iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 122

• 53 593
  • 743
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Важно!!! - отново да напомня за поръчващите до БГ.
СЛЕДЕТЕ си пратките, защото когато не ви открият от SPEEDY  след 5-7 до 10 дни връщат пратките на подателя

Ако някой има проблем с проследяването да пише и да пита - ако иска и на ЛС ( ако се притеснява тук в темата)
... дори и преди пратката да е влязла в БГ, защото след това, времето е малко за реакция, ако има проблем с адреса или тел. на който трябва да ви се обадят от Speedy.
Пратките пристигат бързо - имайте го предвид.

# 481
Denis, може ли да препоръчаш добра omega 3,освен коментираната Oslomega. Имам много неприятен и продължителен послевкус от нея и искам да я сменя.

# 482
  • София
Denis, може ли да препоръчаш добра omega 3,освен коментираната Oslomega. Имам много неприятен и продължителен послевкус от нея и искам да я сменя.
Eто предложения Омега 3, разгледай ги:
https://www.iherb.com/pr/nordic-naturals-proomega-lemon-1-000-mg … 0-soft-gels/70468
https://www.iherb.com/pr/omegavia-ultra-concentrated-omega-3-60-softgels/94911
https://www.iherb.com/pr/carlson-labs-norwegian-the-very-finest- … fl-oz-500-ml/2796 с аромат на лимон ... ароматизираните са по-приятни на вкус, но пак си имат рибен послевкус
https://www.iherb.com/pr/innovixlabs-triple-strength-omega-3-200-capsules/94916
https://www.iherb.com/pr/sports-research-omega-3-fish-oil-triple … 90-softgels/90284
https://www.iherb.com/pr/carlson-labs-maximum-omega-2000-natural … 0-soft-gels/74000
https://www.iherb.com/pr/carlson-labs-wild-caught-elite-omega-3- … 0-soft-gels/22617
- приема се след хранене, по-обилно и по-мазно
- на 2-3 приема, защото ако се приема цялата дневна доза, може да причини този рибен послевкус
- след приема, хапни 2-3 сл. кисело мляко - това помага да се елиминира рибния послевкус
- съхранявай след отваряне в хладилник - когато е студен продукта ( течен, капс) - това намалява рибния послевкус ... а за течните форми - предпазва ги от окисляване, което респ.  засилва рибния послевкус

iHerb® код:   YUL919
5$ намаление - за първа поръчка
5% за следващи

# 483
  • Бургас
Denis, Collagen peptides на Sports research добър избор ли са? В момента пия Hydrolyzed Collagen Peptides, Type I & III на Lake avenue nutrition. Да продължавам ли с тях или да сменя с първите?
Код за отстъпка в iherb - WCZ857

# 484
  • София
Denis, Collagen peptides на Sports research добър избор ли са?
Скрит текст:
В момента пия Hydrolyzed Collagen Peptides, Type I & III на Lake avenue nutrition. Да продължавам ли с тях или да сменя с първите?
Да, добър избор е и ако можеш да си го позволиш, за по-продължителен прием, ползвай него.

# 485
Денис, N-acetyl glucosamine на Jarrow Formulas добър избор ли е като вид марка?

# 486
  • София
Денис, N-acetyl glucosamine на Jarrow Formulas добър избор ли е като вид марка?
Да, добър избор е.

# 487
  • София
Денис , а този колаген добър ли е ?
https://de.iherb.com/pr/codeage-kona-coffee-multi-collagen-pepti … iherb-pdp-related
Виждам че е 5 типа I, II, III, V & X , но такъв не съм приемала.
Благодаря!
 П.П.- Сега видях и този , https://de.iherb.com/pr/codeage-hydrolyzed-multi-collagen-peptid … iherb-pdp-related.
По изгоден е, друга разлика не разбрах да има.

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 16:33 от iankampanova

# 488
Мили дами, отдавна ви чета, сърдечни благодарности на Денис за времето и старанието с което отговаря на въпросите ни, както  и за съветите и препоръките, които ни дава.
Искам да споделя с всички вас проблемите, които имам със Спиди за една моя поръчка. Съгласно информацията за проследяване, тя  е пристигнала на 01.08.2021г. в 21.06 часа. Получих съобщение на телефона си, че доставката ще е на 02.08.2021г. между 11-12ч. на домашния ми адрес. Тъй като по това време съм на работа, веднага пренасочих пратката към най-близкия офис на Спиди, който се намира на съседната пряка до дома ми. Чаках един ден, за да получа съобщение за доставката - не дойде и отидох направо в офиса. От там ми казаха, че не е получена , да изчакам още един ден. На следващия ден - пак не е получена. На последващия - също. Почнах да звъня на телефона на Спиди за международни доставки - свързах се след по-упорито звънене и чакане на телефона. Приеха сигнала ми - щели да ми се обадят. Е, не се обадиха, а и петъка си мина. Дойде събота - мислех си, че като съм подала сигнала ще се разтърсят  и в събота ще си я получа - разходих се пак до офиса в събота - е няма, и няма я. В понеделник - 09.08.2021г. пак звънене по телефоните - нищо не могат да ми кажат - да съм чакала да ми се обадят! Положението стана съвсем безнадеждно - искам контакт с шефа им - дават ми мейл на госпожата и ме съветват да съм  напишела съобщение и на мейла им за рекламации. Няма да преразказвам подробно - "шефката" ме информира, че се извършвала проверка, да съм опишела какво съдържа пратката. Описах всичко - в кой ден и в колко часа е получена, съдържанието, това, че е в малко кашонче - но пак нищо - стандартната информация - извършвала се проверка.
Разказвам ви всичко това, защото осъзнах, колко всъщност съм безпомощна - платила съм над 160 лева, а сега се налага ДА СЕ МОЛЯ, за да си получа пратката. Допреди да сменят начина на доставка  съм получила поне 30 пратки през митницата и пощата, да, идваха малко по-бавно, по-тегаво, но НИТО ЕДНА не ми се е загубила, всички са стигнали до мен. А сега с първата поръчка - и хоп, пратката ми изчезва! Всъщност си дадох сметка, че тъй като iHerb слагат стикери със съдържанието на пратката отгоре (или отстрани) - аз си бях поръчала 2 бр. ХК, колаген и витамини и някой (или някоя) служителка на Спиди, като е видяла ХК си е "познала" пратката. Надявам се Спиди да опровергае тези мои подозрения....
Дълъг стана поста ми, моля за извинение, но исках да ви разкажа през какво минавам и как явно Спиди разчитат на това аз да звъня, да пиша, пък накрая да ми писне и да престана да си търся пратката .... не че имам такива намерения...
Ако някой от вас се се сблъскал с подобна случка или може да ме посъветва как да постъпя - ще съм безкрайно благодарна....

Последна редакция: нд, 15 авг 2021, 17:21 от Merripopinz

# 489
  • София
Денис , а този колаген добър ли е ?
Скрит текст:
https://de.iherb.com/pr/codeage-kona-coffee-multi-collagen-pepti … 9-oz-408-g/104060
Виждам че е 5 типа I, II, III, V & X , но такъв не съм приемала.
Благодаря!
 П.П.- Сега видях и този , https://de.iherb.com/pr/codeage-hydrolyzed-multi-collagen-peptid … 0-oz-567-g/104062 .
По изгоден е, друга разлика не разбрах да има.
Мулти колагените, не ми допадат.
Всеки един тип колаген ( добавка)  си има точно определен брой АК, в точно определено кол-во АК, така че да се синтезира този тип колаген, за който се приема добавката. Тип 1 и 3 са много близки като състав, затова и се посочват/предлагат заедно.
В тези мулти колагени, е добавено едва ли не всичко и не се знае какъв точно тип колаген ще се синтезира, затова и посочват повече типове колаген ... поне според мен Simple Smile.
При самата технология на производство, на определен тип колаген  се знае точно какво се получава като краен продукт (АК/пептиди).
Напр. за тези продукти:
Мулти-колагенов комплекс, който съдържа:
говежди колаген, бульон от говежди кости, бульон от пилешки кости,  рибен колаген, колаген от черупки на яйца

Това си е мое мнение, ако искаш го пробвай - неовкусения е по-добър избор, защото в моката има 4.4 грама въглехидрат на 10 грама колаген в доза... което не е много добре.

# 490
От скоро и за първи път пия NAC на NOW, но проявявам някакви странични ефекти. Друго ново не приемам. Пия го на гладно, самостоятелно, 1 път дневно като за начало.
Гадене и болки в стомаха само като хапна, дори и вода като пия усещам дискомфорт. Разстройство също. Апетита направо ми изчезна.
Спрях приема и всичко отшумя. Знам действието на NAC и четох за страничните ефекти, но не очаквах чак толкова.
Искам все пак да го пия, но не знам дали е само в началото на приема така.
Нормално ли е, някаква реакция ли е?
Някой имал ли е подобен "опит"?

# 491
  • София
От скоро и за първи път пия NAC на NOW, но проявявам някакви странични ефекти. Друго ново не приемам. Пия
Скрит текст:
го на гладно, самостоятелно, 1 път дневно като за начало.
Гадене и болки в стомаха само като хапна, дори и вода като пия усещам дискомфорт. Разстройство също. Апетита направо ми изчезна.
Спрях приема и всичко отшумя. Знам действието на NAC и четох за страничните ефекти, но не очаквах чак толкова.
Искам все пак да го пия, но не знам дали е само в началото на приема така.
Нормално ли е, някаква реакция ли е?
Някой имал ли е подобен "опит"?
Ако никой не се включи с отзиви за конкретният продукт, да вметна, че NAC е сярно съединение, АК, съдържа сяра и има неприятен мирис, което допълнително може да създава СЧДискомфорт. Причина може да е чистотата и качеството на продукта, вкл. допълнителните вещества, които се добавят ( за повишаване на бионаличността - разтворимост, усвояване ...) , както и за неговата трайност - техният вид и отново тяхното кач-во и чистота.
Страничните ефекти, ако има такива, са  сухота в устата, гадене, повръщане, диария и т.н.
Ако искаш, опитай с прием между храненията ... 2-3 часа след хранене и час преди следващо хранене.
Ако и това не помогне - смени продукта ( производителя)
Ако е купуван от сайта Iherb - пиши им... може нещо с партидата да има проблем ... или, откъдето е купен.
Този е хубав, но в момента не е наличен:
https://www.iherb.com/pr/natural-factors-nac-n-acetyl-l-cysteine … an-capsules/73692

ПП. NAC е също детоксикант - пий повече вода ... защото, ако се чистят отрови, токсини, шлаки, патогени ...  от тялото, също може да има подобни оплаквания - гадене, повръщане, диария, отпадналост, главоболие ... и причината е, че токсините не успяват да се изхвърлят, след като се отделят от органите и тъканите . а това може да го направи само водата ( и потта, ако тренираш интензивно, ...или ползваш сауна )
При патогените - голяма част от тях - когато умират отделят много токсини, които може да са причина за същите симптоми ... и в тези случаи, приема на повече вода, също помага

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 10:25 от denis.

# 492
Да, купуван е от сайта Iherb.

Скрит текст:
Цитат
ПП. NAC е също детоксикант - пий повече вода ... защото, ако се чистят отрови, токсини, шлаки, патогени ...  от тялото, също може да има подобни оплаквания - гадене, повръщане, диария, отпадналост, главоболие ... и причината е, че токсините не успяват да се изхвърлят, след като се отделят от органите и тъканите . а това може да го направи само водата ( и потта, ако тренираш интензивно, ...или ползваш сауна )
При патогените - голяма част от тях - когато умират отделят много токсини, които може да са причина за същите симптоми ... и в тези случаи, приема на повече вода, също помага

Твърде вероятно това да е причината. Това значи, че действа. Ще опитам с повече вода. Явно имам нужда от детоксикация щом така ми се отразява.
Благодаря ти много, Денис Hug

# 493
  • Добрич
Мили дами, отдавна ви чета, сърдечни благодарности на Денис за времето и старанието с което отговаря на въпросите ни, както  и за съветите и препоръките, които ни дава.
Искам да споделя с всички вас проблемите, които имам със Спиди за една моя поръчка.
Скрит текст:
Съгласно информацията за проследяване, тя  е пристигнала на 01.08.2021г. в 21.06 часа. Получих съобщение на телефона си, че доставката ще е на 02.08.2021г. между 11-12ч. на домашния ми адрес. Тъй като по това време съм на работа, веднага пренасочих пратката към най-близкия офис на Спиди, който се намира на съседната пряка до дома ми. Чаках един ден, за да получа съобщение за доставката - не дойде и отидох направо в офиса. От там ми казаха, че не е получена , да изчакам още един ден. На следващия ден - пак не е получена. На последващия - също. Почнах да звъня на телефона на Спиди за международни доставки - свързах се след по-упорито звънене и чакане на телефона. Приеха сигнала ми - щели да ми се обадят. Е, не се обадиха, а и петъка си мина. Дойде събота - мислех си, че като съм подала сигнала ще се разтърсят  и в събота ще си я получа - разходих се пак до офиса в събота - е няма, и няма я. В понеделник - 09.08.2021г. пак звънене по телефоните - нищо не могат да ми кажат - да съм чакала да ми се обадят! Положението стана съвсем безнадеждно - искам контакт с шефа им - дават ми мейл на госпожата и ме съветват да съм  напишела съобщение и на мейла им за рекламации. Няма да преразказвам подробно - "шефката" ме информира, че се извършвала проверка, да съм опишела какво съдържа пратката. Описах всичко - в кой ден и в колко часа е получена, съдържанието, това, че е в малко кашонче - но пак нищо - стандартната информация - извършвала се проверка.
Разказвам ви всичко това, защото осъзнах, колко всъщност съм безпомощна - платила съм над 160 лева, а сега се налага ДА СЕ МОЛЯ, за да си получа пратката. Допреди да сменят начина на доставка  съм получила поне 30 пратки през митницата и пощата, да, идваха малко по-бавно, по-тегаво, но НИТО ЕДНА не ми се е загубила, всички са стигнали до мен. А сега с първата поръчка - и хоп, пратката ми изчезва! Всъщност си дадох сметка, че тъй като iHerb слагат стикери със съдържанието на пратката отгоре (или отстрани) - аз си бях поръчала 2 бр. ХК, колаген и витамини и някой (или някоя) служителка на Спиди, като е видяла ХК си е "познала" пратката. Надявам се Спиди да опровергае тези мои подозрения....
Дълъг стана поста ми, моля за извинение, но исках да ви разкажа през какво минавам и как явно Спиди разчитат на това аз да звъня, да пиша, пък накрая да ми писне и да престана да си търся пратката .... не че имам такива намерения...
Ако някой от вас се се сблъскал с подобна случка или може да ме посъветва как да постъпя - ще съм безкрайно благодарна....

Желая всичко да се нареди по най-добрия възможен начин!

Скрит текст:
Може би трябва да се заплашат с КЗП.
Освен това има една платформа за нелоялно обслужване при онлайн поръчки, не зная дали тя ще свърши работа, но ето линк:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.hom … 2.show&lng=BG

Когато прочетох коментара и ми хрумна, че може, като адрес за получаване още при поръчката да се посочва адреса на офис на Спиди.  Това го практикувам редовно при поръчки от България, защото не мога да си стоя у дома и да чакам посещението на куриер. Затова, в сайтове, в които няма опция за доставка до офис, в полето за адрес записвам "до офис на Спиди на ул........   №......".
Лично аз от Спиди получавам не смс, а съобщение по Вайбър.
Последните пратки, които взех от Спиди бяха срещу лична карта, макар, че бяха  с наложен платеж.

Последните ми поръчки от iHerb бяха на 30.06.21.(две поръчки), т.е. преди да влезе новата доставка и си ги получих от пощата, макар и по-бавно.

Сега се въздържам да поръчвам. Даже и с 5-те долара отстъпка, които ми обещаха, като им писах, пак ми идва много скъпа доставката.

# 494
Магнезий и Омега до къде поръчвате?  До България ми искат 45 долара доставка Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт