Вие как ще постъпите ?

• 10 827
  • 259
  •   1
Отговори
# 60
Казахме ти, не четеш ли?
Хвани се на работа по морето, премести се в по-голям град...

# 61
Аз мога да предложа моята специалност и професия - логопедия, логопед съответно. За човек, който казва, че му се отдават хуманитарните предмети е добър избор. Има и доста медицински предмети като неврология, оториноларингология, анатомия, невролингвистика, но с учене се получава. После може да работиш в ДГ, училище, частни центрове за работа с деца, болница /отделения по физиотерапия и рехабилитация/, частна практика на кабинет. Обикновено се съвместяват няколко работни места почасово. Няма много такива специалисти и се търсят. Единствено това, че специалността я има само в Софийския университет и в Благоевград /поне аз като учих, сега може и на друго място да има/.

# 62
  • Paris, France
соня12, намери си работа! Кол център е идеалното ако знаеш английски + още някакъв. Изнасяш се на квартира и после оглеждаш внимателно всички специалност и, а не само романтичните 😇.

За мене морето е временна опция. Ако ще работиш на морето, поне иди към Монако или южна Франция, но трябва език.

# 63
  • София
В този смисъл е много вероятно да настъпи грешна мотика каквото и да направи. Както няма и пари за издръжка, може би е по-добре да пропусне една година, докато си избистри желанията и възможностите.
Лош съвет, шанса да пропусне висшето изобщо е голям.

Започни работа, избери университет е друг град, не при майка ти , и виж как седи въпроса с общежитията.

# 64
  • Paris, France
В този смисъл е много вероятно да настъпи грешна мотика каквото и да направи. Както няма и пари за издръжка, може би е по-добре да пропусне една година, докато си избистри желанията и възможностите.
Лош съвет, шанса да пропусне висшето изобщо е голям.

Започни работа, избери университет е друг град, не при майка ти , и виж как седи въпроса с общежитията.

Никак не е лош предвид, че момичето не е ориентирано. Филология може да запише и на 55 години, ако иска. По-удачно е да се изнесе и на спокойствие да си обмисли опциите. Дори и да загуби 5 години, пак може да почне да учи нещо задочно.

# 65
Ако няма пари за издръжка и учене, съветът не е лош. Все пак ученето не е малко пари дори и в държавен университет. Ако няма кой да ѝ помага поне малко, ще ѝ е много трудно.

# 66
  • София
Ми лош е, тя винаги може да започне да учи нещо друго. Но откъснеш ли се от ученето веднъж, после трудно се завръщаш, особено ако си така неориентиран и нецелеустремен.

Аз не разбрах какво искаш да работиш?

# 67
Изобщо не е така. Само таксата за семестъра е минимум 300 лв., отделно за учебници и др. разходи. Дори и на общежитие да живее, като е малко вероятно да се докопа до такова, пак има разходи. Трябва и да се яде все пак....

Като запише ведната някаква смотана специалност, каквато не иска, много ще прокопса....! Ще загуби време, пари и усилия за нещо, което не иска и ще се откаже така или иначе.
Ако има минимума за живот, наистина е добре да запише, като първо помисли наистина добре какво иска....

# 68
Може ли някой да ми каже как стои въпроса за работата в Търново. Лесно ли се намира.

# 69
Значи, най-елегантният начин според мен е следният:
Навива се на това, което иска майка й. Целта е да се откъсне от къщи. Отива в Русе, яде хляб и кисело мляко, почва работа (тайно първоначално), пести парите, учи, взима изпити. Ако иска, дозавършва. Ако не - в края на годината трябва да има достатъчно спестявания да иде в друг град и да почне начисто. Просто ще използва от спонсорството за трамплин.
Би могла да опита да се прехвърли в друга специалност, друг университет.

Може ли някой да ми каже как стои въпроса за работата в Търново. Лесно ли се намира.
Хлапе, ако нямаш едно 1000 лв в джоба, няма да можеш да почнеш никъде извън Силистра работа. Ще трябва да платиш наем, депозит, да имаш какво да ядеш до първа заплата. Колкото по-голям град, толкова повече расте тази сума. Какво те бърка лесно ли се почва работа в Търново, като няма да можеш хляб да си купиш и ще спиш под Стамболовия мост?

# 70
Ами средното ти образование все пак какво е? Thinking Гимназия, но не езикова? Каква? Математическа? Thinking

# 71
Ами средното ти образование все пак какво е? Thinking Гимназия, но не езикова? Каква? Математическа? Thinking

Хуманитарна паралелка.

# 72
Ще ти кажа, аз какво направих. Все пак това си е моето решение и не ти го налагам. И аз като тебе завърших тъпо висше образование без перспектива и ми се наложи на 21 години да се махна от нашите, за да не ме изхвърлят на улицата. Изнесох се, започнах да печеля парите си сама, срещнах няколко кофти мъже докато не попаднах на правилният човек. Сега съм в Германия и уча специалност призната тук, с подкрепата на човека до мен. Всичко се постига и сам и без помощ. Да, знам колко е кофти - ама поне няма да се налага да благодариш на майка си за подаянията й. Успех ти желая.

# 73
Значи, най-елегантният начин според мен е следният:
Навива се на това, което иска майка й. Целта е да се откъсне от къщи. Отива в Русе, яде хляб и кисело мляко, почва работа (тайно първоначално), пести парите, учи, взима изпити. Ако иска, дозавършва. Ако не - в края на годината трябва да има достатъчно спестявания да иде в друг град и да почне начисто. Просто ще използва от спонсорството за трамплин.
Би могла да опита да се прехвърли в друга специалност, друг университет.

Хлапе, ако нямаш едно 1000 лв в джоба, няма да можеш да почнеш никъде извън Силистра работа. Ще трябва да платиш наем, депозит, да имаш какво да ядеш до първа заплата. Колкото по-голям град, толкова повече расте тази сума. Какво те бърка лесно ли се почва работа в Търново, като няма да можеш хляб да си купиш и ще спиш под Стамболовия мост?

Добре де, но тя няма ли да иска да и върна парите. Да не подаде жалба някъде. Знам ли?

# 74
Ти сериозно ли го обмисляш и задаваш този въпрос?!

Общи условия

Активация на акаунт