Изследване на ХОРМОНИ – 23 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 58 649
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте

При доза 50
TSH 0,65  (0,27 - 4,20)
FT3  3,61 (3,1 - 6,8)
FT4 16,88 (12 - 22)

а при доза 37,5
TSH 3,45 (0,27 - 4,20)
FT3  4,48 (3,1 - 6,8)
FT4 14,36 (12 - 22)

Моля за съвет как да дозирам

# 406
Здравейте. Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, извинявам се предварително Flowers Hibiscus

От 2 месеца ми зацапва по време на О., а този месец даже продължава и след нея, и днес бях на гинеколог. Каза ми, че имам малки кисти, вероятно от стрес и според нея става дума за нисък прогестерон и ми изписа дуфастон – каза да го почна на 16 ден от Ц. Чудя се обаче дали е добра идея да го пия без направени изследвания. Мислих да пусна едни следващия месец първо. Мислите ли, че ще е проблем да отложа пиенето му евентуално с месец? И исках да питам, ако се окаже наистина нисък прогестерон, мога ли да го увелича с прием на витамин С? Четох за това в книга за хормонален баланс преди доста време, но нямам идея по каква схема евентуално да го приемам.. Някой има ли опит?

Всякакви насоки ще са ми добре дошли. Благодаря!

# 407

Здравейте,откриха ми няколко възелчета на ЩЗ,пуснахме изследвания и това са резултатите.Стойностите са в референтните граници,има ли за какво да се притеснявам?

# 408
Здравейте

При доза 50
TSH 0,65  (0,27 - 4,20)
FT3  3,61 (3,1 - 6,8)
FT4 16,88 (12 - 22)

а при доза 37,5
TSH 3,45 (0,27 - 4,20)
FT3  4,48 (3,1 - 6,8)
FT4 14,36 (12 - 22)

Редувай - 50 и 37,5.

# 409
  • София
Здравейте
Скрит текст:
При доза 50
TSH 0,65  (0,27 - 4,20)
FT3  3,61 (3,1 - 6,8)
FT4 16,88 (12 - 22)

а при доза 37,5
TSH 3,45 (0,27 - 4,20)
FT3  4,48 (3,1 - 6,8)
FT4 14,36 (12 - 22)

Здравей!
Разликата в дозата е малка, за да причини такъв ефект върху ТСХ?! Нещо не е както трябва.
На кой ден от МЦ са правени, кога са правени ( ден и месец)... била ли си болна около датите на изследванията... стимулации?! Спазени ли са всички условия?!

Здравейте. Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, извинявам се предварително Flowers Hibiscus
Скрит текст:
От 2 месеца ми зацапва по време на О., а този месец даже продължава и след нея, и днес бях на гинеколог. Каза ми, че имам малки кисти, вероятно от стрес и според нея става дума за нисък прогестерон и ми изписа дуфастон – каза да го почна на 16 ден от Ц. Чудя се обаче дали е добра идея да го пия без направени изследвания. Мислих да пусна едни следващия месец първо. Мислите ли, че ще е проблем да отложа пиенето му евентуално с месец? И исках да питам, ако се окаже наистина нисък прогестерон, мога ли да го увелича с прием на витамин С? Четох за това в книга за хормонален баланс преди доста време, но нямам идея по каква схема евентуално да го приемам.. Някой има ли опит?

Всякакви насоки ще са ми добре дошли. Благодаря!
Здравей!
Всички базови хормони са посочени на 1 стр. на темата.
Ако имаш някакви притеснения - потърси второ мнение.
Вит. С е само от полза, но няма как да попълни дефицита на прогестерон. Ако има ниски нива на прогестрон, се търси причината и тя се лекува.
Направи няколко поредни МЦ ФМ + изследване на Прогестерон и Е2 на 7-ми ден след предполагаемата О.

Скрит текст:
Здравейте,откриха ми няколко възелчета на ЩЗ,
Скрит текст:
пуснахме изследвания и това са резултатите.Стойностите са в референтните граници,има ли за какво да се притеснявам?
Здравей!
Изследванията са добре, не показват да има проблем с функцията на ЩЖ, няма и Хашимото.

Последна редакция: вт, 28 сеп 2021, 20:15 от denis.

# 410
Здравей, Денис, това е положението този месец 7 дни след ОВУ (изчислена само по БТ, с тестове не успях да хвана този месец) Както се вижда и от резултата на прогестерона, явно нещата не са добре... Въпреки че вкарахме пролактина в норма.

Въпросът ми е на колко време е хубаво да се правят изследвания, които са за 3тия ден?
Последно правих преди 4 месеца, като през това време съм регулирала пролактина с Достинекс, свалила съм 5-6 кг с хранителен режим и приемам куп добавки.

Да изчакам ли още месец два или мога и сега да ги пусна? Идеята ми е кога мога да очаквам съществена промяна/регулиране, и евентуално подобрение в резултатите (разбира се, ако само пролактина ми е бил проблема)
Благодаря ти!

# 411
Здравейте. Сама реших да си пусна изследване за щитовидната жлеза. Само, че резултатите не ми говорят нищо, освен, че не съм извън референтните стойности. Питането ми е дали не са прекалено ниски?

# 412
Благодаря много, denis Flowers Hibiscus Flowers Hibiscus

Мислех да пусна изследвания на ЩЖ, за да видя дали проблема евентуално не е някъде там. Или поне да елиминирам това като възможност и да търся на друго място причината.. И ще чакам да ми дойде, за да пусна след това и половите.

Само ме интересува какво значи чист ден - след като е свършил Ц.? Защото ако е така, ще трябва да чакам да ми дойде Disappointed

# 413
  • София
Здравей, Денис, това е положението този месец 7 дни след ОВУ (изчислена само по БТ, с тестове не успях да хвана този месец) Както се вижда и от резултата на прогестерона, явно нещата не са добре... Въпреки че вкарахме
Скрит текст:
пролактина в норма.

Въпросът ми е на колко време е хубаво да се правят изследвания, които са за 3тия ден?
Последно правих преди 4 месеца, като през това време съм регулирала пролактина с Достинекс, свалила съм 5-6 кг с хранителен режим и приемам куп добавки.

Да изчакам ли още месец два или мога и сега да ги пусна? Идеята ми е кога мога да очаквам съществена промяна/регулиране, и евентуално подобрение в резултатите (разбира се, ако само пролактина ми е бил проблема)
Благодаря ти!
Здравей!
Прогестеронът е нисък, но не мога да преценя без Е2, какво точно се случва. Може да има проблем с О., ЛУФ.... или да не е изследван точно на 7-ми ден след предполагаемата О.
Пролактинът е добре. ТСХ е добре, но той се тълкува заедно с Т4 и Т3... т.е може и да има проблем с функцията на ЩЖ.
Контроли може да пускаш когато искаш, на 2-3 или 5-6 месеца, зависи дали си с оптимална доза или все още това не е постигнато.

Здравейте. Сама реших да си пусна изследване за щитовидната жлеза. Само, че резултатите не ми говорят нищо,
Скрит текст:
освен, че не съм извън референтните стойности. Питането ми е дали не са прекалено ниски?
Здравей!
ТСХ е добре, но Т4 е много нисък и показва, че си с Хипофункция на ЩЖ. Трябва да се консултираш с Ендокринолог. Желателно е да провериш и Т3... но се пускат и трите - ТСХ, Т3 и Т4

marianka7
На чист ден: след 9-10-ти ден на МЦ до 6-7 дни, преди следваща М.

# 414
Здравейте, момичета. От доста време чета темите в които denis дава съвети и тъй като имам голямо чудене над моите изследвания, реших да се включа, за да получа мнение. Утре съм на ендокринолог, но ми е интересно и вашето мнение какво е?
Ето ги и изследванията направени на 4ти ден от МЦ :

Резултат      Референтна стойност   
LH        5       U/l     2.4 - 12.6    
FSH     6.6       U/l     3.5 - 12.5    
Пролактин/Prolactin        484     mIU/l    102 - 496   
Естрадиол/Estradiol        207.3       pmol/l     46 - 607    
Тестостерон/Testosteron    2.19 nmol/l     0.29 - 1.67   

Интересен ми е Тестостерона, защо може да е покачен ?
От Пролактина, покачва ли се Тестостерона и до колко това влияе на О. ? Засичах си че имам О. последните 2 цикъла, но леко ми се скъси като продължителност от 29-31 сега е 27-28, а никога не бил е бил толкова кратък..

# 415
  • USA
Денис, може ли коментар на  изследванията  на мъж са /ако има значение/.

TSH  -2.32 mlU/L    reference range  0.40-4.5 mlU/L

T4, Free - 1.3 ng/dL    reference range 0.8-1.8 ng/dL

T3, Free -3.1pg/mL    reference range 2.3-4.2 pg/mL

Благодаря предварително.

# 416
Здравейте,
Изследване за ТАТ и МАТ по време на цикъл ли се правят или по всяко време може?

# 417
Няма значение в кой ден - на първа страница на темата има информация кой показател в какъв ден се изследва Hands V

# 418
Няма значение в кой ден - на първа страница на темата има информация кой показател в какъв ден се изследва Hands V

Да, видях информацията на първата страница, но питах друго- дали се правят по време на цикъл или може и през др. време?

# 419
Това е от 1ва страница, не отговаря ли достатъчно ясно на въпроса?

"TAT   /Anti-TG/  -  Анти - Тиреоглобулин   /няма значение деня от МЦ/
MAT  /Аnti-TPO/ -  Анти - Тироидно-специфична пероксидаза  /няма значение деня от МЦ/"

Общи условия

Активация на акаунт