Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 83

• 48 135
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Да попитам дали има някоя от вас да е била на стимулация само с климара? Този месец започнах с климара и тръгнаха 3 фоликула , стигнаха до 13 мм и докторката ми изписа Кломифен за 4 дни, след което 2 фоликула изчезнаха, а хорм изследвания не бяха добре и канселирахме. Аз принципно не исках кломифен, но кой те слуша. Питах дали може само с климара да пробваме, можело. Но действително дали има добри резултати? Аз съм с ияр.

# 526
Да, това е стимулация с Естрофем. Д-р Цветков има добри резултати, даже ги докладва на конференция преди 3 месеца.

За комбинацията Естрофем/Кломифен не съм чувала, но явно има причина да са ти го добавили.

# 527
  • София
Може ли малко повече информация за стимулацията с естрофем.
Аз толкова естрофем съм изпила и до сега един фоликул не ми е стимулирал, напротив изписваха ми го за да ми отпочинат яйчниците.
Не мога да си обясня как действа стимулиращо за растежа на фоликулите.

# 528
Аз го почвах още от втори-трети ден, защото при мен е висок FSH, а (в случая - и нисък естроген). Естрофемът сваля фсх и покачва до нормалното ниво Е2, съответно с нормализирането на хормоните явно фоликул тръгва (при мен един). Цели два Ф имах при 3*50 кломифен Grinning
Това са моите разсъждения спрямо това, което съм разбрала в кабинета. Говорим за доза 2*1 естрофем, например.

Последна редакция: вт, 07 сеп 2021, 22:11 от Mandaria

# 529
Аз, на 47 год, замразих 3 ембриона на Трисеквенс, което е Естрофем. Единият беше толкова хубав, че д-р Цветков го докладва на конференция.

Нямах Ф, имах ФСХ 42 и започнах подготовка за ЗЕТ. Отидох на преглед: тръгнал Ф от високите дози Естрофем, и от него извадихме Я.

После по отпуските беше само Персенска дежурна и сбърка кръвоносен съд с Ф, ФСХ беше 19.6. Пак пих Трисеквенс, щото тя каза, че има Ф (а то нямаше) и нищо не тръгна.

Говорих си много с Цветков и преди и след конференцията, защото тези ембриони всъщност са колаборация с един доктор в Турция и пункциите ги правих там. В Турция (поне в моята клиника де, а и другаде не стм чувала) не правят стимулации с Естрофем, но решиха да послушат предложението на д-р Цветков и след мен решиха да го прилагат на други и да направят по-голямо проучване заедно с Надежда.
На конференцията други лекари също докладвали за успехи при стимулация с Естрофем, но… като всяко друго нещо явно е индивидуално при кой работи и при кой не чак толкова, дозите спрямо ФСХ и т.н.
За статистиката - между 2 и 3 ембрион имах Ф и ФСХ 14, пих Кломифен и нищо не тръгна.

# 530
Супер си, браво!
Аз (за статистиката) стартирах с фсх 40-50-70 и естрадиол под долна граница. Всъщност при 50 док почиваше август, само ме проследи, че нямах О. При 70 пак почиваше, този път коледно. Малшанс 😀. Но при по-нормални стойности на фсх около 20-30 сме се мъчили с естрофем и стигах до някаква пункция.

# 531
Манди,
Аз тези подвизи ги правя след процедура със стволови клетки миналия ноември в Турция. Стволовите клетки ги взеха от гръбначен мозък от пелвиса, за €3,500. Беше работа за един ден, две упойки, две процедури, нищо не болеше.

Преди процедурата имах ФСХ 50 и фоликулите бяха свършили. След тях ФСХ стана 17 и пак тръгнаха. Аз съм с АМХ 0.1 от 2016 год, ММ не може да свикне с идеята за ДЯ и с д-р Цветков и един доктор в Турция се опитваме да правим медицинска история 😂

# 532
  • София
Радвам се за теб Grinning,предполагам, че тази процедура със стволови клетки също е дала своя принос.
Аз отдавна съм с ДЯ, пия често естрофем за ЗЕТ, понякога и трисеквенс като почивам за да поддържам лигавица, но при мен няма кьорав фоликул, понякога се случва ако няколко месеца съм пила и реша да си почина от хормоните, тогава да се появи, което в повечето случаи само ми обърква плановете защото става на киста - спряла съм да разчитам на тях, мисля си, че са последни издихания на яйчниците ми ...

# 533
Помогна, разбира се, то аз и 2019 имах ФСХ 50 и никакви Ф. Тогава направих ПРП в Турция (след 6 в Надежда) и пак тръгнаха нещата.

Та, горките ми яйчници са на изкуствено дишане от бая време. Турците в началото ме и стимулираха защото това им е протоколът и те не вярват в ЕЦ. Като видяха, че каквото и да правят повече от 1 Я не вадим, оставиха д-р Цветков да експериментира с Естрофема.

Ембрионите след стволовите клетки и с Естрофем са по-добри от преди тях и с Гонал/Мерионал/Фостимон, хем вече бях 1 година по-стара.

По всичко изглежда, казва д-р Цветков и аз съм пример, че за дами пета младост Естрофемът върши по-добра работа от нищо или от класическа стимулация.

# 534

Момичета, след хистероскопия оперативна кога изписват, следобед/ обед към колко?

# 535
Обядваш и като мине док. те пускат...По-скоро следобед ..след 13.00.

# 536

Благодаря!

От тях ли дават обяд?

# 537
  • София
Да, от тях, но последно беше сандвич, преди време като съм правила ни държаха точно 12 часа и ни местеха в стандартна стая където ни носиха тристепенен обяд Joy

# 538
Аз бях наскоро-преди 3-4 мес.-обяда от тях-сандвич,айрян и кафе Simple SmileМинах в 11 и в 15 ме пуснаха.

# 539
И мен така, ама храна не ми дадоха и верно си умрях от глад Simple Smile. Явно са ме пропуснали пък аз и не знаех, че трябва да ми донесат, та ни вода, ни храна получих.

Общи условия

Активация на акаунт