🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16

• 35 461
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Ами то не е точно коктейлна храна, но някак да е пригодена за ядене с ръце. То може и ориз, ама по нашите ширини не е прието да го ядем с ръце и гостите може да останат гладни. Виж, ако е направен под формата на аранчини, както и картофеното пюре под формата на кюфтета/крокети, тогава спокойно ще може да се хапват с ръце.
Ако не може клечки за зъби и шишчета, тогава салатите ще са просто зеленчуци и сирене в купички или нарязани на ленти и поставени в чашки.
Даре, дааа, и пицааааа. Grinning
Пп Не вярвам да се изисква да речем ястие с богат сос и гостите да го сърбат и ближат от чинията. Joy Е, шегичка. С един хубав резен хляб ще си топкат сосче и ще си хапват сладко.

# 631
За картофени кюфтета се сетих, за панирани тиквички... Ще ми е интересно какво ще измислят.

# 632
 Интересна група ще са следващата седмица. Само Милена Славова знам. А тя какъв хейт отнесе последната седмица, че май и профила във фейса й блокираха. Но снимано преди доста време явно.

Имате ли идея до кога ще е този сезон?

# 633
Сетих се за нестандартно кьопоолу бюрек, но то е за мазохисти в кухнята, щото е голяма врътня. Печеш, режеш наситно и овкусяваш печения патладжан с чесънче и магданоз, завиваш плънката в печен пипер като пакетче, панираш и пържиш. Сервираш с резен домат отгоре за свежест. Могат да се направят тиквички или патладжан бюрек със сирене. Може да вкарат цялото си въображение и да се получат доста интересни менюта. Могат, ама дали?!

# 634
  • София
Това с патладжана много ми допадна. Не съм сигурна, че някога ще го направя обаче 😀. Солени и сладки палачинки също стават.

# 635
Да, палачинките също са много податливи на импровизации.
В едно заведение преди много години ядох за предястие палачинка намазана с плънка от пастет с кисели краставички. Хич не беше лошо, но е по скоро зимно предястие.

# 636
И банички като пурички, пърленки, разни соленки, кифлички, панирани калмари, кашкавал и сиренца. За салата може авокадо, напълнено с някаква разядка. И пълнени тиквички може при зор да се хапнат с ръце. А за десерт ще трябва кекс, сладкиш, някакви сладки. Или пък чийзкейк или крем, сервиран във вафлени чашки. Като се замисли човек има какво да се сервира.

# 637
  • София
Аз правя едни с пилешко филе, гъби, малко сметана и горчица, може и кисели краставици, загънати на плик и запечени с моцарела.
Сетих се и за рогчета с крем или сладолед във фунийки.

# 638
Трябваше нас да поканят. Я как се развихрихме идейно. Чак огладнях и си сложих черешки да зобам.. с ръцеее. Хем тематична съм. Joy

# 639
  • София
Да, аз и за еклери и макарони се сетих, но истината е, че ще се озоря яко с каквото и да е.

# 640
Боже, тая Райна Караянева докога ще я бутат в тая Черешка? Ако не е Башарчо, ще е тя да готвят в перфектната бяла кухня

# 641
Райнето може нещо ново да си е правила по лицето и да се промотира.
Скрит текст:
Извинете за отклонението, но да питам, че тук със сигурност ще знаете - за втори път имам проблем с течна сладкарска сметана - не се сгъстява и това е. Миксерът ми ще се запали и не, и не. Остана си полу течна. Сладолед пак забърках, но други сметани до сега ставаха гъсти още преди да ги сложа във фризера, тая не ще. И нямам никаква представа в какво може да е проблемът. Ей тази е сметаната

# 642
  • Sofia
Другата седмица май ще е последна за сезона 🤨
Мернах реклама за повторение на “Пътят на честта” от 20ч 😁

# 643
Ми да, и Манчо ще ходи на море Joy
То и аз също Satisfied
Наесен по хладината...пак Grinning

# 644
  • Испания
Другата седмица май ще е последна за сезона 🤨
Мернах реклама за повторение на “Пътят на честта” от 20ч 😁