Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 646
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Аз се консултирах с д-р Илиева в Транспортна болница и малката (живот и здраве) ще е при нея. Прекрасен семеен лекар е, а има и кабинет за бебочета и всички мами, с които говорих, са изключително доволни от нея и като педиатър.
ПС-за справка: на мен тя си ми е личен лекар, но нямаше как да зная, освен ако не разпитам, как е с малките, та си направих проучване.

Мамите от Пловдив дали са се спрели на конкретен педиатър?

# 421
Ох, момичета, извинявайте за спама. То не че е голяма драма, но имам нужда да се оплача. Трябва да си правя и аз обременяване, но вече се отчаях. Онзи ден отивам - лабораторията в Софиямед не работи (ходех само там, защото беше по-спокойно, няма хора, всичко става бързо и лаборантките винаги успяват да ми намерят куците вени от първия път). Седя, чакам да отворят, прилоша ми и се прибрах. Днес пак пробвам - пак не работи, но тоя път ми казаха, че по принцип не работи и не е ясно кога ще отвори. Отивам в Бодимед - 10 човека опашка и всички ме гледат като прецицали да не ги прередя случайно. Пуснах мапса да търся лаборатория наблизо - излезе ми някаква Синево. Отивам, питам, плащам, чакам и се оказва, че взимат кръв само от пръста и трите пъти... Е, мерси. И то взе че стана 9 часа, след което доколкото знам вече е късно за първата кръв, а тепърва трябваше да обикалям да търся други лаборатории.
В понеделник сутрин ми е прегледът, та се надявам утре в една малка лабораторийка в центъра да стане работата и да излязат резултатите още същия ден, че да може докторката да ги види в понеделник.

# 422
Аз си ходих в Бодимед. Отидох и също чаках опашка от 10 човека, не очаквай някой да те пусне. Също докато ми дойде реда стана почти 9, но си направих изследването. Док каза, че часът не е толкова фатален, че съм просрочила. Ако толкова те притеснява опашката, просто иди много рано, те мисля че от 7 отварят. Ако идеш в 7 без 5 може да си от първите и да не чакаш. Хем ще е по-хладно. Такова е сега по лабораториите, няма да намериш някъде без да чакаш.

# 423
Това с опашките трябва да спре! Не може бременни жени да чакат с часове прави, за да дадат проба! Лабораториите да измислят начин, и без това изкарват луди пари….

Аз два пъти припаднах така. Най-накрая ме вкараха вътре да седна, не да пререждам – да седна, и пак имаше недоволни на опашката. Какво е това племе, не знам…

Ох, момичета, извинявайте за спама. То не че е голяма драма, но имам нужда да се оплача. Трябва да си правя и аз обременяване, но вече се отчаях. Онзи ден отивам - лабораторията в Софиямед не работи (ходех само там, защото беше по-спокойно, няма хора, всичко става бързо и лаборантките винаги успяват да ми намерят куците вени от първия път). Седя, чакам да отворят, прилоша ми и се прибрах. Днес пак пробвам - пак не работи, но тоя път ми казаха, че по принцип не работи и не е ясно кога ще отвори. Отивам в Бодимед - 10 човека опашка и всички ме гледат като прецицали да не ги прередя случайно. Пуснах мапса да търся лаборатория наблизо - излезе ми някаква Синево. Отивам, питам, плащам, чакам и се оказва, че взимат кръв само от пръста и трите пъти... Е, мерси. И то взе че стана 9 часа, след което доколкото знам вече е късно за първата кръв, а тепърва трябваше да обикалям да търся други лаборатории.
В понеделник сутрин ми е прегледът, та се надявам утре в една малка лабораторийка в центъра да стане работата и да излязат резултатите още същия ден, че да може докторката да ги види в понеделник.

Последна редакция: пт, 09 юли 2021, 11:10 от Istinata3

# 424
  • au bout du monde
Аз в близката до нас Бодимед. Имаше 3 ма преди мен, излезе лаборантката и ме извика да вляза. После прочетох, че отпред пише бременни и деца са с предимство.

9ч е добре за първата кръв, не се притеснявай за това.

# 425
До колкото знам, почти със сигурност в Токуда бременните са с предимство в лабораторията.А и лабораторията там работи и в неделя и тогава май няма толкова хора .Може да се обадите и да попитате.Иначе е абсурдно да.В моя град е един клон на Цибалаб.Няма такова нещо като бременните с предимство.Аз не тряба да стоя права....И отивам с моя мъж, той се реди, аз чакам в колата и влизам.Миналия път станах като беше пред вратата и само докато чакам вътре в лабораторията на касата щях да припадна🤯Еми не е въпрос на някакви претенции и глезене...

# 426
  • София/Севлиево
Аз в сряда отидох в нашата Цибалаб в 7:40(тя отваря в 7:30) и вече имаше опашка от 10-тина души.Обаче някой от опашката видял,че съм бременна и звъннал да каже на лаборантката да мина.Та вместо след 10 минах след двама.В този клон на Цибалаб бременните и децата не са с предимство,а преди бяха...

# 427
В лабораториите е ужас, на мен в Бодимед преди няколко дни ми се случи да ме попитат дали може да минат пред мен, защото жената бързала за работа. Няма лошо, пуснах я. То си личи, че съм бременна , а навън е сигурно 40 градуса, но няма проблем. В днешно време хората станахме такива за жалост.
Иначе знам, че в Бодимед бременните са с предимство, но до сега не съм имала такова.
А да ви попитам, понеже си смених личната лекарка, трябва ли да взимам нов Амбулаторен картон или мога да отида със стария, а тя да си нанесе на него новите данни, че ми изтича болничния, а те ми го нанасят в амбулаторния картон, поне до сега де.

# 428
Ще видим утре ако не стане в тази малката, ще ида в Токуда наистина - мерси за подсещането за тамошната лаборатория. Иначе аз в Бодимед изобщо не съм и понечила да се пререждам, даже не се насочих към столовете в началото на опашката, че не ми се слушаха коментари да се нервирам още повече. Наредих се на опашката като пич, но 5-10 мин. никой не излезе и се зарових в телефона за друга лаборатория наблизо. В тоя Бодимед обикновено е сама жената и всичко си прави тя - регистрации, плащане, взимане на кръв, та си знам, че там става супер бавно, но се надявах, че като е през седмицата няма да има толкова народ.

# 429
В нашият клон на Цибалаб преди бременните и майките с малки деца бяха с предимство, теглеха се номера и просто се избира друга категория. Но на 2 пъти такива скандали имаше заради това, че го промениха. Последният път си се редих с всички останали.
Знам обаче, че има възможност да си извикате лаборант вкъщи, поне в София, което не съм пробвала, но съм чела, че някои бременни го правят и ми се струва много добър вариант.
За обременяване обаче не знам, защото нали трябва 3 пъти да се вземе кръв.

# 430
Те лабораториите не са виновни, хората са. Аз затова в Пловдив си ходя само в Селена. Само бременни, без напрежение и тн. Но обременяването трябваше другаде, както и да е.
Ако говорим за хора, вече съм потресен от нечовешкото отношение, дори и на жени. Имам нужда да ви се оплача. Вчера в един парк едно огромно куче се спусна към дъщеря ми, тя изпадна в истерия. Собственичка та заяви, че кучето и е добро и че и по-важно от моите деца... Аз все още съм шок, какъв е този човек, каква е тази жена, която при писъци на малко дете и молби от бременна жена да си върже кучето, крещи срещу мен. Толкова абсурдна ситуация, че дори не мога да ви я обясня както трябва. Цяла нощ детето ми не спа от кошмари, трявмата и ще е за цял живот най-вероятно. Ние не мразим животни, но тя вече като види дори и чихуахуа и бяга и крещи. В случая дори животното няма вина, а собственичка та, която е по-голямо животно от всички взети заедно. Всички треперехме накрая от случката. Детето не в шок, аз се притесних за бебето да не съм му направила нещо от ужаса, който изпитах. Абе ужасно беше. Та хората са най-големите животни...

# 431
Ох,момичета аз с това желязо вече ще ревна Confused няма вдигане . Днес бях на преглед ,за сега бебето си набавя,но докога не се знае... А казаха,че при анемия има по тежка жълтеница,трябва и на него да се дава желязо... И ми стана много криво. А и бебето е седалищно, вярно че има много време,ама все пак.
Намрънках се Grinning

Колко е желязото? А хемоглобина? И какво приемаш?  (Извинявам се, ако си го написала..не съм видяла). Аз съм от септемврийските мами и също съм с много нисък хемоглобин...и не успявам да го вдигна Sad
Аз да ви кажа и на двете, че с предната бременност имах проблеми с приема на желязо и в 6 месец ми пуска ха в болница 2 ампули венозно.Е от 100 се вдигна на 130.На мен ми изследва ха освен хемоглобина и желязото. Понякога анемията не е поради липса на желязо.
С второто дете хемоглобина ми се движи много добре и не приемам нищо.

# 432
  • омъжена
[quote author=Istinata3  Да безобразие. Аз като има опашка и викам бременна съм вие ако се разболеете може да си изпиете хапченце а ако ме заразите аз не мога и ми става лошо ако не закуся,е не винаги ме пускат дъртите вечни вампири. Но миналия път отидох в 7:30 носех си едно фибранче 😀мъж ми нали е строител. И чаках от 7:20

# 433
Момичета, от известно време насам ми се случва да изпитвам някакви усещания в матката като при менструация. Не са болезнени и се появяват по различно време на денонощието. Веднъж го усетих през нощта, а вчера се появи след като се прибрах от разходка. Отпускам се и отминава. На вас случва ли ви се, нормално ли е това? Аз съм в 26 г.с и 2 дни.

# 434
И на мен ми прави впечатление , че никой почти  не отстъпва, което е много грозно.  Онзи ден бях седнала в едно малко заведение на самообслужване и си бях поръчала на барманката сладолед  и чаках търпеливо на масичката да стигне до моята поръчка, за да я взема и да си платя. Станах за секунди и двама мъже ми седнаха на мястото и се наложи да си го ям права.

Общи условия

Активация на акаунт