Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 31

• 44 976
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Ами сигурно. За всичко си има публика така или иначе.

# 91
  • Вестерос
Точно от училище си ги спомням. Дионис е роден от крака на Зевс Grinning https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BB%D0%B0

# 92
  • България
Е, както и при Атина.
Има и майка в цялата схема:
"Семела или Тиона в древногръцката митология е дъщеря на тиванския цар Кадъм и Хармония (дете на Арес и Афродита). В нея се влюбил Зевс и се заклел във водите на Стикс да изпълни всяко нейно желание. Докато Семела била бременна с неговото дете, ревнивата Хера я подмамила да поиска от Зевс да го види в цялото му величие. Когато Зевс изпълнил молбата ѝ, мълнии и гръмотевици изпълнили бащиния ѝ дворец и пламъци обхванали всичко. Ужасена от страх, Семела родила преждевременно и после умряла. Зевс пришил недоносеното бебе към бедрото си, а когато дошло времето, се родил Дионис – веселият бог на виното и плодородието. Когато Дионис пораснал, извел майка си от царството на Хадес и Семела, станала една от богините, обитаващи Олимп, под името Тиона."

# 93
Тифани, ти не четеш ли Фрай? Моите спомени от гръцката митология са страшно пресни, благодарение на него Grinning
Подсетихте ме, че сериалът Кръвта на Зевс (анимация на Нетфликс) беше подновен миналата година, кога ли ще излезе втори сезон?

# 94
  • Вестерос
Не го чета, сега се сетих просто Grinning
Моарейд, обаче Афродита няма майка, виж как е родена тя Grinning

И за да съм по темата- тази седмица излезе финалът на The bold type. Хареса ми, захаросано беше, с доста нереалистични неща, но за този сериал съм им свикнала Grinning

# 95
Уу скоро четох Фрай за Афродита ( стар емотикон за повръщащо човече)

# 96
Хепи, той не си измисля - буквално е така. Всъщност на теб май не ти харесва самата митология, а не просто неговите книги.
Преди малко догледах Смъртоносно бяло по НВО3 - Робин и Страйк са ми по-симпатични в сериала, отколкото в книгите Joy

# 97
  • България
Тиф, предпочитам другата версия, " съгласно която тя е дъщеря на Зевс и Диона."
Иначе ще получа позиви, като на Хепи. Tired Face

–––––––––––––––––––
Вече съм на пети сезон на "Сексът и градът".
Когато бях на около 30 години, бях фен на Кари, а сега повече харесвам Саманта.
Поне не е лицемерка. Sweat Smile

# 98
  • Вестерос
Хаха аз периодично си го гледам. Зимата го изгледах последно, всеки пък различна ми е любимката.

# 99
Ми на мен пък навремето Сексът и градът ми създаде много нереалистични очаквания за живота Joy ако бях на същата възраст сега, с The bold type щеше да е същото Grinning

# 100
Точно за Афродита бях забравила:joy:

# 101
  • България
Хаха аз периодично си го гледам. Зимата го изгледах последно, всеки пък различна ми е любимката.
Успокоих се, не съм само аз, която сменя любимките си. Grinning
moonriver, точно от този сериал научих едно, две интересни неща, но няма да ги споделям точно в този форум. Sweat Smile

# 102
Да, от Саманта можеше да се почерпят идеи Simple Smile

# 103
  • България
Саманта е ходеща Кама Сутра.
Но нещата, които научих не бяха от нея. Grinning

# 104
Моята любимка си остана Кари, харесвах и Миранда. И четирите бяха добри. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт