Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 095
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 065
Не разбрах какво рискувам?
Детето ми е с бал 410. Ето ги баловете от предните две години за 6те специалности в ПГАСГ Пловдив. Ако не стане в никоя от тях, чакам второ. 

Разбира се, че ще го приемат на първо желание

# 1 066
Хора, честно, спирам да чета темата. 40 мнения, едната половина заяждане, другата само за София.
Предлагам паралелна тема за провинцията. Нямам време да изчитам десетки дрязги, за да проверя дали няма нещо писано за нашия град.
Ам почти само аз отстоявам Русе. Да пишат и други, ама не щат 🙄

# 1 067
  • София
По темата с кандидатстването "за спорта" се изказах онзи ден. Няма да подреждаме никакви желания, макар че балът не е лош, (има шанс за добра ЕГ, за НПМГ), защото при никакво положение синът ми не иска друго училище, освен музикалното. Не виждам смисъл да измести някое дете на 1-во класиране, заради едното его. Вярно, че на второ би освободил мястото, но пак не ми се струва етично Simple Smile ще почакаме минималните балове, ще видим за къде е можело, макар че все тая при нас Wink
Това съвпада на 100% и с моето мнение.
И използвам случая да поздравя Ивайло, въпреки че не съм се съмнявала в това талантливо дете Gift HeartHugFlowers Hibiscus !

# 1 068
Включвам се  набързо по темата със СМГ. Че си има кусури училището, има си, не е идеално. Но аз не познавам никой (а познавам доста от завършилия току-що випуск), който да е ходил на курсове по всичко и т.н. Пък повечето са отличници. Евентуално по един срок БЕЛ за ДЗИ, както и по езиците за сертификати. По математика не познавам нито един, който е бил на курсове - и в 7-ми, и в 12-ти клас. Добро си е училището, макар и не идеално.

По темата с кандидатстването "за спорта" се изказах онзи ден. Няма да подреждаме никакви желания, макар че балът не е лош, (има шанс за добра ЕГ, за НПМГ), защото при никакво положение синът ми не иска друго училище, освен музикалното. Не виждам смисъл да измести някое дете на 1-во класиране, заради едното его. Вярно, че на второ би освободил мястото, но пак не ми се струва етично Simple Smile ще почакаме минималните балове, ще видим за къде е можело, макар че все тая при нас Wink
Да.Повторихте мнението ми-училището е отлична математическа  гимназия , за другите предмети (език например -немски, английски, БЕЛ и т.н) е добре да има допълнителна подготовка за високи резултати.Отново се ходи на курс ,както след 7-ми клас, така и след 11 клас. Просто лично мнение, не подхождайте към него като негатив, то е информация .

# 1 069
Dara N.  дано сте права, че аз вече така се настроих. Днес се сдобих с униформа. Joy

# 1 070
  • Варна
Валерия, няма място за съмнение във вашия случай! Всички гледат към ЕГ и МГ, абсолютно невероятно е цял Пловдив внезапно таз година да се ориентира към архитектура. И честита униформа, със здраве да си я носите Simple Smile Днес и у дома имаше разговор за новата униформа, та напълно те разбирам Simple Smile

# 1 071
  • В офиса
djasminn, да се регистрирате във форума само за това мнение.... Прозирам стратегия да се откажат кандидати, за да ви стигне бала Grinning
Пък моето дете не е взело ни един частен урок по нищо. И има 1560т. САТ. И (май) 90т. матура БЕЛ. ОК, английския е главно от предишното й училище, но все пак не е ходила на специални уроци нито след 11-и клас, нито някога. Пък БЕЛ си е от това училище. Така че по-полека с обобщенията.

# 1 072
Освен 6те специалности в желаното училище ще пиша една от друго с бал от предходни години около 100 просто за застраховка.
Не рискуваш ли така на първо класиране са го приемат в училището с бал 100?
И какво, ако го приемат. Ако не харесва на детето, подават заявление за второ и си чакат класирането.
Не всички деца се записват на първо класиране.
Питам защото и ние сме в подобно положение. Само че при нас за училището, което ни е за резерва ще имаме най- много точки. И аз си мислех въобще да не го пиша, за да не ни обърка работата. Мислех си, да го пиша чак в заявлението за трето класиране. Вярно е, че рискувам доста, защото може да се попълнят бройките и да не фигурира за трето класиране. Но то ми е последен вариант. Не искам да приемат там детето ми на първо класиране.

Струва ми се, че не сте много наясно. Ако ви приемат на първо класиране в резервното училище, може да участвате за второ класиране. Нищо не ви се губи. Ако не ви стигне балът за желаното училище, нали за това имате резервно

# 1 073
  • Пловдив
Най-малко желаното училище се пише на последно място. Няма значение колко точки има човек, ще го приемат на най-горното желание, за което му стигат точките.
Валерия, знам бала за това училище в Пловдив, живеем даже в близост, цял ден срещам ученици от там 🤣, сина ми е с Две леви ръце, иначе много исках да го запиша миналат година. Та, със сигурност, на 100 % сте вътре. Честито! Имам близък приятел, който преподава специални предмети, децата от архитектурата обикновено са много хубави и умни. Но, другите паралелки според него не знаят за какво са там. Та гледайте да е на 1 място архитектурата. Иначе, прекрасна е подготовката, учат децата и са амбициозни.

# 1 074
Добре де, как се кандидатства за спорта? Пишете на първо място нещо си, приемат ви, и като не се запишете, пропускате второто класиране?!?
Не вярвам да има чак толкова глупави хора, така да провалят децата си…

# 1 075
djasminn, да се регистрирате във форума само за това мнение.... Прозирам стратегия да се откажат кандидати, за да ви стигне бала Grinning
Пък моето дете не е взело ни един частен урок по нищо. И има 1560т. САТ. И (май) 90т. матура БЕЛ. ОК, английския е главно от предишното й училище, но все пак не е ходила на специални уроци нито след 11-и клас, нито някога. Пък БЕЛ си е от това училище. Така че по-полека с обобщенията.

С”по- полека” , нарушавате добрия тон.Съжалявам , че не приемате чуждо мнение , все пак випуска завършват около 180 деца.Мисля , че е достатъчно по темата, всеки е свободен да нареди желанията си както иска неговото дете Wink.Приятна вечер!

# 1 076
  • Варна
Добре де, как се кандидатства за спорта? Пишете на първо място нещо си, приемат ви, и като не се запишете, пропускате второто класиране?!?
Kласират се в друго училище в тяхната област.

# 1 077
Kласират се в друго училище в тяхната област.

Да, вярно че така беше … ами всеки има право да прави, каквото му е позволено, но наистина е много излишна тази “слава”

# 1 078
arino,  tова не са избори. Не им се идвало в столицата да учат, само щели ЗА СПОРТА да кандидатстват. Ей така, щото може. И да, може и да не го пориемат Калоян в СМГ, ама те може и в още училища да канидатстват в София, ей така, за спорта.
Ами не одобрявам.

A изпитите тази година бяха по-лесни от преди и си личи по резултатите. Всеки отличник в училище би се справил с над 90 точки по математика. По БЕЛ трудността беше само в черешите.

Кой може да каже, че са били по лесни?Защото резултатите са абсолюто аналогични на миналогодишните. Току що ни показаха графика от школата, сравнени 2020 и 2021. Особено в последната диаграма с най-силните балове. В другите интервали има малки разлики, които най-вероятно са от по-големия набор тази година.
А и да не забравяме все пак, че тазгодишните седмокласници имат 1,5 година ДО без да им отпадне и една запетая от материала.За разлика от миналогодишните.

# 1 079
  • В офиса

С”по- полека” , нарушавате добрия тон.Съжалявам , че не приемате чуждо мнение , все пак випуска завършват около 180 деца.Мисля , че е достатъчно по темата, всеки е свободен да нареди желанията си както иска неговото дете Wink.Приятна вечер!
https://youtu.be/nlTR052uku0

Общи условия

Активация на акаунт