Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 787
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте, Денис и компания!
Скрит текст:
Прекрасен е този форум.

Моля за коментар и по моите резултати. Възраст: 33г., правени са на 3 ден от МЦ

Тези са правени малко по-рано, на 19 ден от МЦ.

Витамин D - 21.22 ng/ml
Витамин B 12 - 359.60 pg/ml

Сърдечно благодаря!
Здравей!
ФСХ е висок, Е2 - също ... може да има киста, ЗФ?! Трябва да те видят на УЗ.
АМХ е нисък, но той е зависим от много неща, вкл. дали имаш дефицити ... а при теб вит. Д е много нисък - трябва да е 60-70 ng/ml. Провери и за други дефицити. В12 трябва да е по-висок.
Инхибин В е сравнително добре, а той е важния, защото е по-постоянен като показател  ( поне според мен Simple Smile  ... макар, че лекарите гледат повече АМХ ... а ние с години, постоянно доказваме че той може да варира. Както и да е.
На ЩЖ са добре.

# 256
Здравейте, правих си хормонални изследвания понеже от както съм спряла да кърмя (вече три месеца ,менструацията ми стана нередовна с супер оскъдно течение) това са ми резултатите ,3ден от менструацията .. Според вас ,дали всичко е нормално?

# 257
  • София
Здравейте, правих си хормонални изследвания понеже от както съм спряла да кърмя (вече три месеца
Скрит текст:
,менструацията ми стана нередовна с супер оскъдно течение) това са ми резултатите ,3ден от менструацията .. Според вас ,дали всичко е нормално?
Здравей!
Малко е висок Е2 и не е изключено да има ЗФ, киста.
Тестостеронът също е малко висок, добре е да го следиш.
На 3 ден от МЦ, Пролактинът не е много обективен ... сега е малко висок ( нормално е да е около 200-250 и то през ЛФ), т.е. ако нивата му са все още високи, може да потиска О. и от там да има проблем с М.
3 месеца, след период на кърмене, не е достатъчен хормоните да се нормализират ... нормално е и Пролактинът все още да е висок.
Изчакай още 3-4 МЦ и ако все още имаш проблем - повтори изследванията.

# 258
Здравейте, правих си хормонални изследвания понеже от както съм спряла да кърмя (вече три месеца
Скрит текст:
,менструацията ми стана нередовна с супер оскъдно течение) това са ми резултатите ,3ден от менструацията .. Според вас ,дали всичко е нормално?
Здравей!
Малко е висок Е2 и не е изключено да има ЗФ, киста.
Тестостеронът също е малко висок, добре е да го следиш.
На 3 ден от МЦ, Пролактинът не е много обективен ... сега е малко висок ( нормално е да е около 200-250 и то през ЛФ), т.е. ако нивата му са все още високи, може да потиска О. и от там да има проблем с М.
3 месеца, след период на кърмене, не е достатъчен хормоните да се нормализират ... нормално е и Пролактинът все още да е висок.
Изчакай още 3-4 МЦ и ако все още имаш проблем - повтори изследванията.
Много ви благодаря 😊

# 259
Здравейте, момичета, може ли да ми помогнете с интерпретацията на изследването? Направих го на 3 ден от МЦ, над 40 години съм. АМХ и Инхибин Б още не са излезли. Благодаря Simple Smile

Последна редакция: сб, 21 авг 2021, 11:50 от Mekíchka

# 260
Отново ще бъда благодарна за твоят коментар, denis! Направих контролни изследвания на ЩЖ месец след стартиране приема на л-тироксин, но там нещата са ясни. Моля за коментар на частта за ИР, недоумявам този висок инсулин на гладно...още повече, че HOMA индексът преди 9 месец ми беше 0.82, с инсулин 3.7 и глюкоза 5 на гладно! Единственото нещо, което съм променила е,че започнах да лекувам хипофункцията на ЩЖ...

# 261
  • София
Здравейте, момичета, може ли да ми помогнете с интерпретацията на изследването? Направих го на 3 ден от МЦ,
Скрит текст:
над 40 години съм. АМХ и Инхибин Б още не са излезли. Благодаря Simple Smile
Здравей!
Пролактинът е висок - трябва са е около 300 ( и то около О. и в ЛФ ...  във ФФ ипи по време на М., нормално и физиологично е по-нисък... а трябва да се проверяват най-високите нива, до които той може да скочи)
Той може да е по-висок от ТСХ (Т3 и Т4), Андростендион или по-висок Инсулин ... Кортизол, ДХЕА - също... ако там има проблем.
ФСХ и Е2 са високи и показват проблем с ЯР

Отново ще бъда благодарна за твоят коментар, denis! Направих контролни изследвания на ЩЖ месец след
Скрит текст:
стартиране приема на л-тироксин, но там нещата са ясни. Моля за коментар на частта за ИР, недоумявам този висок инсулин на гладно...още повече, че HOMA индексът преди 9 месец ми беше 0.82, с инсулин 3.7 и глюкоза 5 на гладно! Единственото нещо, което съм променила е,че започнах да лекувам хипофункцията на ЩЖ...
Имаш ИР ... НОМА индекса не винаги я показва... както не веднъж съм споменавала Simple Smile
За да се отхвърли или потвърди предположение за ИР е желателно да се направи обременяване с глюкоза ... особено, ако има други хормонални отклонения ( както е при теб проблема с ЩЖ).
КЗ на гладно е висока, което показва че храненето ти е много неправилно и много опасно за твоето здраве - сърце, очи, бъбреци, черен дроб, костна с-ма, репродуктивна функция, дори мозък и т.н. ... и ако не вземеш сега мерки, след време (2-3-5-10 год.) ще имаш сериозни здравословни проблеми
Лекуването на Хипофункцията  на ЩЖ не ти е навредило, а то е само от полза, за да може да контролираш по-лесно ИР... но ИР се контролира с определен вид хранене, спорт, добавки, медикамент...
За храненето - увеличи протеина, намали до минимум въглехидрати и мазнини.
Въглехидрати до 100-150 грама на ден, защото те са важни за ЩЖ... и за мозъка Simple Smile
За храните - махни брашно, захар, ориз, картофи, боб, леща ...млечни - кисело и прясно мляко...безалкохолни напитки, дори да са без захар, защото повечето подсладители ( напр. стевия) - вдигат инсулина.

Напр. 100 грама банан има 23 грама въглехидрат ... а един банан, средно, е 250 грама
обезмаслените кисели млека ( 0,1 или 1-2%) - вдигат инсулина и т.н.

# 262
Денис-че, малко май не по темата. Обаче би ли ми препоръчала какъв точно Б12 да си взема? От колко мг и какъв вид или даже направо конкретна марка да ми препоръчаш? Не ми се чака до часа ми, а доки не иска дистанционно да ми препоръча.
Или някоя друга дама с опит в приемането на Б12?
Благодаря виии<3

# 263
  • София
Денис-че, малко май не по темата. Обаче би ли ми препоръчала какъв точно Б12 да си взема? От колко мг и какъв
Скрит текст:
вид или даже направо конкретна марка да ми препоръчаш? Не ми се чака до часа ми, а доки не иска дистанционно да ми препоръча.
Благодаря виии<3
В12 форма метилкобаламин - 1000мкг/дн. -  30-40 дни прием... 20 почивка - контрола
ФК - метилирана форма ( метилфолат) - 400мкг....  - 5-6 дни почивка - контрола ... заедно с В12
Приемат се след хранене.
Не препоръчвам марки и продукти - ако ти си избереш нещо, може да ми го покажеш ... ако искаш.
Предлагат се продукти В12 + ФК, може да потърсиш и такъв.

# 264

Денис-че, малко май не по темата. Обаче би ли ми препоръчала какъв точно Б12 да си взема? От колко мг и какъв
Скрит текст:
вид или даже направо конкретна марка да ми препоръчаш? Не ми се чака до часа ми, а доки не иска дистанционно да ми препоръча.
Благодаря виии<3
В12 форма метилкобаламин - 1000мкг/дн. -  30-40 дни прием... 20 почивка - контрола
ФК - метилирана форма ( метилфолат) - 400мкг....  - 5-6 дни почивка - контрола ... заедно с В12
Приемат се след хранене.
Не препоръчвам марки и продукти - ако ти си избереш нещо, може да ми го покажеш ... ако искаш.
Предлагат се продукти В12 + ФК, може да потърсиш и такъв.

Благодаря ти за инфото! Heart<3

# 265
Цитат
Здравей!
Пролактинът е висок - трябва са е около 300 ( и то около О. и в ЛФ ...  във ФФ ипи по време на М., нормално и физиологично е по-нисък...
Скрит текст:
а трябва да се проверяват най-високите нива, до които той може да скочи)
Той може да е по-висок от ТСХ (Т3 и Т4), Андростендион или по-висок Инсулин ... Кортизол, ДХЕА - също... ако там има проблем.
ФСХ и Е2 са високи и показват проблем с ЯР
[/spoiler]

Много благодаря, denis.! Истината е, че преди известно време се разведох и сега с приятеля ми правим опити за дете. Знам, че над 40 години вероятността за успех е малка, но това е животът....Ще пусна и другите изследвания, за да знам поне каква е реалната картина. Мислиш ли, че стойностите на ФСХ и Е2 са безнадеждно високи за тази възраст? През седмицата ще излязат АМН и Инхибин Б, предполагам че тогава ще стане ясно...

# 266
Здравейте,
Изследванията са правени на 21 ден от цикъла. Ходих на преглед при гинеколог и не видя доминантен фоликул, затова и ми пусна да си направя изследвания.
В петък съм на преглед чак, а като виждам, не са ми много добре изследванията. Може ли мнение?
Благодаря Ви! 🌞

# 267
Здравей Денис, отново имам нужда от твоята помощ и ще бъда благодарна за твоята интерпретация. Аз съм на 39 години, преди близо 3 години родих и след раждането имаше усложнения с високо кръвно и отоци. В продължение на две години кърмих. Миналата година през есента спрях с кърменето и тогава започнаха  оплаквания с много ускорен пулс, повишаване на кръвното през нощта, сутрин и при стрес, безсъние и продължава оттогава насам, отслабване на тегло, липса на апетит, главоболие, свистене в главата, безсилие, апатия, депресия, косопад. Посетих няколко пъти кардиолог и други специалисти, приемам бета блокер. Направих през изминалите 9 месеца много изследвания сред които и щитовидни хормони, TSH на два пъти беше около 0.97, казваха ми в норма, сега отново направих и паратхормон, който се оказа завишен, а TSH този път е 0.64.
Ще се радвам на твой коментар.

Глюкоза       5.05       mmol/l    3.3-6.0   

Кортизол еднократно  10.10      ug/dl    сутрин между 7.00-9.00ч. 3.7-19.4 ug/dl; след обяд между 15.00-17.00ч. 2.9-17.3 ug/dl)   

Паратхормон   H   83.90 pg/ml    15.0-68.3

fT4         1.120       ng/dl    0.700 - 1.480   

TSH   0.636       uIU/ml    0.350 - 4.940

fT3       3.060       pg/ml    1.580 - 3.910

Калций  2.550         mmol/l       2.15 - 2.50

Бих искала да добавя, че цикълът ми се скъси на около 23-24 дена и имам ясно изразен ПМС, също така от години страдам и от инсулинова резистентност.

Последна редакция: нд, 22 авг 2021, 16:44 от desig

# 268
Здравей Денис ще ти бъда отново благодарна за отговор на изследванията ми правени на 21 и 22ден от цикъла (този път правих уринен тест казва се DUTCH test който го няма в България все още) ще отида на лекар но това ще стане след около месец защото нямат свободни часове преди това.  Та бих искала да знам дали да се притеснявам.. благодаря

# 269
Здравей, Денис!

Преди няколко дни писах за моите объркани хормони, но не получих отговор - нормално, при положение че има толкова много хора, които имат нужда от помощ. Ще съм ти много благодарна, ако можеш все пак да ги погледнеш отново и да си кажеш мнението. Аз съм на 30 с едно дете, искам да имам още деца, но тези хормонални проблеми много ме притесняват, а и косата ми, която и без това не е много, не спира да пада от почти 2 месеца. Липсата на коса също е пречка за забременяване  Grinning  Помощ, моля!

Общи условия

Активация на акаунт