Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 026
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 530
Списък с книги? Сега, след матурите? Софокъл, Сафо, Библията през лятото? През ум не ми е минало. Никога не бих й го причинила. Чак се плаша, като чета. Горките деца.

# 1 531
  • Варна
Списък с книги? Сега, след матурите? Софокъл, Сафо, Библията през лятото? През ум не ми е минало. Никога не бих й го причинила. Чак се плаша, като чета. Горките деца.
Всеки си познава детето, но все пак не бива да генерализираме.
На мен лично всички от по-горе изброените ми бяха интересни и си ги прочетох навремето без усещането, че е някакво мъчение или наказание.

# 1 532
Аз също. На 13-14 години изчетох Мопасан, на мен си ми беше интересно. Друга ми беше идеята. А и е излишно да клиширам, че сега не е тогава.

# 1 533
  • София-Младост
Цитат на: SANI+ link=topic 7g=1348952.msg43102372#msg43102372 date=1625337509
Здравейте, ние сме почти готови с паралелките едва 12 на брой  сме измислили, надявам се, че ни стигат но сега се загледахме в 1АЕГ -Предприемачество. Какво ли ще се учи тук. В училище го учеха този предмет, но не мисля, че с нашата учителка разбраха нещо.
Виж в сайта на АЕГ,пише два предмета, които започват  още в 7 клас  да учат. И "ние" сме я заплюли тази паралелка.

# 1 534
  • София
Нас пък към книгите ни пратиха инфо да гледаме Троя и още няколко филма. Явно са наясно, че децата няма да разберат много, като прочетат тази литература, та поне да се запознаят с историята.

# 1 535
Едно време четенето на книги беше едно от малкото развлечения. Сега мозъците на децата ни възприемат информацията по друг начин. Те  могат да извлекат и филтрират нужната им информация от Интернет за секунди и нямат търпение с книгите. За съжаление. Аз твърдо вярвам в полезността на четенето. Софокъл не ми е бил любимец, Илиада не мога да прочета дори и днес, но до 5ти клас бях прочела Йовков, Хайтов, Елин Пелин. С голям интерес. Светът се променя, не е редно да очакваме децата ни да са, като нас, както ние не сме, като родителите и бабите ни.
Като чета как им правите програми на децата  ми става интересно, сякаш говорите за деца в трети клас. Програмите за моите са кога и къде ще почиваме, от там на сетне се оправят сами. Едната тренира, ходи на лагери с отбора понякога, другата е голяма и се организира с приятели. И в учебна година не ги следя толкова строго, само ако оценките тръгнат в нежелана посока. Повече искам да са самостоятелни и отговорни хора пред това да са пълни отличници.

Последна редакция: нд, 04 юли 2021, 08:43 от Iseis

# 1 536
И аз не организирам животът на тинейджъра, след матурата смятам и двамата да си починем един от друг. Знае кога ще ходим на море, ако не желае е свободен и да не идва с нас.

# 1 537
  • София
Здравейте. Някой беше попитал за разликата между СМГ с АЕ и с НЕ. Вчера имахме консултация с школата, учителят по математика е преподавател в СМГ. Той каза, че часовете по математика са еднакви и за двата езика, разликата идва от природните науки - в паралелката с АЕ те се учат и в 8.клас.
Да попитам и тук, писах на лични на много потребители, сърдечно благодаря за изчерпателните отговори. Синът ми не иска немски нито като първи, нито като втори език. Насочил се е към АЕ с испански. Влече го към 2 АЕГ, но залита и по 1 АЕГ, т.е решението му не е твърдо 2 АЕГ. Затова и сме м чуденка коя да пишем на първо място. Абстрахирам се от 3-ти и 4-ти профил, избирали се на по-късен етап. В 1 АЕГ учителят му по математика е категоричен, че математиката е на ниво/съобразявайки се, че все пак това е езикова гимназия/, за 2 АЕГ беше уклончив. Чисто интуитивен е изборът на сина ми, по прогнозите на момичетата ще му стигне балът, надявам се. Та ако вие имате някакво инфо - приемам всичко Kissing Heart

# 1 538
Здравейте. Някой беше попитал за разликата между СМГ с АЕ и с НЕ. Вчера имахме консултация с школата, учителят по математика е преподавател в СМГ. Той каза, че часовете по математика са еднакви и за двата езика, разликата идва от природните науки - в паралелката с АЕ те се учат и в 8.клас.
Да попитам и тук, писах на лични на много потребители, сърдечно благодаря за изчерпателните отговори. Синът ми не иска немски нито като първи, нито като втори език. Насочил се е към АЕ с испански. Влече го към 2 АЕГ, но залита и по 1 АЕГ, т.е решението му не е твърдо 2 АЕГ. Затова и сме м чуденка коя да пишем на първо място. Абстрахирам се от 3-ти и 4-ти профил, избирали се на по-късен етап. В 1 АЕГ учителят му по математика е категоричен, че математиката е на ниво/съобразявайки се, че все пак това е езикова гимназия/, за 2 АЕГ беше уклончив. Чисто интуитивен е изборът на сина ми, по прогнозите на момичетата ще му стигне балът, надявам се. Та ако вие имате някакво инфо - приемам всичко Kissing Heart

Аз лично бих избрала 2АЕГ , заради модерната сграда, хромбуците, локацията.

# 1 539
  • София-Младост
Локацията не е лоша, но зависи от къде се идва. От Младост ми е по-удобба 1 АЕГ, въпреки красивата сграда на 2 АЕГ.
Бебчо, моят е обратно, предпопира немски пред испански и категорично отказва руски.

# 1 540
Здравейте,
Дъщеря ми е с бал 443 и се е спряла на 1АЕГ - София или 133 (Руската гимназия).
Напоследък чувам много лоши отзиви за 1АЕГ, вкл. и това, че Нели Петрова (директор на 1-ва АЕГ ще я сменят наесен поради пенсиониране, но и лошо управление на гимназията.
Някой с подробности? 1 АЕГ или 133 (Руската гиманзия с профил АЕ).
Успех на децата!

# 1 541
  • София-Младост
Има тема за 1 АЕГ, добри неша се пушат. Покрай ДО и аз четох кофти отзиви, но после не. За директорката нямам слух.

# 1 542
  • Plovdiv, Bulgaria
Нас пък към книгите ни пратиха инфо да гледаме Троя и още няколко филма. Явно са наясно, че децата няма да разберат много, като прочетат тази литература, та поне да се запознаят с историята.
Може ли да споделите филмите?

# 1 543
  • София
Одисея, реж. Андрей Кончаловски, 1997, Троя, реж. Волфганаг Петерсен, 2004 г, Борис 1, реж. Борислав Шаралиев, 1984 и Константин Философ, реж. Георги Стоянов, 1983 г.

# 1 544
Има тема за 1 АЕГ, добри неша се пушат. Покрай ДО и аз четох кофти отзиви, но после не. За директорката нямам слух.
За наркотици говорите, нали?
Пушат трева, пият бири в парка отсреща, учителките ги събират по градинките.
Плаша се, определено.
Отделно имало текучество на учители. Взимали студенти без никакъв опит на по 21-23 г., за да се обучават върху децата.

В темата на 1 АЕГ няма много инфо или ако мнения са от преди години.

Общи условия

Активация на акаунт