъла. Благодаря!

# 171
  • София
Денис, моля за коментар и на моите изследвания.
Скрит текст:
Имаш Хипофункция на ЩЖ . Нямаш Хашимото

Здравейте, Денис! Моля за съдействие за разчитане и на моите изследвания. Утре ще говоря и с лекаря си.
Скрит текст:
Правени са в трети ден от цикъла. Благодаря!

Здравей!
Добре са.
ЛХ е малко нисък - може да показва, че този МЦ, може О. да е по-късна ... от нормалното за теб.
Добре ще бъде да я засечеш ( с тестове за О. + измерване на БТ ... има тема  за нея)

# 172
Здравейте, дами.

Загубихме бебе съвсем скоро (в десета седмица видяхме, че спряло е сърчицето, но размерът отговаряше на осма - от самото начало изоставаше). На 40 години съм и искаме да пробваме отново възможно най-скоро.
Правя си всевъзможни изследвания и обикалям лекари, за да се подготвя за следваща бременност. Очевидно имам хипофункция на ЩЖ:
ТСХ - 2,21
ФТ4 - 13,92
ФТ3 - 5,02
ТАТ и МАТ пише само че са под долни граници.
Но нито един от ендокринолозите, при които съм ходила, не смята, че съм за терапия и не ми предписва лечение, независимо, че им казвам, че планирам бременност и че имам загуба.
Как да постъпя, какво да направя, за да си вкарам в норма хормоните на ЩЖ? Нали ТСХ трябва да е под 2, даже под 1,5 преди бременност? Защо никой от ендокринолозите не взима това предвид?

Благодаря за съветите!

# 173
  • София
Здравейте, дами.
Скрит текст:
Загубихме бебе съвсем скоро (в десета седмица видяхме, че спряло е сърчицето, но размерът отговаряше на осма - от самото начало изоставаше). На 40 години съм и искаме да пробваме отново възможно най-скоро.
Правя си всевъзможни изследвания и обикалям лекари, за да се подготвя за следваща бременност. Очевидно имам хипофункция на ЩЖ:
ТСХ - 2,21
ФТ4 - 13,92
ФТ3 - 5,02
Но нито един от ендокринолозите, при които съм ходила, не смята, че съм за терапия и не ми предписва лечение, независимо, че им казвам, че планирам бременност и че имам загуба.
Как да постъпя, какво да направя, за да си вкарам в норма хормоните на ЩЖ? Нали ТСХ трябва да е под 2, даже под 1,5 преди бременност? Защо никой от ендокринолозите не взима това предвид?

Благодаря за съветите!
Здравей!
Много съжалявам за загубата ви.
Консултирай се със специалист от клиника по репр. медицина ... в повечето случи там го искат около 1.0 ( ТСХ)
Провери за дефицити - вит.В12, ФК, В6, Хомоцистеин, вит. Д ... . и т.н. за да знаеш къде може да има проблем ... и да го коригираш.

# 174
Здравейте, дами.
Скрит текст:
ТСХ - 2,21
ФТ4 - 13,92
ФТ3 - 5,02

Благодаря за съветите!
Здравей!
Консултирай се със специалист от клиника по репр. медицина ... в повечето случи там го искат около 1.0 ( ТСХ)
Провери за дефицити - вит.В12, ФК, В6, Хомоцистеин, вит. Д ... . и т.н. за да знаеш къде може да има проблем ... и да го коригираш.

Много благодаря, Денис!

В12 ми е 564.0, pg/ml (реф ст 211- 911)
D ми е 104.4 nmol/l (50 - 152.0)
Хомоцистеин - 5,81 (0-15)
B6 чакам резултати от 2 седмици, В9 не съм пускала
Всички от група В ги приемам в метилирана форма, защото съм хетеро по MTHFR
Сега ще наваксвам и попълвам дефицити… Много ли е зле положението с витамините и има ли шанс скоро да се оправи?

# 175
  • София
Скрит текст:
Здравейте, дами.
Скрит текст:
ТСХ - 2,21
ФТ4 - 13,92
ФТ3 - 5,02

Благодаря за съветите!
Здравей!

Много благодаря, Денис!

В12 ми е 564.0, pg/ml (реф ст 211- 911)
D ми е 104.4 nmol/l (50 - 152.0)
Хомоцистеин - 5,81 (0-15)
B6 чакам резултати от 2 седмици, В9 не съм пускала
Всички от група В ги приемам в метилирана форма, защото съм хетеро по MTHFR
Сега ще наваксвам и попълвам дефицити… Много ли е зле положението с витамините и има ли шанс скоро да се оправи?
Рисков е хомоцистеина, но тази стойност показва леко повишение, според мен, ... малко вероятно, той да е причината.
Ако тази стойност е веднага след загубата... а не след прием на витамините?!
Лекар трябва да прецени.
Дефицитите, лесно се попълват, не ги мисли толкова... но, попълниш ли ги, трябва да приемаш поддържащи дози - това е грешката, която много момичета допускат. Задължително се приемат през цялата бременност и нивата периодично се следят.

# 176
Здравей Денис,може ли да погледнеш резулатите,има ли нещо притеснително,бях на ендокринолог и на ехографа видя възли,които за сега не са проблем,трябва да ги следя ,Тсх преди 4 месеца беше 1,25!
Не знам каква е причината за повишението му🙂

Денис,може ли коментар ,извинявай че досаждам 🙂

# 177
  • София
Скрит текст:
Здравей Денис,може ли да погледнеш резулатите,има ли нещо притеснително,бях на ендокринолог и на ехографа видя възли,които за сега не са проблем,трябва да ги следя ,Тсх преди 4 месеца беше 1,25!
Не знам каква е причината за повишението му🙂

Денис,може ли коментар ,извинявай че досаждам 🙂
Изрязах ти снимката за да махна личните данни, ако искаш и ти го направи или я изтрий в твоето мнение... ползвай бутона  за редактиране на мнението.
ТСХ е висок, показва че си с Хипофункция на ЩЖ... имаш и ИР, а ИР трудно се контролира, ако не се подпомага функцията на ЩЖ.
Потърси второ мнение.

# 178
Денис,добре ли е 2 дни след овулация,доктора видя в ляво жълто тяло онзи ден,имах и болки ниско в корема .

# 179
  • София
Денис,добре ли е 2 дни след овулация,доктора видя в ляво жълто тяло онзи ден,имах и болки ниско в корема .
Скрит текст:
Не мога  да преценя.
За да е сигурно, че е имало О., Прогестеронът трябва да е над 45 - на 7 -ми ден след О.
Защо си давате парите, за изследвания, които нищо не показват?!
До 1-2 дни след О. се образува ЖТ... и след като лекаря е казал, че има ЖТ, дано да е така.

Общи условия

Активация на акаунт