На море в Гърция 2021 - III

• 55 280
  • 804
  •   1
Отговори
# 645
  • СОФИЯ
На летището в Корфу тези забавени отидоха на тест, независимо че са ваксинирани.
Мама Саня , не разбрах кои и защо са отишли на тест ?
Две жени на видима възраст над 60 г. Нямаха генериран код или някакъв проблем с него и ги тестваха. Забавяне около 40 минути след граничен контрол, имахме общ трансфер до хотела. Пътувах с майка ми, 72 г., ваксинирана и вписана като член на семейството, въпреки профи възмущението ми, юристи сме с ММ, детето на 17 г. въведе данните и ме цова 3 пъти, че нищо не разбирам и да не се бъркам, щото с английския гърците са ОФ.
Код на населеното място  и при двата ми престоя обаче въведохме точен, нямам представа дали е от значение.

Последна редакция: нд, 11 юли 2021, 18:44 от мама САННЯ

# 646
мама САННЯ , виждам че сте пътували до Корфу със самолет. Може ли да те попитам ваксинационните сертификати и pfl -a на хартия ли ги разпечатваш? Това е достатъчно ли е?

# 647
  • СОФИЯ
мама САННЯ , виждам че сте пътували до Корфу със самолет. Може ли да те попитам ваксинационните сертификати и pfl -a на хартия ли ги разпечатваш? Това е достатъчно ли е?
и двата ги имах и на тел , но на летището им е по-лесно на хартиен носител. Вкл в Сф на връщане, трудно сканираха кода.

# 648
  • Бургас/София
Аз букнах рент-а-кар за Крит с тази фирма: https://www.cretarent.gr/
Прегледах сигурно 15 други и тук цените бяха Ок, а и си харесахме кола. Не искат карта за гаранция, плаща се на място при пристигането. Отговарят доста бързо, отзивите са добри, да видим…

# 649
Два пъти вземаме кола от cretarent. Всичко беше точно. Приятна почивка.

# 650
Привет от Крит.Нямахме никакви проблеми с багажа и полета,мислех,че на летището в Ханя ще има добри оферти за рент а кар,ама не!Там цените са ужасни!Хванахме автобуса до Ханя,и си взехме от местна агенция за 30 евро на ден.Взех визитка,ако се интересува някой,ще дам контакт.Вече сме на узо в Бали.Сега остава да препоръчате плажове и местенца които да посетим Simple Smile

# 651
Извинявам се за тъпия въпрос, но в Plf в графата Temporary address ли попълваме мястото на първото настаняване в Гърция? Посочването само на първото място е достатъчно, нали?

# 652
Divi 86, да.

# 653
Добро утро Simple Smile
За да мина четвъртък сутрин границата нали мога сряда да направя ПСР или антигенен? Нали не искат разпечатан резултат с печат и подпис от лабораторията, а само да е качен в Хис.бг?
Благодаря предварително Hug и се извинявам, ако досадя с този въпрос, но се зачудих. Flushed

# 654
  • софия
За антигенния винаги дават разпечатан резултат и, без да съм 100% сигурна, искат да има такъв. Готов е в рамките на до 1 час. По мои проучвания, не всички лаборатории въвеждат резултатите от антигенните тестове в his.bg.

# 655
Значи антигеннният може всряда, но ако е ПСР, те не се ли чакат около 1 ден?!? Притеснява ме дали ще излезе резултатът, докато тръгнем, ако е в сряда и дали няма да е прекалено рано и да изтече, ако го направя във вторник!?!
Много се чудя...

# 656
  • софия
По принцип пср става за по-дълго. Има лаборатории, в които излиза и в деня на пробата.
Трябва да си решиш какво и къде ще правиш.

# 657
  • София
aDream, на сина ми направихме PCR в Геника на Плиска. Със записан час минахме за нула време (преди опашката, те нямаха часове). Резултатът беше готов след 2,5 часа. Трябва да се вземе обаче от централата им на "Ами Буе", поне миналата седмица не вкарваха и PCRите в системата, а даваха резултата на хартия. Минахме границата без никакъв проблем.

# 658
Здравейте! Закупих билети за ферибот Кавала - Лимнос, 3-ма възрастни и кола. Сега като разпечатох билетите пише размери на колата дължина 4,2м и височина 1,55 . Колата с която ще пътуваме е 4,6м . Проблем ли е това? Никъде при резервацията на билетите не се изискваше размери.
Благодаря ви предварително!

# 659
Аз се съобразих със списъкът на лабораториите, които издават цифров сертификат - https://www.his.bg/bg/az-i-moeto-semeistvo/laboratorii. Викам да ми е мирна главата. Взех резултат на хартия, заедно със сертификат. На границата това показах. Беше качен в his.bg, изрично проверих, че ми беше интересно. Антиген правихме.

Общи условия

Активация на акаунт