🍒Черешката на тортата🍒 - Сезон 16

  • 34 823
  • 779
  •   1
Отговори
# 420
  • Мнения: 8 780
Каква беше оценката на Манджев "към" нея Grinning?
Девет точки.

# 421
  • Мнения: 18 914
Да, вярно. Чубрицата беше в изобилие. Joy
Лично не комбинирам чубрица и джоджен. За мен тези две подправки в едно ястие се "бият", но някои хора харесват тази комбинация. Blush

# 422
  • Испания
  • Мнения: 37 503
В боб винаги слагам и чубрица, и джоджен. Използването на подправките и въпрос на вкус. Затова ме дразни Манчев. На него може да му е вкусно с едни подправки, на друг - с други.

Храни и подправки - кои с кои най-много си отиват

Ябълки - майорана, розмарин
Кайсии - босилек, мащерка
Телешко месо - дафинов лист, кориандър, сибирски лук, майорана, риган, магданоз, розмарин, мащерка
Боровинки - босилек, мента, естрагон, мащерка
Хляб - сибирски лук, копър, риган, магданоз, розмарин, мащерка, чубрица
Броколи - магданоз, салвия
Моркови - копър, магданоз, розмарин, мента, мащерка
Сирене - босилек, копър, магданоз, салвия, естрагон, мащерка, чубрица
Краставици - мента, копър, магданоз, босилек
Патладжани - магданоз, мента
Яйца - чубрица, риган, магданоз
Боб - джоджен, девесил, магданоз, чубрица
Риба - копър, мента, мащерка, майорана, магданоз
Зелен боб - копър, майорана, риган
Агнешко месо - мента, девесил, копър, майорана, магданоз, джоджен, кориандър, куркума
Гъби - магданоз, салвия, мащерка
Паста - босилек, риган, сибирски лук, розмарин
Свинско месо - босилек, кориандър, магданоз, розмарин, риган, салвия
Картофи - копър, мащерка, салвия, риган, розмарин
Ориз - естрагон, магданоз, сибирски лук
Домати - босилек, магданоз, риган

Друго инфо за подправките, ако на някого му е интересно.

# 423
  • Мнения: 16 091
Боб без чубрица и джоджен не признавам.
Хареса ми менюто на Татяна, особено основното и десерта.

# 424
  • Мнения: 22 867
Хубаво меню, и на мен ми допадна. Камелия и тя като Манчев, не били овкусени по неин вкус кюфтетата. Ами, като си на гости, няма как по твой вкус да се правят нещата, естествено по този на домакинята ще са.
Иначе аз пък на бобеца слагам и чубрица, и джоджен, и едно .....миризливо перо му казват, сигурно има и друго название, а накрая яка порция девесил. Него само в десерти не съм добавяла, много го обичам. Изобщо със зелените подправки правя тюрлюгювеч, слагам от всичко по много. Добре че нямам Манчев вкъщи! Единият ми син протестираше срещу многото "водорасли", ама и той свикна.  Joy

# 425
  • Мнения: 4 043
Скрит текст:
Камелия ми прилича на една остаряла Ирина на Иван. Не я харесвам.
А на мен на една остаряла Ирина от Тютюн. Simple Smile
[/quote]

Скритият коментар е голямо попадение!

# 426
  • Мнения: 3 324
На мен ми хареса Таня като домакин. И толкова много неща успя да приготви.
От всичко бих опитала.

# 427
  • София
  • Мнения: 13 877
Амбициозното меню, което Илиян ще поднесе на гостите, включва микс от свежи салати, пармезан, ягоди и орехи, ордьовърът ще бъде рулца от тиквички с фета сирене и сметана. Основното ще бъде талиатели със скариди, пармезан, сушени домати и рукола. За тортата, приготвена по стара семейна рецепта, Илиян ще разчита на помощта на сестра си.

# 428
  • Sofia
  • Мнения: 29 024
Нищо интересно в менюто му 🤨 ,кое му е “амбициозното”?!

Телешката кайма на Татяна си личеше, че е суха,а и приличаше на дивечова,много тъмна беше.Иначе ми харесаха останалите ястия.

# 429
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
  • Мнения: 13 650
как ябълки без канела?

# 430
  • Мнения: 2 642
Не ги разбирам забележките за подправките. В крайна сметка всичко е въпрос на вкус. Много хора се потрисат от канела в леща, но слагат си хората и си я харесват. Честно казано менюто на Таня ми харесва много повече от това, което смята да приготви Илиян.

Какво бихте сготвили ако трябваше да участвате и нямате ограниченя в бюджета?

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 11:00 от Хоп-Троп!

# 431
  • Мнения: 10 632
Нищо интересно в менюто му 🤨 ,кое му е “амбициозното”?!


точно нищо. клише към ретро даже. предпочитам домашното меню на вчерашната дама.
това с подправките наистина е мнго индивидуално. аз например обожавам кимион и много ми харесва в червена леща. навремето слагах само джоджен в боба, но открих, че с микс от подправки е по-вкусен /чубрица, джоджен, сминдух и т.н. + букет от сушени зеленчуци/

# 432
  • Мнения: 14 793
Аз пък не се увличам по много подправки. Слагам, но по 1-2 най-много. Тук съм съгласна с Манчев, многото подправки убиват вкуса на продуктите. Е, неговата мащерка повече на чай я пия, де 😉
 
За ръста на Камелия, аз самата съм висока. Ако е била по-висока от мен, просто няма как да не съм го отчела. Притесняват ме жени, стърчащи над мен. Не съм свикнала да е така 🙂

# 433
  • Мнения: X
Многото подправки са безсилието на готвача. Когато ястието е подправено с колкото наистина е удачно и с подходящата подправка, се получава най-добре. Имам колега, готви, обаче ръга от всички сухи подправки, които има и накрая става нищо и половина. Да, усещат се подправки, но една пълна каша от треволяк и никое не преобладава, а мирише на шкаф с подправки. И аз обичам повече подправени ястия, но се старая да не прекалявам и наистина става по-специфична храната и по-добре, отколкото с прекалено много смесени аромати. Че те и вкуса променят в един момент. Виж, черен пипер си добавям на цвят, но само в моята порция.

# 434
  • Мнения: 6 604
Десерта на Татяна - галактобурико - е любимия ми гръцки десерт. Всичко друго тяхно ми идва много сладко, но този десерт го обожавам. 😍

Общи условия

Активация на акаунт