На море в Гърция 2021 - III

• 55 362
  • 804
  •   1
Отговори
# 540
Тъкмо сте на темата с адресите, с бащата на детето ми имаме брак, но по лична карта съм на бащиния ми адрес, улицата само е различна, какво трябва да напиша аз при попълването на ПЛФ.

# 541
Тъкмо сте на темата с адресите, с бащата на детето ми имаме брак, но по лична карта съм на бащиния ми адрес, улицата само е различна, какво трябва да напиша аз при попълването на ПЛФ.
Подпълва се адрес само на един човек, всеки добавен към декларацията е без адрес.

# 542
В момента сме на Керамоти,на връщане близо да границата къде може да отидем на плаж,да видим нещо ново?!
по-близо от това? Simple Smile
Да,отивайки към Маказа,да пробваме и  друг плаж:blush:
Плажът на Миродато, естествено. За мен един от най-добрите.
СЛед това, Порто лагос, на влизане от ляво се произвежда и продава уникален зехтин.
На излизане манастира в морето...

# 543
В PLF  само на 1 човек ли се записва как ще влезе със сертификат или тест, за другите не виждам опции логично не са задължени всечки по  един начин да влизат в страната?

# 544
  • Там където
[
Скрит текст:
quote author=toscanita link=topic=1347243.msg43122208#msg43122208 date=1625679489]
В момента сме на Керамоти,на връщане близо да границата къде може да отидем на плаж,да видим нещо ново?!
по-близо от това? Simple Smile
Да,отивайки към Маказа,да пробваме и  друг плаж:blush:
Плажът на Миродато, естествено. За мен един от най-добрите.
СЛед това, Порто лагос, на влизане от ляво се произвежда и продава уникален зехтин.
На излизане манастира в морето...
[/quote]
Може да отидете на Плажа на Меси.Този на Фанари и Авдира не е УАУ, нищо, че 2 седм. дремах на тях Simple Smile Гледайте Паралия Меси, не селото.

# 545
  • София
В PLF  само на 1 човек ли се записва как ще влезе със сертификат или тест, за другите не виждам опции логично не са задължени всечки по  един начин да влизат в страната?
Само за титуляра се отбелязва.

# 546
  • София
Калиспера!
Залезът над Комица днес.

# 547
Влизам да споделя за Кедродасос, който е като глътка чист въздух след Елафониси. Двата плажа са на разстояние от около 5 минути с кола, а сякаш са от различни планети. Разбирам еуфорията от Елафониси донякъде, но аз не успях да се почувствам добре на този плаж, въпреки че изпреварихме навалицата.
Недостатъкът на Кедродасос е, че има едно 10-минутно спускане и изкачване по каменлива пътечка, което не е приятно изживяване в жегата, но не е и нещо непреодолимо. Хубаво е да се носят обувки, различни от джапанки, макар че аз и с джапанки го успях.
Впрочем пясъкът в единия край на Фаласарна е с доста по-наситено розов цвят от този на Елафониси.
Скрит текст:

# 548
Благодаря за снимките от Кедродасос! Супер е Stuck Out Tongue
Елафониси, както съм писала и преди, беше моето голямо - и единствено - разочарование на Крит, а розовият пясък и по мои спомени е по-ярък на Фаласарна. Също розовееше на Балос и Ставрос на места.
От ей тия мидички става, много са крехки и е почти невъзможно да ги опазиш цели

# 549
  • СОФИЯ
Имам въпроси за Закинтос. Предварително благодаря на отзовалите се с отговор. Не сме посещавали острова. На този залив Лаганас и на остров отсреща са костенурките, от това което прочетох. От снимки виждам, че тези животинки се мотаят и във водата. Искам да избегна такива срещи като екстра при плажуването, та да търся ли друго място за настаняване или 9километровият залив много си заслужава?
Сайтове за прогноза за времето ми дават средна температура за септември 25 С, а за Корфу 30 С. Все пак през септември става за плаж, нали?
Разходка до самия град Закинтос заслужава ли си? Питам с оглед на това, че след заметресение през 50те години, автентични стари сгради там почти не са останали.

# 550
Не само е препоръчително, но е задължително да избегнете Лаганас, освен ако не си падате по алкохолни турове и дискотеки. Съвсем не е най-добрият плаж на Закинтос, нито най-доброто място за настаняване.
Костенурките мисля, че няма да ги срещнете в крайбрежните плитчини, те излизат през май-юни на брега, за да си снесат яйцата, през останалото време си плуват навътре и рядко се интересуват от хората.

Цитираната прогноза въобще не ми е ясна - според мен септември е много по-добър за море на Закинтос, отколкото на Корфу (че и октомври някой път става). Но понякога в Йонийско море по това време има циклони с поройни дъждове и наводнения, няма гаранция дали и на кой остров ще те застигнат.

# 551
  • СОФИЯ
Сателит гледам. Някакво курортно градче Каламаки е в другия край на този залив, там евентуално не е ли по-спокойно?
Планос /Циливи/ чета че било по-спокойно, но там още не съм разглеждала.

# 552
Здравейте, някой правил ли е бърз антиген тест в Солун в събота и ако да къде? Трябва да направим теста в събота, тъй като пътуваме към България в събота. Другия вариант е в София, имате ли информация за лаборатории, които работят в събота и правят антиген тестове?

# 553
Каламаки е малко по-спокойно. Циливи също е отвратително според мен, но е въпрос на предпочитания за типа почивка - аз изобщо не предпочитам курорти с големи хотели, аквапаркове и английски табиети. На Закинтос сме отсядали във вила в маслиновите гори и сме търсили по-тихите плажове, както навсякъде всъщност.
Има доста информация за острова и в темите за Гърция, и в тази само за Закинтос - тя не е активна, но нещата не са се променили съществено.

IsaA, всички централи в София работят в събота - Цибалаб, Рамус... някои даже и в неделя

# 554
С намигване към тодоричка :hugs

Общи условия

Активация на акаунт