Алопеция ареата

• 4 264
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте! Искам да споделя как се излекувах от гнездов косопад преди години.Може да е полезно и за други хора с този проблем. След изпробване на какви ли не мазила и козметика,включително и натриване с чесън,който освен да миришеше,друго не се случи,ме осени идеята да пробвам да намажа зоните с най обикновен йод от аптеката. Самите петна бяха много гладки,сякаш покрити с фолио. Вечер се мажех,като напоявах на клечка за уши и намазвах само засегнатото място.След седмица ми изби войнишка коса. И до ден днешен нямам проблем,а минаха поне 10 години.
Ще се радвам,ако съм била полезна някому.

# 16
Реших да вляза в тази тема и да я посъбудя малко. Има ли някой който в момента бори успешно алопеция ареата?
Имам бличка, която в момента има такъв проблем и има опадване почти изцяло на мигли и петна в косата> Проблема е от юношеството още, но тя вече е в менопауза.
Има ли нещо, което може да се предприеме. Изследванията не показват проблем с щитовидни хормони, няма и ниско Б12 и желязо. Има дефицити на вит.Д, доста висок стрес, всекидневен, преполалагм и кортизола има постоянни пикове и спадове.
Какво може да се изследва, освен горепосочените и изобщо ще съм благодарна на някакви насоки, от къде да започнем.

Общи условия

Активация на акаунт