Обсъждане на имотни обяви-23

• 46 103
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
  • Сф
Така по картинка, едва ли нещо може да се разбере. Аз като чуя за морска къща и не само, винаги първо си мисля за терена дали е читав, дали не е свлачище. Конструктивните възможни проблеми също. За това си има специалисти със становища все пак, а не как ми е гот да ходя на море- в къща или хотел Simple Smile

# 676
А, не че не си права по принцип, ама ако аз нямам интерес към къща всичко написано от теб отпада, защото няма да имам мотивация да търся специалист.  Та все пак мотивацията (тоест как ми е гот да ходя на море- в къща или хотел) е в дъното на всичко Simple Smile

# 677
  • Сф
А, не че не си права по принцип, ама ако аз нямам интерес към къща всичко написано от теб отпада, защото няма да имам мотивация да търся специалист.  Та все пак мотивацията (тоест как ми е гот да ходя на море- в къща или хотел) е в дъното на всичко Simple Smile
Е, тя щом я гледа и пита, се предполага че има интерес Simple Smile към къщите.

# 678
Явно се оказва, че трябва да живееш в къща за да оцениш предимството на такъв тип почивка. Ако случайно има брокери в темата ще е добре да изкоментират цената и да кажат дали 30 000 евро е добра или ниска отстъпка за този имот. Благодаря предварително.

# 679
Хайде да пусна 2 обяви, да си почешем клавиатурите Smirk

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16252235774986 … k=70ji1e&f1=1

и

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16286745278901 … k=70ji1e&f1=1

И още една обява, до "Мадарската" градинка (за който е мислел, че се майтапя с брокерите)

https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b16285007587690 … k=70ji1e&f1=1

# 680
Кварталът Крива река ми е слабост, това за първата обява. Е, вътре нищо не ми харесва, но е важно, че има асансьор и локацията е чудесна. Може би ще е малко шумно от улицата и детската градина отзад. За цената не мога да кажа, там си е скъпо.

Последна редакция: пт, 13 авг 2021, 18:07 от Pushy

# 681
Обаче втората обява е със страхотно разпределение и много добър дизайн на помещенията Wink

# 682
Разпределението и дизайнът бледнеят пред локацията Laughing Ако е баш срещу Руската църква, там покойният патриарх имаше жилище, на цял етаж.

И да допълня - в обява на Обединени български брокери се цитира някакъв човек (не го познавам, нито съм чувала за него) Smirk, някакъв корифей ще да е.

'Не чакайте да закупите недвижими имоти. Купете недвижими имоти и изчакайте.' - Уил Роджърс

# 683
На първата не ми харесва това, че в банята не може да се обособи душ пространство и има като че ли странна дупка на тавана, от която излиза странна тръба.. Rolling Eyes

Втората няма какво да я коментирам щ, но ако е точно на булеварда съм пас.

В третата не ми допада това, че май няма място в холокухнята за маса за хранене, изключвайки настоящия вариант масата да е пред дивана. Няма и асансьор. Намирам цената за висока, лично за мен. В сегашната ненормална ситуация сигурно минава за супер сделка.

# 684
Първото жилище в района на Медицинска академия си е супер за инвестиция - там наематели винаги ще има - студенти, доктори и т.н. Иначе по принцип в старо строителство често баня/тоалетната е малка. "Странните" си е отходният канал, така са правени до един момент. Може естестично да се преодолее проблемът със затваряне тип куфар. Но пък другите помещения са си с много добри размери, а свързването на кухнята с дневната е точно тип "модерен дневен тракт" Laughing И най-големият плюс е асансьорът, често го няма в сградите в този район, защото са 5-етажни преобладаващо.

# 685
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c159611313233173

А тоЗи май е бил обсъждан но е намален. Мезонет, ндк, с гараж преустроен на магазин. Височината малка ли е или така ми се струва?

# 686
Височината на първото ниво не е проблемът на жилището, а че "второто" му ниво е таван, директно под стар, стар и неподдържан скатен покрив.

# 687
Второто ниво си е за тотален ремонт, това е ясно. Може да стане кукличка, ама се искат време и пари.
Документално, бих обърнала внимание на 2 неща:
1) Дали дупката в тавана за стълбата е правена с разрешение (много се съмнявам),
и
2) Вижте точно над вратата на таванското помещение - има "козирка" от бетон, което ми говори, че вероятно покривът е стигал до там и самото таванско помещение (т.е. покривът) е преустройван (повдиган), което също се съмнявам да е ставало с разрешение и съответната документация. Вероятно това е правено в мътните късни соц.времена-ранна демокрация.
Всеки един съсед, с когото се сдърпаш, може да те наклевети в общината и край с мезонета.

# 688
Харесах имот под тераса ново строителство. Собственика твърди, че е правен ремонт на терасата отгоре. Как мога да проверя дали нещо има да се прави допълнително, преди да започна ремонт вътре.

# 689
  • София
Здравейте, налага ми се да отдавам апартамент под наем в Надежда 2. Апартаментът е двустаен, преустроен на тристаен. Правен е освежителен ремонт миналата година по това време, включително сменена дограма. Състои се от дневна с усвоена тераса, направена на кухня, стая, голяма спалня със закрита тераса, голям коридор, мокро помещение и баня с тоалетна. Предполагам, че ще го пуснем напълно обзаведен. Състоянието е много добро.
Как вървят цените към момента? Искам да се подпише задължително договор и да се декларира към НАП. Какви спънки мога да срещна и какво да гледам?

Общи условия

Активация на акаунт