Слънцето все по-силно грее, в коремчето на мама ОКТОМВРИйчето лудее! - Тема 10

• 44 610
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • au bout du monde
На мен няколко пъти са ми давали ред на опашката в Лидъл, веднъж пред Коста кафе. Бях с малкия в количка. Иначе в рейса сама трябваше да си сваля количката, мъжете стоят и гледат. Единият път жена с бебе в слинг ми помогна.

Като цяло и в Англия никой не помага и ред не отстъпва. За това даже се изненадах как тук няколко пъти ми дадоха да мина напред.

# 436
В нашия Цибалаб в Люлин бременните са с предимство дори не се обяснявам минавам пред всички и ич ми не е ...

# 437
В моя град в една от лабораториите тук има машина, от която си теглиш номерче като в банките като си избираш услуга. Едно от полетата е бременни и малки деца, изтегляш си билетче за бременна и ти дава номерче преди всички останали. Иначе никой никъде не ме пуска...мн жалко😔
В кои случаи се назначава това обременяване с глюкоза? 😏

# 438
Мен да ви кажа ми е неудобно да пререждам опашка. Щом съм се наредила, значи съм готова да чакам. Изключвам лаборатории и лекарски кабинети, там не ми е ок да вися, да не се задържам дълго при бацилите. Смешно ми е обаче как хората умишлено се правят, че не забелязват корема, само и само да не им се налага да си предлагат реда.

# 439
Оххх много е кофти това  с вечните мрънкащи......
Само че мацки да ви успокоя малко . По мой наблядения в Дания изобщо никога никъде за нищо не ми е. Правил път , отстъпвал място или каквото е да е , по време на бременност или с малко бебе . НИКОГА!
В България винаги когато съм се прибирала , все някой ще ми направи път или ще помогне я с количка я с нещо.

# 440
Онзи ден в автобуса, една жена щеше да набие един господин, който не желаеше да ми отстъпи място, аз не че имах желание да седна, просто от морална гледна точка тя много се ядоса.

# 441
Аз не съм с идеята, че ще ходя да си блъска корема в хората, за да ми правят място. Дори напротив, ако ми отстъпват ред него искам. Идеята тук е за хората, зло ата и неадекватността им. Всеки в черупката си, в неговия си свят, с едея, че е най-важен. На мен ми е тъжно, че децата ми ще живеят с подобни животни, които искат да ги наранят. Но тази тема е безкрайна и става много тегаво, така че не искам да я коментирам. Всеки си има гледна точка.

# 442
Мене онзи ден една дама ме попита дали искам да вляза при гинеколога преди нея, защото виждала била, че съм имала проблем. 🤣🤣🤣 Питах къде го видя този проблем, но така и не получих отговор.
Иначе търпеливо чаках 30 мин права, никой не се сети да стане, за да седна аз, дори и дамата, която ми забеляза проблема. 🙄

# 443
Ооооо темага наистина е безкрайна и не че нещо но  много от собствениците на кучета в Бг са много нахални!!! Мен  като малка ме е нападал далматинец и от тогава имам фобия от големи кучета и всякакви непознати на улицата . Страх ме е.  Не че нещо ,не се права на важна ама тук в Дания само ако ме видят че гледам кучето , го дърпат за каишката . Тук няма такива свободно търчащи кучета , както в София . Едно лято и аз секарах на една дама с джак ръсел , той скочи върху детето ми и аз и се скарах че не го е вързала , при което ми отговори " вържи си детето!!!!" Потрес!!!!! И жената беше на годините на майка ми, което беше най -жалкото . Темата наистина е дълга..... Sad(((( и тъжна.....

# 444
Viala, най-лошото е, че и ти потвърждава думите ми с това, че имаш фобия. Аз се притеснявам, че такива неадекватни хора оставят трайна увреда в съзнанието на детето ми. Сега нея цял живот ще я е страх, заради една дрогирана и неадекватна жена, която крещеше по мен, че "Господ ще ме накаже", че опитвам да защитя детето си. А кучето беше Кане Корсо, черно и огромно, бойна и агресивна порода. Не бе пудел и далеч не преувеличавах. Иначе нямам нищо против животните, над нас жената има куче и малката много му се радваше, сега само като го чие плаче. Затова ме е яд.

# 445
bubamara, нямаше ли и други хора покрай вас?Някой страничен не взе ли отношение?
Аз съм бивш собственик на такова куче и ако видя това нещо (точно нещо, защото тази порода са огромни и ужасно грозни и страшни) да  тича срещу мене, не в ужас ми не знам в какво ще изпадна..

# 446
Никой, никакво отношение. Всеки гледа да се махне като види проблем. Тази неадекватница беше с 5 мъже с бирички и те не се намесиха. Представи си картинката, след като си имала такова куче, знаеш че като се изправи е доста по-високо от дете на 6. Аз така се изплаши, цялата треперех. Дано сега и бебето да няма вроден страх от животни. Днес никой не иска да излиза от вкъщи 😒 Имаме едно тегаво чувство и се чудим как да обезшумим, защото около нас има три кучета, които се чуват. Абе гадна работа.

# 447
Аз си ходих в Бодимед. Отидох и също чаках опашка от 10 човека, не очаквай някой да те пусне. Също докато ми дойде реда стана почти 9, но си направих изследването. Док каза, че часът не е толкова фатален, че съм просрочила. Ако толкова те притеснява опашката, просто иди много рано, те мисля че от 7 отварят. Ако идеш в 7 без 5 може да си от първите и да не чакаш. Хем ще е по-хладно. Такова е сега по лабораториите, няма да намериш някъде без да чакаш.

В централата на Цибалаб бременните и децата не чакат. Винаги е било така и сега е така. Заставате на входа отстрани до опашката и като канят пациентите влизате с предимство. Ако не ви личи може да кажете, че сте бременна.

# 448
Вчера пък отивам до пощата да си взема една пратка и отпред чакат 30 баби. Питам аз измежду бабите за какво е опашката - казват за пенсии. Изобщо нямаше да чакам, ако беше за пратки, а щях да ида по-късно - не съм си и помисляла да ги пререждам. Вижда ме охраната и пита аз за какво съм - казвам за пратка. Гишетата за пенсии и пратки са различни и човекът ме пуска да вляза. Еййй, като почна едно "безобразие", "искам и аз да вляза така" сякаш досега не бяха там да слушат, че аз всъщност не ги пререждам. Влязох и оставих горкия охранител да се разправя с тях. В случая нямаше значение дали съм бременна или не, те просто ще пукнат, ако някой им вземе предимството на възрастни хора. Ама пък такива ситуации доста ме забавляват да си призная Simple Smile Сигурно им е много кофти, че на опашката за пенсии всички са възрастни и няма кого да нахокат Simple Smile

# 449
Момичета, какви са резултатите Ви от обременяването с глюкоза, моята лаборатория не е посочила референтни стойности, те някакви утвърдени ли са?

Общи условия

Активация на акаунт