iHerb.com (USA) - сайт за хранителни добавки, храни и козметика - 122

• 54 769
  • 743
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
Мислех че с новите промени ще може вече директно до БГ да си поръчвам, но какви са тия брутални доставки и ДДС-та? Има ли безплатна доставка над някаква сума и защо ДДС-то ми е почти 50%? Не се ли начисляват 20% върху цената на продукта, т.е около 7лв, а не върху цената на продукта + доставката ?

# 211
няма безплатна доставка вече, ддс се дължи на всичко, начислява се и върху транспортните разходи.. То поне да бяха бързи доставките, а те дават срок 10-15 дни за доставка. За толкова пари трябва да го доставят за 5 дни максимум..

# 212
  • Варна
Е защо ДДС на доставката...нали само на внесен продукт..
Ето го същият продукт от Германия. Тука пък съвсем не схващам върху какво и колко % е това ДДС. В Германия уж е 19%, но това тук идва доста по-малко и определено не включва доставката.

# 213
Вярно ли желязо и В12 си пречат?
Ами има една добавка на неъчъръл факторс желязо с В12 и фолиева киселина? Притесних се, защото си пръскам от едното и друтото под формата на спрей, че май си давам парите на вятъра, викате.

# 214
Аз видях същата закономерност снощи и се опитах да изчислявам, но после си казах - добре, че я има опцията превозвач и съм си нагласила доставка до Германия. 10.60 лв. ми излиза в сравнение с 37 лв. Потресаваща разлика! И 3 лв. за превозвача пак има смисъл...

# 215
  • София
Привет отново Simple Smile
Посъбрах добавките които съм поръчвал във връзка със ставни (стари) травми и предстояща физиотерапия (упражнения) и като цяло повече движение - реших да подкрепя организма.
До колкото разбирам всичко може да се приема и през деня (час преди хранене, но не след хранене? - колагена, Джароу за ставите и хидраплениша), припокриват ли се някои и какво мога още да добавя (докупя), за възстановяване. Може  би БААС (протеин също имам изолат и ще го започна); рибено масло? как да оптимизирам?

ПП: Какво мислите за адаптогените  - за тонизиране, енергия, виталитет - търся методи за отстраняване на апатията и липсата на енергия, желание...
 Явно тия дни ще правя поръчка и то по новите правила Simple Smile
Скрит текст:

# 216
  • Варна
Аз видях същата закономерност снощи и се опитах да изчислявам, но после си казах - добре, че я има опцията превозвач и съм си нагласила доставка до Германия. 10.60 лв. ми излиза в сравнение с 37 лв. Потресаваща разлика! И 3 лв. за превозвача пак има смисъл...
А има опция и за безплатна доставка... явно доставчиците ще продължават да печелят от ситуацията. Цените за БГ са абсурдни.

# 217
  • Sofia
Вярно ли желязо и В12 си пречат?
Ами има една добавка на неъчъръл факторс желязо с В12 и фолиева киселина? Притесних се, защото си пръскам от едното и друтото под формата на спрей, че май си давам парите на вятъра, викате.

Приемът на Б12 във високи дози изчерпва депата желязо. Лично го изпитах на свой гръб. Лекар ми назначи метилкобаламин, подезично, 5000 мг за 1 месец, ежедневен прием и през ден за още 1 месец. Б12 се покачи от 160 на 550, а аз се чувствах замаяна. Пуснах изследвания и се оказа, че хемоглобинът ми от 120 беше паднал на 97, желязото беше под норма - 3, при долна граница 10, феритинът под долна граница също...Гастроенторолог потвърди, че Б12 понижава желязото.
Случайно започнах прием на афа и се оказа, че при мен тя вдига желязото и хемоглобина и ги поддържа в оптимални стойности. Вземам я вече 1 година и пусках вече 3 пъти контролни изследвания. При мен определено афата действа. Така се навих да пробвам пак Б12, но 1000 мг понеже съм с висок хомоцистеин и искам да го вкарам в норма. Сутрин на гладно приемам афа 1г, на обед витамин Д3, следобед Б12, вечер К2.

# 218
А има опция и за безплатна доставка... явно доставчиците ще продължават да печелят от ситуацията. Цените за БГ са абсурдни.

Да, явно до Германия ще е най-изгодно. А и там ддс-то на някои стоки, включително и хранителни добавки, е с намалена ставка от 7%.

# 219
  • Варна

Да, явно до Германия ще е най-изгодно. А и там ддс-то на някои стоки, включително и хранителни добавки, е с намалена ставка от 7%.
Явно да, като гледам идват точно 7% на стока+доставка. Като сложим и безплатна доставка идва 100 пъти по-добре.

# 220
  • София
Привет отново Simple Smile
Скрит текст:
Посъбрах добавките които съм поръчвал във връзка със ставни (стари) травми и предстояща физиотерапия (упражнения) и като цяло повече движение - реших да подкрепя организма.
До колкото разбирам всичко може да се приема и през деня (час преди хранене, но не след хранене? - колагена, Джароу за ставите и хидраплениша), припокриват ли се някои и какво мога още да добавя (докупя), за възстановяване. Може  би БААС (протеин също имам изолат и ще го започна); рибено масло? как да оптимизирам?

ПП: Какво мислите за адаптогените  - за тонизиране, енергия, виталитет - търся методи за отстраняване на апатията и липсата на енергия, желание...
 Явно тия дни ще правя поръчка и то по новите правила Simple Smile
Скрит текст:
Здравей!
Имаш 4 продукта колаген.
3 са колаген тип 1 и 3
1 е колаген тип 2
Избираш един от тях и го приемаш докато свърши опаковката, след това започваш друга опаковка.
Сутрин, на гладно с вода - Hydraplenish, след 30 мин. Глюкозамин формулата, след 30 мин - Колаген и след час ( или поне 40 мин.) може да се храниш.
Всяка една от тези добавки, се приема на гладно с вода, час преди хранене и ако не ти се занимава с тези интервали, преди всяко хранене може да приемаш една от тях.
Босвелията (  5-LOX Inhibitor ) - след хранене
Магнезий - между храненията или вечер преди сън
Протеин е по-добър избор, защото съдържа всички АК, докато ВСАА съдържа само 3 АК и няма как, само тя, да подпомогне каквото и да било възстановяване.
РМ е добър избор - с повече ЕРА
https://www.iherb.com/pr/Natural-Factors-Rx-Omega-3-630-mg-120-E … ure-Softgels/2717
Може да добавиш някакви МВ с повече вит. Д, МК-7... В-комплекс
Адапрогени  за повече енергия - разгледай тези:
https://www.iherb.com/pr/now-foods-energy-90-veg-capsules/571
https://www.iherb.com/pr/paradise-herbs-imperial-adaptogen-60-ve … ian-capsules/4230

За липсата на тонус, енергия... провери за дефицити - В12, желязо, феритин, вит.Д, цинк, селен, мед ... тестостерон, ТСХ, Т3,Т4, Е2, Пролактин...ИР... неправилно хранене

iHerb® код:   YUL919
5% намаление
 - за първа и следващи поръчки

# 221
Знам, че много пъти е коментирано, но можете ли да ми предложите качествен Инозитол? Simple Smile Искам да го приемам за по-добра овулация, борба с ИР и т.н., в максималната възможно доза. Мъжът ми също ще го пие, че и той има определени проблеми.

# 222
  • София
Седмични промоции
Brands of the Week
- до 10% намаление
- с персонален код, още 5%
валидни до  21 юли - 20:00 ч. н. вр.

Дневна промоция - 24часа
Seasonal Allergies - Сезонни алергии - 30%
- с персонален код ( още 5%) =>  35%
- валидна от 14 до 15 юли

# 223
  • София
Какво е това безумие с DPD?... Хубаво си беше с пощата. Имам хиляди поръчки и нито една загубена. Преди 1-ви направих две поръчки за по над 70-80 долара всяка. В момента са на митницата. Според мен, ще си платя таксата от 3.90 (не 12!) и ДДС на гишето в пощата. Имам и няколко пратки от Китай, пак преди 1-ви. За поръчките ми от Китай след 1-ви се вкарва ДДС-то още в сайта, никаква разлика от преди, с изключение на тази. До колкото разбрах, няма 3.90 и тем подобни. Тези 3.90 са за по-големите поръчки, над 45 долара, мисля. В този смисъл, много добре си ми беше с българските пощи, пратки с проследяване, безплатна доставка и т.н. ДДС-то е за цяла Европа, не е само за нас. Да, само в Бг плащаме 20%, за Германия е 7% както казвате, за Фр м/би е дори по-ниско (на добавките). Както и да е... Според мен е невярна информацията на някои, че има такса 12 лв. - за поръчки след 1-ви, таксата е 3.90, не 12 лева, при това за големи поръчки, а за малките и тези 3.90 ги няма (то в това е смисъла на IOSS). Утре ще проверя и пиша, имам да взимам доста неща, поръчани преди и след 1-ви. Една от последните ми пратки беше на митницата, стотинки под 30 лева. От митницата ми я пратиха в пощата, без да съм им писал нищо и си я освободих за 3.90. Искам си пощата, искам си безплатните доставки над 40 долара. Не ми трябва да правя кошница с непотребни за мен продукти, за едната безплатна доставка. Това имаше смисъл преди, за доставките до 30 лева. От декември до сега имам над 300-400 поръчки и на нито една не съм платил и стотинка доставка, тъй че знам (знаех) как да си постигна безплатната доставка, но сега просто губи смисъл, да поръчваш за 50-60 долара и да платиш 30 долара доставка, че отгоре на това и 12 (и отгоре) долара ДДС. Исках да поръчам бромелаин - ми не ме устройва заради безплатната доставка да поръчвам продукт, който не ми харесва, вместо този, който аз искам. Казвате, че сте ги молили за DPD... Ами благодарности! Да не работите за Спиди?

# 224
  • Варна
Опцията през Германия ме устройва идеално засега. Надявах се да ни улеснят новите промени, уви - не. Здраве да е.

Общи условия

Активация на акаунт