Есенни листа окапват вече, чака кротко АПРИЛското човече

• 18 253
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
Zdraveite na vsichki bydeshti maicheta Simple Smile

Izviniavam se pyrvo za latinitzata sledvashtia pyt shte imam i kirilitza Simple Smile

I az chakam bebe za april, oshte nikoi ne mi e opredelil termin, no dnes chicho doktor kaza che sym v 15 na amenorea... i spored saita za izchisleniata sym za 17 april Simple Smile

az veche sym mnogooo debela, iavno sym izvyn normite kato cheta kakvo pishete Sad ... do sega sym kachila 6 kg ot 48 sym na 54 i sym s 20 cm. poveche v korema ... ima li niakoia debelana kato men tuk?

A kakvo e BHS izsledvanie? mnogo sym neorientirana Sad pyva bremennost ...

Pepi_k za techenieto mi kazaha che bilo normalno i az go poluchavam ot vreme na vreme ...

Haide do skoro i pozdravi i tzeluvki na vsichki  Hug

# 151
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Миналия път си купих едни бикини за бременни, но не са нищо особено. Само се изръсих доста пари. Сега ги нося, но не намирам особена разлика от обикновените бикини или боксери по-голям номер.
Най-удобни накрая на бременността ми бяха разтегнати боксерки на мъжът ми. Дори в родилния дом си бях с такива.

БХС е изследване на кръвта, което показва дали има завишен риск детето да има Синдрома на Даун.

# 152
  • гр.Варна
Имате ли идея каква е цената на изследването-БХС?
След малко отивам на доки и да видим дали ще ми го препоръча..
Стискайте палци бебенце да е наред
мисля,че го усещам тия дни,но не съм сигурна.То покрай тия неприятни емоции...........
Сега съм си в нас.Идваха от застрахователната компания,където са застраховани камерата и фотото и казаха,че чак като приклюи следствието,ще ни изплатят щетите:(Представяте ли си.А това може да стане и след 3 месеца.И ние без фото толкова време какво ще правим:( #Cussing out
Малко ми е криво,ядосана съм,а и шубе ме гони.
Не мога да стоя сама.Страх ме е.Особено в нас
Довечера ще пиша какво е станало
Успешна нова седмичка  bouquet

# 153
Хриси в кой компания сте застраховани? Аз повече от 5 години не работя в тази сфера, но още имам познати тук-там. Не ви ли искат служебна бележка от Полицията, че е заведено следствие слещу неизвесдтен извършител? При нас като разбиха колата от Бул инс дори не пожелаха бележката, а изплатиха сумата след около месец.

Моето изследване беше включено в цената на ЖК в Шейново миналия път, но не мисля че е повече от 10-20 лв. Зависи къде го правиш - там където ще правят изследването или в друга лаборатория, защото при втория вариант взимат пари и за взимането на кръв. В частните лаборатории май цената е по-висока

# 154
Здравейте,

много се радвам че се увеличаваме.

Хриси съчувствам ти за случилото се, дано бързо го забравиш.

За БХС се прави между 15-19 седмица и ти трябва снимка на бебо от сащия ден или до 2 -3 дни след това, струва 22 лева.

# 155
  • гр.Варна
Ние сме застраховани към Алианц България
Искат нидекларация от МВР за извършения оглед и  даже касовата бележка за сменените патрони на вратата и уж щели да ни я осребрят,но да видим.
Целувки
След малко излитам за доки

# 156
Мъжът ми работи в Алианц, но в банката. Ще го питам довечера дали може да помогне

# 157
Здравейте !
Хриси, съчувствам ти за случилото се, дано по-бързо ви изплатят щетите  Praynig
Аз съм си в болничен и си лежа в къщи. Но така ме е яд на това хубаво време хич не ми се стои. Реших сряда след док да потегля на разходка към Пловдив. Баба ми е там, пък и имам много приятели, някоя мама от там ако изяви желание може да се запознаем  Peace
Вчера реших да пропусна обедното хапче и да се почувствам малко човек в кондиция и с мъжо излезнахме към 12ч. да се видим с едно приятелско семейство. Хапнахме, после отидохме в зоологическата градина и така до 19ч.  Heart Eyes Радвах се като малко дете на хората, че с тия 4 стени, дето не излизам съм като затворник. Confused
Аааа щях да збравя, покрай спирането ми да повръщам, благодарение на това лекарство, вече си имам коремче  Mr. Green в смисъл, че ми личи. Ще го снимам и ще го сложа в албума.  Simple Smile
Лек и успешен ден !  
 bouquet

# 158
  • София
Хриси, наплно нормоално е да те е страх да стоиш сама във вас, и аз бях така след обира, въпреки, че апартамента, в който се изместихме след това, е доста сигурен, в симъл на висок етаж, с две врати, през терасата е абсурд да се проникне, но в началото докато свикна ме бе страх. Не се плаши само прекалено, гледай да не си сама за дълго и ще се оправят нещата.

За БХС - на мен ми казаха, че струва 32 лв. Не знам кое е вярното.

# 159
Хриси

ако отидеш в Майчин дом е 22лева БХС-то.

# 160
здравейте мили майчета,
добре дошли на най-новите попълнения ,много е хубаво че ставаме все повече и април месец догодина щъркела ще донесе много бебчета.
Хриси наистина много съжалявам мила за това коего си изживяла.Мога да си представя как се чувстваш защото и на мен ми се е случвала подобна ситуация.Важното е ти и бебчо да сте добре ,а вещите се заменят колкото и да са ценни.Най-неприятно е усещането че личното ти пространство е поругано, но след време други положителни емоции ще заместят лошото чувство.Пожелавам ти по-скоро да се успокоиш и да преодолееш случилото се и от тук насетне да те радват само щастливи събития и моменти.
ДейзиГ много благодаря за линковете ,които си намерила.Със сигурност ще ни бъдат полезни в най-скоро време.
За училището за бременни - и на мен много ми се ходи ,но за сега не виждам как ще го съчетая с работата си.Жалко че няма вечерни курсове.Надявам се все пак някой ден   да мога да се измъкна и да посетя поне някои от по интересните лекции.
Относно зимните якета - аз поне там нямам проблем.За сега влизам някак си в миналогодишното си якенце, а когато корема порасне ще взема едно палто тип пелерина ,което майка ми ще преотстъпи за тази зима.
Иначе в магазините за бременни положението наистина не е много розово.Аз лично искам да си купя още един панталон за зимата, но нещо не мога да си харесам такъв ,дори и без да се съобразявам с цената, и въпреки че на пръв поглед в София такива магазини никак не са малко.Може би идеята за дрехи втора употреба каквито се предлагат от други майчета не е никак лоша имайки предвид че ще ни трябват само няколко месеца.
За бельото -    аз си купих български безшевни боксерки и съм много доволна.Приятни са за носене като материя и са много подходящи за по-студеното време.
Да се похваля ,че в четвъртък най-после имам записан час за заболекар, лошото е че грипчето ,което бях хванала още не ме е пуснало съвсем и не знам дали ще може да започнем лечението на няколкото кариесчета ,които ме тормозят от известно време.Дано не го отложим за по-нататък защото и без друго ходенето на зъболекар за мен е много неприятно преживяване и ми трябваше доста време за да се наканя да го посетя.
Много и благородно завиждам на всички майчета ,които усещат своите бебчовци.Надявам се и мен скоро да ме сполети това щастие.
Целувки и прегръдки на всички.
Дано успеем тази събота или неделя да организираме най-после среща в София.
Пожелавам спорна и слънчева седмица на целия отбор и само хубави новини за споделяне за напред.

bouquet

# 161
Добре дошли на новите мами   bouquet

За зимните якета - хмм.. и аз си имам едно , което миналата  година ми беше  доста широчко , но незнам докога ще ми е тамън тази  Laughing

catty m  - и аз  още не съм усетила бебо .. май са малко  мързеливинки , или срамежливи  Rolling Eyes...

# 162
  • Пловдив
Браво на вас Simple Smile
От сутринта не съм отваряла форума и .... не мога да ви изчета Simple Smile
Ама ние ставаме много сериозна бройка браво

Аз да си кажа - тази седмица съм в болнични, така че съм на разположение на мамите, гостуващи за изложението, а и на Пловдивските, разбира се Simple Smile

За дрешките - от бременните магазини нищо не си харесвам (сигурно още не съм осъзнала, че нямам избор), но се изкуших и се поръчах едни панталончета от Продавалника, е на живо не са като на снимка..... оказаха се доста големи за този етап, но пък си подсигурих хипопотамските размери за зимата. Лошото е, че си израствам дънките, които си купих в по-голям размер, а и блузките ми окъсяха ... та сега съм много "гола"  Sunglasses

Някой ще разясни ли какво е това ПАПА тест?!?!?
Също съм изпаднала в чуденка за бельото, но в скоро време трябв аи това да реша.

А за магазина в Халите - намира се на втория етаж - от ескалатора мисля, че е в дясно, но не е много на ачик - там се образува нещо като коридорче и е скътано най в дъното

# 163
Здравейте!Не мога да ви смогна да ви изчета.От вчера не съм влизала,а има толкова ново постове!!!Добре дошли на новите априлки!
brambar ,моят термин също е на 17:)Увеличаваме се!Аз обаче малко се съмнявам да родя точно тогава!Скоро четох в една книжка,че само 5 % от бебчетата идват тогава,за когато са определени.
Вчера ми се стори,че усетих бебчо...но после разбрах,че това са били червата ми...Но все се надявам да ме подритен.Даже и му говоря,за да го поразбудя малко Laughing

# 164
  • София
Здравеите!
Що се отнася за бельото за бременни - нямам никаква представа какво е предназначението му. Крепи корема ли, или...? Видях и някакви специални колани за под корема, но не ми е ясно задължително ли трябва да се носят.
Откакто съм бременна силно ме вълнува това колко килограма трябва да се качат, кога, какво трябва да се яде, какво не трябва, каква физическа активност е полезна и препоръчителна. Всички познати само ме карат да ям, пробутват ми някакви пици, бонбони, бисквити, топъл хляб... Внушават ми бабини деветини как трябва да ям винаги и веднага каквото ми се прияде и колкото ми се яде... Някои направо ми поставят въпроса - "как така пазиш диета, сега не ти трябва да си слаба!?"
Вие каво мислите по въпроса? Как е при вас?
Моето лично убеждение се формира след като изчетох купища книги, статии и след допитване до лекари. Тези щуротии, че на бременна жена ще и "стане нещо" ако не изплюска всичко, което е видяла или е чула за него , или се е сетила... Нямат никаква научна основа. НАистина - разковничето е човек да се вслушва в гласа на тялото си, но все пак не в гласа на дяволската лакомия. Ако му се яде сладко - да яде, но не тестени боклуци, а да се спре на мед, плодове, дори един фреш върши доста успокоителна работа. Ако гласа иска месо, плодове, зеленчуци, млечни продукти, черен хляб, ядки - тогава задължително трябва да бъде чут и да се изконсумират тези храни, но в разумни количества.
Е - и аз ям някои боклучета от време на време, но в минимални количества и балансирано заедно с други полезни неща. Но като цяло изчислявам минерали, витамини, белтъчини, мазнини и въглехидрати, вода и фибри.
Що се отнася до движението - то е много, ама много важно за протичането на бременността и за лекото раждане. Изключение тук са само рисковите бременности. Трябва всеки ден да се ходи поне по 1 час пеша, на удобни обувки.Не трябва да се седи на едно място (а ние това правим - пред компютъра, пред телевизора...).
Пиша това с надеждата да станем повече "маниаци" на тема движение и полезна храна. Това е важно не толкова за нас, колкото за децата ни. А пък и би било хубаво като родим , да не ни се прибави към черните мисли на следродилната депресия и вътрешния тормоз, че имаме 20-30 килца за сваляне, че нямаме какво да облечем и най-вече че скъпите ни половинки не изгарят по желание към нас... Колкото повече от нас се включим в инициативата здравословно хранене и движение през бременността, толкова по-добре за всяка от нас... Може пък така да си вдъхнем сили и да се справим с тази нелесна задача.
За сведение - майка ми, която е лекарка (вече пенсионирана) никога не е обръщала внимание на външния си вид. Но - когато била бременна с брат ми ,а после и с мен, минала на строг контрол на храната и не спряла и за ден дори да се свижи активно. Резултатът бил - по 8 кг наддаване по време на бременност, леко раждане - т.е само за по 30 мин и като резултат нито аз, нито брат ми не сме били дребнички и болнави, нито пък като деца сме боледували. НАпример аз за пръв път пих антибиотици в осми клас.   

Общи условия

Активация на акаунт