🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16

• 34 829
  • 779
  •   1
Отговори
# 405
Скрит текст:
Камелия е яка. Като я гледах вчера колко яде, явно може да готви.
"Желязна" логика. Ще кажеш, че всички лакомници са супер готвачи. Менюто й беше приятно.
Жилището й не бих казала, че ми допадна.
Скрит текст:
Манчев да не е семеен приятел или ще го пращат на безплатна почивка в Гърция, че така се превъзбуди.
Никаква клюкарка не съм аз. Изобщо нямам идея какви са отношенията на Камелия с едната й дъщеря, но и ми е толкова безинтересна, че даже няма да си направя труд да използвам Гугъл Simple Smile

Кое жилище?

Отношенията на Камелия с едната ѝ дъщеря са публична тайна.

Smileys, сигурно е така, но тази публична тайна за мен си е просто тайна. (А уж съм почитателка...) Сподели, моля.

# 406
Жилището на тази, която готви днес не ми хареса, но така съм го написала, че излиза, че става дума за Камелия.
На Ками нищо не ми хареса, нито менюто, нито нейното поведение, нито отношението й към гостите.
 Честно казано никак не ми прави лошо впечатление, когато някой ги кани в ресторант. Все пак не всеки дом е за показване или е подходящ да приеме 5 човека плюс сигурно още толкова екип. Дразни ме обаче, когато започнат с тъпотиите, че са в ремонт, наводнили са се и т.н.

# 407
  • Испания
Едната близначка Рахел-Лилия, която се прекръства официално на Рейчъл Роу, се срамува от майка си.

"Двете не си говорят от години, а Рейчъл дори не й вдига телефона. Просто е отвратена от съществото, в което се е превърнала обичната й майка, и то с право“, споделят близки, запознати с проблемите на семейството.

Имало и друга драма. В миг на алкохолно опиянение Камелия казала на щерка си, че обича повече от нея другата близначка – Мириам. Певицата впоследствие се извинила на щерка си и твърдяла, че не мисли това, което е казала, но болката останала. Огорчената щерка така и не й простила.

# 408
  • Варна
Тази вечер не гледах. У дома предпочетохме мача. От вашите коментари ще зависи дали ще връщам да гледам или не Simple Smile  
   Иначе пържих тиквички. Това ми се случва приблизително веднъж на три години (тиквичките) и около веднъж годишно (пърженето). Мислех да ги направя на паризиени, но ме домързя и ги накълцах както дойде - основно буланжер и савойар, тук-там пон ньоф и на места - максим. На киселото мляко с чесън сега не се сещам какво му беше френското име. Да кажем, че е било специален сос по стара семейна рецепта.

Ха, ха, много ми хареса тази импровизация. Оценяват хумора с фрррренски акцент. Миии за киселото мляко с чесън - кво ще кажеш, мила Clotilde, за нещо като sauce à l'ail au yaourt  "gout bulgare ". Или пък нещо като "айоли" им направи на твоите хора. Хайде bon appetit и да ти е сладко.

# 409
  • София

Таня Буруджиева

Черешката на тортата (29.06.2021)
Сезон 16 Епизод 28

директните линкове, са без реклами и забрани за гледане извън България

Скрит текст:
отварят се без добавки на МОБИЛНИ ТЕ

в браузър на КОМПЮТ ЪРА
- след инсталиране на разширението за Хром
HLS Player - m3u8 Streaming Player

или Native HLS Playback

с влачене и пускане на бутона(линка)
   във  VLC player
или в   321 Media player classic
връзки и  

видеата, могат да се гледат и на телевизор.
 ето как...

за предаване на телевизора през VLC

и предаване(изпращане) на ТВ-то от браузъра

Линковете се отварят и след премахване на записите от ТВ сайтовете.
В спойлера е показано, как се отварят тези линкове.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 22:27 от Mari_Mar

# 410
Тази вечер не гледах. У дома предпочетохме мача. От вашите коментари ще зависи дали ще връщам да гледам или не Simple Smile  
   Иначе пържих тиквички. Това ми се случва приблизително веднъж на три години (тиквичките) и около веднъж годишно (пърженето). Мислех да ги направя на паризиени, но ме домързя и ги накълцах както дойде - основно буланжер и савойар, тук-там пон ньоф и на места - максим. На киселото мляко с чесън сега не се сещам какво му беше френското име. Да кажем, че е било специален сос по стара семейна рецепта.

Ха, ха, много ми хареса тази импровизация. Оценяват хумора с фрррренски акцент. Миии за киселото мляко с чесън - кво ще кажеш, мила Clotilde, за нещо като sauce à l'ail au yaourt  "gout bulgare ". Или пък нещо като "айоли" им направи на твоите хора. Хайде bon appetit и да ти е сладко.

Merci! Добри са ти предложенията. Тиквичките, обаче, категорично предпочитам да си ги наричам с българското название Simple Smile

# 411
  • Варна
Сега да изкажа впечатления от вечерята тази вечер. Аз лично оставам приятно очарована от Таня Буруджиева. Видях една спокойна и улегнала жена, всичко й вървеше без напрежение  и го правеше с олимпийско спокойствие и сръчност. Прекрасно импровизира с "цигара бюрек",  както на турски се казват баничките й, а гръцката баницо-баклава беше  върхът на вкусотията (предполагам). Имаше от всичко и по много, менюто й беше балкански и средиземноморски фюжън, имаше хубав кристален  сервиз и класни напитки, настроение, успя да поддържа интелигентен и духовит разговор. И къщата много ми хареса - усетих старинен дух, спомени, уют, много картини,  това си е нейният дом и личеше самобитният й вкус. Кво да кажа освен браво.

# 412
Не успях много да гледам днес, шумно беше около мен, но от това, което видях - хареса ми.
Много наготви тази жена, с лекота, всичко изглеждаше вкусно. Видях и че се посмяха доста, затова мисля да го изгледам на спокойствие някой ден. Заради разговорите им най-вече.
За дома какво да кажа. Нормален дом. То май и не показа много - кухнята, трапезарията, нещо като кабинет с много книги ми се видя. Дом на 60+ годишна жена интелектуалка 🙂
Интересно, те с Камелия са връстнички, видях, че само 3 години им е разликата, а видимо днешната домакиня изглежда доста по-добре и по-млада. Ген, начин на живот или неудачни козм. намеси, не знам.
Камелия май изревнува от представянвто на Таня. А може и по политическа линия да е нещо. Нали са едната демократка, другата социалистка...

По повод днешното обсъждане на ръста й - Камелия е среден ръст. Разминавали сме се на улицата. Беше с дъщерите си, и трите бяха страшно слаби. Сега ми се струва, че е позагладила косъма. То затова и дрешките са й поотеснели. Като на мен 😎
 От певиците висока беше Росица Кирилова. И още е, де 🙂 Тя може и да отива към 1.80.

# 413
От певиците висока беше Росица Кирилова. И още е, де 🙂 Тя може и да отива към 1.80.

За високи певици да говорим и да не споменем Нети... е престъпление!

Камелия е вече прегърбена - може би, някога е била метър седемдесе и колко-каза-съфорумката.

# 414
  • София
Таня е много малко по-ниска от мен, аз съм 1.67, аКамелия, дори и сега е по-висока от нея.

# 415
А Поли Паскова…гони 1,90.
Не гледам съсредоточено, но на Ванюту коментарите зорко проследявам👀😎 Все по-дразнещ ми идва. Дразни ме, че коментира по интереси и симпатии, не е справедлив, ама грам!

# 416
  • На морето!
На мен ми хареса менюто. Тази баница ще я търся да я направя някога. Всичко бих Хапнал с удоволствие, а епизодът с Татяна Б. се доближава най-много до концепцията на предаването.

Камелия ми прилича на една остаряла Ирина на Иван. Не я харесвам.

# 417
  • София
Гледах само частта с готвенето. Хареса ми всичко - и домът ѝ беше нормален, и готвенето ѝ идваше отръки, и ястията бяха хубави, и самата Татяна беше спокойна, уверена и премерена. Някой успя ли да запише рецептата за баницата?

Каква беше оценката на Манджев "към" нея Grinning?

# 418
И на мен ми хареса направеното от Татяна. Нямаше изгъзици. Прости и вкусни неща направи и то много добре.
Десерта ми е непознат.
Интериора, както тя обясни, е наследствен. Може да се барне тук-там, но вероятно на тях им харесва.

Най-впечатляващото за мен беше, че не чух Манчев да казва мащерка /възможно е да съм го пропуснала/, но благодарение на него, тази подправка съм я изхвърлила заедно с босилека.

Скрит текст:
Камелия ми прилича на една остаряла Ирина на Иван. Не я харесвам.
А на мен на една остаряла Ирина от Тютюн. Simple Smile

# 419
  • Пловдив
То не спомена мащерка, ам щеше да припадне от чубрицата във фасула и още нещо беше...

Общи условия

Активация на акаунт