Идва баба Зима с пухкав сняг ФЕВРУАРСКАТА дружина ще лудува пак

• 11 493
  • 290
  •   1
Отговори
# 135
  • София
В яслата на мъника дневната програма е изнесена в коридора за да могат родителите да четат с какво се занимават децата докато са там
Еми в понеделник има математика,вторник природознание...!Сигурна съм че не смятат 5+2,а някакви забавни игри с назоваване на числа, но където отидоха безгрижните детски игри?правенето на топчета от пластелин и строенето на комини от Лего?Сега и втори език след като станат на годинка!Наистина ли ни е толкова напрегнато ежедневието та трябва да използваме всяка минута когато детето е будно за да го "учим"?
Не се ли поувлякохме малко:(

# 136
Ами,  всеки решава за детето си. Затова сме толкова различни и с толкова различни нива на умение. Кой колкото иска да постигне детето му, толкова ще изисква от него. Ние специално все на бебешки игри играем, но честно казано мисля, че ограбвам детето, защото това време с тези възможности, които има на тези възраст НИКОГА няма да се върне.

# 137
  • гр.София-Красна поляна
Taka e,няма го вече онова безгрижно детство. Confused
Голямият ми син е в 3 група и купувахме учебници. Rolling EyesИмат и тетрадки за домашна работа а материала за първи клас вече се изучава в предучилищната група.

# 138
Колко много сте писали.....а на мен не ми се изпращат по пощата

В тази възраст детето е склонно да научи много неща под формата на игра, едва ли им е неприятно на децата. Те имат възможността да откажат-поне вкъщи -да не правят това, което им се казва и родителите са длъжни да ги разберат. Ако детето се дърпа и не приема новите неща, ще му трябва време да посвикне, без да се кара насила. Но, ако иска да научава ново и ново...защо трябва да го спираме?
Нима ние не се учим цял живот?!

Жаждата за знание е още преди да се родим......Нали сте чели Фауст?

Хайде,че много дълго стана и учителското в мен проговори Simple Smile

# 139
  • София
Ами,  всеки решава за детето си. Затова сме толкова различни и с толкова различни нива на умение. Кой колкото иска да постигне детето му, толкова ще изисква от него.
Познавам много деца които са постигнали доста без родителите им да са били взискателни към тях
С предния постинг имах предвид,че трябва всичко според времето си:)Според мен по-важно е да научиш детето,че трябва цял живот да се учи от въжможностите които му се предлагат(както е казала Веселка) отколкото да настояваш да научи определено нещо.Това че съм научила детето да брои до 5 или до 10 неозначава че в първи клас математиката ще му е по лесна сравнение с някое дете което не е учило цифрите по-рано:)(примерно)

Ох още много ми се иска да кажа по темата,но с писане нестава.....
Всеки си гледа детето както намери за добре,а за резултат никой неможе да гарантира:)
Поздрави!

# 140
  • Sofia
Ами,  всеки решава за детето си. Затова сме толкова различни и с толкова различни нива на умение. Кой колкото иска да постигне детето му, толкова ще изисква от него.
Познавам много деца които са постигнали доста без родителите им да са били взискателни към тях
С предния постинг имах предвид,че трябва всичко според времето си:)Според мен по-важно е да научиш детето,че трябва цял живот да се учи от въжможностите които му се предлагат(както е казала Веселка) отколкото да настояваш да научи определено нещо.Това че съм научила детето да брои до 5 или до 10 неозначава че в първи клас математиката ще му е по лесна сравнение с някое дете което не е учило цифрите по-рано:)(примерно)

Ох още много ми се иска да кажа по темата,но с писане нестава.....
Всеки си гледа детето както намери за добре,а за резултат никой неможе да гарантира:)
Поздрави!
Съгласна Peace

# 141
Много спорен въпрос, подобен на обсъждания с чуждите езици. Ще споделя моето мнение, което естествено не означава, че трябва да сте съгласни с него.
Мисля, че в България се прекалява с тъй нареченото ученолюбие, което се превръща в бележкарство. Племенницата ми е на 6 години и говори за оценки в детската градина, отсъствия и забележки (ако това не е стрес за децата, здраве му кажи).... А погледнато статистически образованието с всяка изминала години започва от по-ранна възраст и има по-ужасяващо слаби резултати.
Разберете ме правилно, не съм против обучението под формата на игра, стига да не се сравняват децата (което може да комплексира някои по-слабо изявяващи се).
Лично за себе си, т.е. за моите деца съм решила просто да се опитам да ги подтикна да се научат да мислят логично и да разсъждават (естествено с игри, пъзели и пр. ), пък пълненето на главичките им с информация така или иначе ще стане.

Един страничен пример ще дам: началното ми училище беше Гагарин, където учехме английски от 2-ри клас. Когато влезнах в СМГ-то, го направиха полуанглийска-полуматематическа гимназия ,а имаше деца, които са учили немски или френски от 5-клас, та на тях им се наложи да ни догонват. За кратко време ни подминаха и научиха 10 пъти по-добре английски от мен......... така че никога не е късно Simple Smile

# 142
Много спорен въпрос, подобен на обсъждания с чуждите езици. Ще споделя моето мнение, което естествено не означава, че трябва да сте съгласни с него.
Мисля, че в България се прекалява с тъй нареченото ученолюбие, което се превръща в бележкарство. Племенницата ми е на 6 години и говори за оценки в детската градина, отсъствия и забележки (ако това не е стрес за децата, здраве му кажи).... А погледнато статистически образованието с всяка изминала години започва от по-ранна възраст и има по-ужасяващо слаби резултати.
Разберете ме правилно, не съм против обучението под формата на игра, стига да не се сравняват децата (което може да комплексира някои по-слабо изявяващи се).
Лично за себе си, т.е. за моите деца съм решила просто да се опитам да ги подтикна да се научат да мислят логично и да разсъждават (естествено с игри, пъзели и пр. ), пък пълненето на главичките им с информация така или иначе ще стане.

Един страничен пример ще дам: началното ми училище беше Гагарин, където учехме английски от 2-ри клас. Когато влезнах в СМГ-то, го направиха полуанглийска-полуматематическа гимназия ,а имаше деца, които са учили немски или френски от 5-клас, та на тях им се наложи да ни догонват. За кратко време ни подминаха и научиха 10 пъти по-добре английски от мен......... така че никога не е късно Simple Smile

newsm10 smile3501
Добре казано, почти няма какво да добавя Grinning

# 143
И аз съм съгласна Peace, не трябва да се прекалява с изявите на децата. А и тези тестове и оценки в някои градини  Shocked страшна глупост!
Аз съм ЗА чуждите езици под формата на игра, което го има във всяка частна градина.

# 144
Както и да е. Аз така или иначе нямам възможност да дам детето си в група за изучаване на чужди езици. Пратих ви инфото ако някоя от вас сметне, че ще й е полезно. Не исках да повдигна спор.  Hug

# 145
като четях постингите ви си мислех на колко години ще дадете децата на училище? Ема е родена на 31. 01 , а едно съседско дете на 17 декември - разликата им е почти година. Онова ще започне на 6 и след 3 месеца ще направи 7 , а Ема след още един месец ще е на 8  newsm78 Това как ви се струва? На колко ще завърши на 20 ли сега с тези 12-ти класове  #Crazy

# 146
  • Sofia
На този курс ще записвам Влади.
В петък ще го водя да видим  как протича заниманието и ще преценя дали да го запиша  newsm78
баща му смята, че е пресилено, но ако му хареса на малкия- ще го запиша

# 147
Мами, а за такива като мен ето един добър вариант: http://www.egmontbulgaria.com/other/me.htm
Дадоха ми един диск да видя как ще реагира малката. Не откъсна очи от урока, който беше май над 20 минути и започна да повтаря думички на английски.

# 148
  • Sofia
Здравейте мами Simple Smile
Тука се е заформил образователен форум  Laughing
Та и аз да се изкажа Simple Smile Аз бях много "побутвано" дете, още от малка, училище, занималня, уроци по пиано, кръжоци и т.н., после елитната езикова английска гимназия, частни уроци, курсове,университет, магистратури после, както си е по реда, като междувременно трупах опит още от 15 годищна работех ваканциите в офис, аз не като връстниците си по курортите като сервитьори.
Няма нищо лошо да изискваш от децата си да са още по-добри в училището или в разни други занимания. Това, че образованието се влошава, не се дължи на такива "побутвани деца", сигурна съм.
Но всичко с времето си. Нашите дечковци още се напикават в гащите, с извинение за израза, а ще учат математика, природознание, английски?!!  Shocked Абсурдно е, не мислите ли? Не случайно са разделени възрастовите групи на ясли до 3 години и после детска градина, която вече предполага повече възможности. Това английски от кошарката пак предполага някакъв експеримент с децата, а ние самите сме го изпитали с постоянните реформи в образованието, докато сме учили, няма нужда и те да стават опитни зайчета още отрано.  Naughty
Яна обича да "рисува", в яслата казаха, че до 3годишна възраст оптималното, коеот детето научава е да прави неправилни кръгчета с молива, тя още отсега го може, ама няма да я правим Пикасо, нали така  Mr. Green

# 149
Момичета, извинете ме,че се отклонявам от темата, но има ли сред вас почитателки на Георги Христов. Концертът е на 15 ноември в НДК и си търся компания. Утре ще ходя за билети

Общи условия

Активация на акаунт