Идва баба Зима с пухкав сняг ФЕВРУАРСКАТА дружина ще лудува пак

• 11 484
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Yoni bonboni, снимките са много сладки! Адашката е страхотна!

# 166
Здравейте Simple Smile
Yoni bonboni, Страхотни Хелоуински снимки, бонбон Simple Smile))).
Veselka, за ръчна коледна украса аз правя от станьол или гранцова хартия кошнички (пълня ги с борбони) и топки(от 20 кръгчета съставени). Голяма бъзикня е и ако имаш желание ще те науча. Ще гледам тази вечер да извадя кашьона с играчките - доколкото си спомням запазих една топка, защото я правих от станьолчета с мечета от едни малки шоколадчета и се измъчих, тъй като трябваше и да ги залепя на картон, та ако я намеря, ще я снимам, пък ако се запалиш, ще обеснявам подробно Simple Smile))).
Приятна вечер на всички ви Simple Smile

# 167
ох нещо се разсополивихме и аз също и хич не ми е добре при това  Cry отде тези сополи незнам. дано по бързо да минат, че мразя болестиии  #2gunfire
като сме на тема Коледна украса аз нямам време да правя нещо - имаме голяма изкуствена елха, която украсяваме с каквото имаме. Миналата година Ема много се радва на един Дядо Коледа и сега ако го продават ще го купя, макар да беше сумати пари и поради тази причина не го взехме миналата година. Нямам търпение наистина да дойдат празниците - едно време като бях дете така се радвах - подаръчета, сладки, майка и баба готвят и едно такова празнично настроение и човек се чувства щастлив  Grinning Пък и самото чакане на Дядо Мраз беше много вълнуващо  Joy

Мами да знаете да се продават някъде детски карнавални костюмчета за 2 годишни?

# 168
Това е топката, малко лоша излезна снимката на лапма, но все пак се виджа, а от гланцови разноцветни части става още по-интересна.
http://www.bgphoto.net/photos/2834/o632987483566093750.jpg
http://www.bgphoto.net/photos/2834/o632987483957812500.jpg

Анайс, доколкото знам снаха ми купува от някакъв магазин на Пиротска, където цените били наполовина сравнение с тези в София ленд, но незнам дали имат за 2-годишни. Довечера ще я питам поне за адреса Simple Smile.

# 169
  • София
Style топката е много интересна,със сигурност ще искам да опишеш по подробно как се прави:)
А за карнавалните костюми и аз ще чакам инфо,ще е сладко да облечем мъниците в някакви празнични дрешки:)

# 170
Стайл, страхотна е топката, как имаш търпение да направиш това smile3501 И аз много бих искала да мога да правя такива неща, но като се познавам..... ooooh!

Анайс, магазина на Пиротска за костюмите се намира в частта почти до "Кирков". Ако вървиш от халите посока "Кирков", трябва да ти се падне от ляво . Точно до магазина за детски дрешки, който "Беборан" май се казваше. Но съм чувала, че в София прес имали  на по - ниски цени, не знам обаче точно къде се намира newsm12

# 171
Тони, бързо казвай как се прави топката...Simple Smile

Ако някой ходи до споменатия магазин, моля  да погледне какво предлагат за момиченца.

Миналата година в по-големите магазини за 1лев имаше костюми на джудженца, но за момченца Simple Smile

# 172
  • София
Този до Беборан го знам и ще го посетя другата седмица:)
А нека момичетата които живеят в тази част на София да кажат има ли нещо интересно в Софияпрес,че до там определено не ми се ходи:)
Вселка ще погледна и в магазин за 1лв,но ако някой вече е виждал да свирка

# 173
Радвам се, че ви хареса, но не знаете в какво се забърквате Simple Smile)))
Не намерих подходящ материал у дома да направя нова топка и да снимам изработката стъпка по стъпка, затова пък направих кошничката и сега нея ще ви дам, а топката живот и здраве утре. Има достатъчно време до Рождество, та който иска да се поизмъчи. Аз съм мазохист на тази тема, но с Руми е 10 пъти по-трудно (доста ми помогна в процеса на работата и мъничко я смачка Simple Smile)))
Тук са всички снимки: http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2834&AlbumId=73824
Картинка 1 Това трябва да се получи.   
Картинка 2 Трябват ви 2 ленти гланцова хартия от 2 различни цвята (аз съм избрала златист и сребрист). Идеалният размер е 8 см / 24 см, но може и по-малки и по-големи, а на мен ми излезна 8/23 и малко не достигна за заоблянето, но става.
Картинка 3 Сгъвате през средата двете ленти с цвета навън и там, където е сгънатата част начертавате еднакви чертички с дължина, колкото е ширината на лентите (в случая 8 см 8 ленти, но можеше да са и 6 дебели ленти  или 4 още по-дебели - по избор), т.е. трябва да се получи квадрат на вертикални чертички, в останалата част с помощта на пергел заобляте краищата, за да се получи нещо като сърце после (в случая чертаем полукръг с радиус 4 см).  сребристото е начертано (и не се вижда на снимката), а слатистото е изрязано. За по-ясно трябва да се получи като на Картинка 4
Следва пипкавата част на Картинка 5 и 6. Хващате първото златистото и пъшвате в първото сребристо, все едно вдявате игла, после второто сребристо пъхвате в първото златисто и така доискарвате до края първото златисто. Второто златиспо е шахматно на първото (дано се разбира). За да сте сигурни, че правилно плетете кошничката, отвътре трябва да може да се отвори и всяка от страните да прилича на стандартна плетена кошница Картинка 7.
Остава ви само да залепите дръжки на готовата кошничка (Картинка 8). Може от хартиени ленти или каквито и да е връзки(аз имах фабрично бяло шнурче). Пълните я с каквото ви падне (едно време правех станиолени топчета или обличах орехи със станиол, но сега заради Руми ще слагам лакомства Simple Smile)) и се получава Картинка 9
Приятно забавление Simple Smile

# 174
Тър като Руми се е заиграла нещо, ще ви разкажа и за топката:
За нея е желателно да е по-твърд материала пр. картон, но може и от гланцова хартия, само че ще трябда да се пази далече от децата Simple Smile))
Трябва ви хартия или карто (от 2 или 4 цвята става още по-весело), ножица, лепило, пергел, линийка:
1. Начертавате и изрязвате 20 еднакви кръчета (ако сте с мека хартия по-малък радиус 2-2,5 см, но от картон може и големи 3-4 см, сниманата топка е с радиус 3,5 см, за да се виждат мечетата, които имах). Ако искате топката да е шарена може по 10 броя от 2 цвята или по 5 броя от 4 цвята (може и други вариации, като задобреете Simple Smile
2. Във всяко кръгче трябва да се начертае равностранен триъгълник (може с помощта на пергел или си направете шаблонче триъгълниче с нужния размер.
3. Всяко кръгче се сгъва по линийките с помощта на линийка за чертане, така че да се получи основа равностр. триъгълник и три крилца нагоре (вгледайте се във снимката).
4. От първите 5 кръгчета правите нещо като купичка, като слепвате на всяко кръгче две от крилцата за съседното. После следващите 5 кръкчета залепвате за третите крилца на първите 5, но без да ги лепите помежду им. До тук употребихме 10. С другите 10 по същия начин. Получават се 2 еднакви купички с по пет свободни триъгълничета..... (ужас, без снимка не знам как да го опиша). Тук е времето да промушите шнурче, захванато за нещо от вътрешната страна на първат петица (става дори копче или картонче)
И в крайна сметка се сглобяват двете 10-ки, като влизат една в друга......

Хубавото е, че може за начало да не правите топка, а пирамидка от 4 кръгчета - 1 за основа и три отгоре му или пък диамандче  от 6 или 8 кръгчета - шапка от 3(4) и основа от 3(4), които се слепват и става красива украса ....... използвайте въображението си. Не забравяйте преди да залепите последното кръгче да промушвате шнурчето, че после ще ви е трудно.... Simple Smile

Все пак ще направя и със снимки Simple Smile

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 17:27 от Style

# 175
Момичета, преди малко пуснах темичка в папката Магазини и вече имам отговор.

Като четях постингите и Елена гледа снимката на Руми и казва- А,Льони- с една дума е тя, та се наложи да и обясня, че това е Руми и сега като си проверявам пощата, тя чука по монитора и вика -Уми, де си?
 Simple Smile Laughing

# 176
Style, идеите за украса са чудесни!  love001
Дори си направих 2 кошнички. И аз вече съм на вълна Нова година.

# 177
мами дано се сетите да кажете за тези магазини за детски карнавални дрешки, къде се намират. разбрах че софия ленд нямало да работи зимата? ама че работа. та остава този магазин на пиротска, ако има дрехи за 2 -годишни и кой още  newsm78

# 178
Anaise, виж тук
Опитай в магазина на АРТЛАЙН на Солунска. Там продават оригинални Дисни костюми, със сигуснот имат и Снежанка. Магазинчето е в градинката на пресечката на А. Кънчев и Солунска.

и

На Пиротска има магазин за детски карнавални костюми и аксесоари.Като се тръгне от пазара посока Халите съвсем в началото от дясната страна,преди магазин Бебелан.

Аз лично не съм ходила, но това са мненията на мамите по темата.Успех!

# 179
Veselka, браво на Льони, а Руми крайно се е прекръстила на Мими или Меми, абсолютно отказва да каже поне Уми, така че който ни пита, мисли, че съм я кръстила Мария. Интересното е, че майка ми Румена до 6-годишна възраст е наричала себе си "Мими" Simple Smile)).
Svetl@na, радвам се, че са ти харесали, а и най-вече, че се разбира какви съм ги "бръщолевила" Simple Smile)

Направих снимките, които ви обещах, като ще коригирам малко горния постинг, тъй като сгъването е много по-лесно, ако имате направен център на кръгчетата с пергел (взех, че се присетих някои съотношения в кръга от елементарната математика), т.е. не е нужно да чертаете равностранен триъгълник, а просто сгъвате кръгчето, като опирате дъгата до центъра - на снимка 2 съм показала как най-лесно се сгъва - накрая трябва да се вижда само една точица или минатюрно триъгълниче в центъра, тогава значи сте го сгънали правилно.
http://www.bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=2834&AlbumId=74137
Накрая направих и две различни фигурки и също стават ефектни. Това, питайте, ако нещо несе разбира.......

Приятен ден ви пожелавам и много усмивки със сладките ви дечица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт