Идва баба Зима с пухкав сняг ФЕВРУАРСКАТА дружина ще лудува пак

• 11 423
  • 290
  •   1
Отговори
# 45
  • София
Идеята за Витоша е страхотна
Ние вчера цял ден изкарахме там,печеше хубаво слънце,хапнахме,Светльо се погони с една котка,поспа в количката на слънце и се прибрахме чак в 6 вечерта.
ето и какъв спомен отнесохме от вчерашния приятен ден:)

# 46
Мила къде я намерихте Галя от Каризма Simple Smile

# 47
  • София
Мила къде я намерихте Галя от Каризма Simple Smile
на Витоша,вчера

# 48
Привет на всички мами и бебоци  Hug

Ние рядко се задържаме в къщи и затова не пиша, че в това уникално време стои ли се затворен Sunglasses
И срещичка сте си спретнали, браво  smile3501..чудни снимчици!

Мисля да давам Яна на градина от пролетта, че пеем, танцуваме и книжки четем  Wink вече.. Чух за една много хубава в Бояна - Увекинд.. Гена и Слънчоглед да кажат, ако знаят нещо за нея Praynig

# 49
  • София
Чух за една много хубава в Бояна - Увекинд.. Гена и Слънчоглед да кажат, ако знаят нещо за нея Praynig

Мъника посещава друга ясла,но за Увекинд само хубави работи съм чувала.Съседско дете ходи там и майката е много доволна.Само на немскисе говори с децата,има и не българчета,обстановката е приятна,но нямат двор:(

# 50
  • Sofia
Чух за една много хубава в Бояна - Увекинд.. Гена и Слънчоглед да кажат, ако знаят нещо за нея Praynig

Мъника посещава друга ясла,но за Увекинд само хубави работи съм чувала.Съседско дете ходи там и майката е много доволна.Само на немскисе говори с децата,има и не българчета,обстановката е приятна,но нямат двор:(

ама те децата още не са научили български, това, че им се говори на немски ми се струва малко абсурдно  Rolling Eyes
имаме едни познати с дете, които живеят в Испания, то ходи на ясла, там му говорят естествено на испански, вкъщи на българскии то нещо се е пообъркало горкото, не иска да говори, а само пищи и кукурига  Shocked

# 51
  • Sofia
Привет и от нас!
Завърнахме се от Добрич и тия дни наваксвахме комуникация с тукашните ни другари  Hug
Другият уикенд ще ходим в Сандански с Влади и с едно приятелско семейство и с тяхното момченце - на 2 г. и 5 мес.
Относно детските градини: аз съм се спряла на ЛиДи, но не съм ходила да я видя- наблизо  ни е, гледат почасово дечица от 2 год.( моето намерение е да водя Влади от 9 до 12 ч., само за заниманията).
За Увекинд- немският не ми е приоритетен език, струва ми се ненужно и пресилено да говорят на детето ми на немски(англ., испански и т.н.)  #Crazy Може би за по-големи деца е ок, но за ясла -  ooooh! Същото е и в Пумукъл.
Чудя се за Лапину- в Симеоново.Ще ги обиколя тия дни и ще се ориентирам.
Звездичка в Павлово вземат от 3 год.

# 52
моето намерение е да водя Влади от 9 до 12 ч., само за заниманията

И аз така мисля да водя Яна, само за няколко часа. Ще проуча всичко за заниманията. Не ме притеснява, че им говорят на немски. Децата са попивателни и се справят добре с езиците. От както видях децата на наши приятели германка и чилиец да говорят на немски, испански и английски (на 5 и 7 години) си мисля, че езиците изобщо не са проблем.  Peace

# 53
А според мен е чудесно, че има възможност да дадеш детето в ясла, в която да му говорят на немски.  Това е най-добрата възраст за учене на езици. Може да се пообърка в началото, но след време ще знае и двата езика. Моята племеница е така, но не в България. Първоначално се обърка, но сега говори и български, и английски.

# 54
Aууу, Мила, какви ги върши този твой Светул, и Галя омагьосъл:)

Аз лично съм против детето толкова рано да учи други езици, това, че ще научи няколко думи, едва ли е гаранция, че като порастне ще говори перфектно. А дотогава ще има прекрасни други възможности и училища, аз държа детето в първите години да учи САМО български Sunglasses

# 55
nebesna не е само няколко думи. става дума за градини където изцяло се говори на даден език и бих казала, че децата до 6 си година ще знаят към 3000 думи поне и ще говорят на езика. друг е въпроса дали ще им е приятно в началото докато свикнат с новия език и го проговорят и него. от дост аместа съм чула че е най добре детето първо да проговори един език и след това да учи друг - иначе ставало мешавица, късно проговаряли от объркването и т.н. Тук изключвам смесените бракове щото там механизма на учене на езиците е друг.
Мами днес времето е чудесно а мойта поспаланка още спи Simple Smile Ама отивам да я будя и да я измъквам навънка Simple Smile

# 56
  • Canada
Ох и Йоана много се буди-минимум по 3-4 пъти на вечер.
#Crazy #Crazy #Crazy
Слава Богу, при нас не е така....толкова е уморена винаги, 4е заспива като труп  веднага и после 4ааак сутринта.
Йоана, трябва да й сменяваш и през ноща памперса, при такова поемане на те4ности, нищо 4удно 4е сутрин е мокра.....Ама това ставане по нощите  е много изтощаващо, как издържате на темпото мам4ета? Shocked

За 4уждите езиците и малките деца- аз съм с двете ръце ЗА. Може да има забавяне при проговарянето, но голямата възприем4ивост на децата не е за подценяване. А след това, те просто не се замислят- на какъвто език ги попиташ на такъв отговарят. Живият пример за това е града в който живеем- два  "уж " официални езика + един май4ин език(или два ако е смесен брака). Още в детските градини превклю4ването от един език на друг става бързо и естествено...

Лека седмица, моми4ета! Hug

# 57
Слава Богу, при нас не е така....толкова е уморена винаги, 4е заспива като труп  веднага и после 4ааак сутринта.
Колко време спи Йоана в яслата или просто се изморява много там.
Марти от 1 седмица е като сомнамбул и съм на края на нервите си. С тези нощни събуждания и после на работа тотално се побърквам вече Cry. И баща си нощем не иска да го види,  реве като заклана за мен.
Дано й отмине скоро този период, каквото и да я тормози.

# 58
Мами февруарски, какво правите в този студ навън newsm78
Аз като една смела майка днес си изведох бебката, въпреки, че едно дете не видях на площадката пред блока /обикновено има по 20 - на /. Ноооо, аз не издържах на студа и след 1/2 час безцелно лутане из пазарчето, се прибрах. Та се чудех вие /неработещите/как забавлявате малчовците. Ние много танцуваме, слушаме музика и редим "кущи" и "коминчета" от конструктур Laughing

# 59
Здравейте момичета,

Аз съм майка ферруарка и редовно чета това, което пишете във форума, но за съжаление работя и не мога много да пиша. Имам си момиченце на 1 г. 8 месеца, което от 1 месец ходи на ясла, но доста често е болна и затова ще трябва пак да търся детегледачка, защото аз и мъжа ми работим и двете баби също и няма кой да гледа. А не ми се иска пак да я връщам в яслата, защото вече две седмици не ходи на ясла, а пка е болна милата. Проблемът е че съм сменила две детегледачки и все не можем с тях нещо да си напаснем характерите. Те не изпълнбяват това, което изисквам от тях и меко казано съм се отчаяла. Затова, моля ви препоръчайте/дайте ми координати ми детегледачки над 50 години, с опит,  внимателни, чистии изпълнителни. Живеем в Младост 1 и се касае за гледане от понеделник до петък от 8:30 до 18:00 часа.

Моля, помагайте мами,

Предварително благодаря,

Общи условия

Активация на акаунт