Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 005
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 620
Благодаря,ориентирах се за техническата част при подаването.
Излезе ми някакво 19 су,оето изглежда прилично,намира се на комуникативно място,но баловете са ниски.Какво не му е наред?

Ако учат втори език датски или норвежки, това обяснява доста.  297+ е приличен бал за квартално училище

# 1 621
  • София

А доколко може да се прогнозира на основа на миналогодишните балове... Възможно и вероятно е да се разменят паралелки, но по-скоро такива, които са имали близки балове миналата година. Не такива със сериозни разлики.
[/color]

Аз не бих се водила от такива разсъждения, колкото и логични да са. Представи си колко ще ни е яд, ако в най-високо баловата паралелка, която не сме писали, защото нямаме никакъв шанс, тази година няма много кандидати и бала падне драстично. Тъй като нищо не се губи и не пречи...ще пишем всичко, без да мислим за баловете от минали години.  Това е най-правилната стратегия според мен!

Е, да, не вземат наем за желания. Но пък и, честно, не мога да намеря смисъл в писането на паралелка в СМГ след такава в 31-во... Wink

# 1 622
  • Варна
Варненски, много се надявах да дойда за срещата но уви. Ще пристигнем към 21 часа. Приятно изкарване, духом съм с вас

# 1 623
  • София
Bonanza, честита титла🏆

# 1 624
  • София
Ох, уж ви чета, но нещо изтървах нишката. Май все пак младежът е ентусиазиран за НГДЕК. Утре ще редим и останалите желания, и ако е приет в НГДЕК в системата вероятно ще си висим и на трето класиране. За ТУЕС ясно, че няма как да стане чудо, но за Испанската каза, че ще се надява до последно.
Само 7 работни дни до отпуската... Обещавам за отпуската да не поглеждам интернет.

# 1 625
  • Варна
Е, погледах хора на входа на морската и се понасям. Явно никой от варненската агитка не е бил свободен тази вечер. Здраве да е Simple Smile отстъпвам инициативата по организация на следваща среща, че нещо не се справих аз Simple Smile

# 1 626
  • Варна
Здравейте, дами, изостанах и идея си нямам дали и кога ще наваксам с четенето. В работата беше много натоварено, а за капак от петък започнах да се разболявам: гърло, хрема, кашлица….
Идват заветните дати за редене на желания. Надявам се наборите да вземат правилните решения за себе си, а ние да издържим психически и физически до 13-ти. Надявам се да им хареса къде са приети, да се запишат и до 16-ти да приключи сагата за всички.
Нашичкият тези дни ме разби. Започна всеки ден да реди по различен начин първите 4 паралелки. Сигурното е само това, че фаворит му е МГ. Отказа се от системното програмиране. Ще го пише накрая на 5 или 6-та позиция.
Днес подредбата му беше: СХН с НЕ, МАТ с НЕ, СХН с АЕ, МАТ с АЕ, системно програмиране с АЕ и МАТ с АЕ в I-ва ЕГ. Тази подредба ми харесва. Аз бих разменила 1-ва и 2-ра позиция, но ще го оставя той са си ги реди.
Утре не зная какво ще му хрумне.
Dive, предлагам да се чуем другия път, за да се видим. Ако не бях се разболяла щях да дойда днес.
Лека вечер, мили приятелки!

# 1 627
Здравейте, от няколко дни насам четейки достигам до следния извод. Много деца с високи балове и с МАТ насоченост решават, че СМГ или НПМГ са много математически всъщност и се пренасочват към училища, които са им били по- надолу в класацията. Не казвам, че това е масово, но ми прави впечатление, че се случва при много деца. Приемам топ 3 - СМГ, НПМГ, НЕГ. Ако има такъв отлив от тях, кой би ги запълнил? Тези с по- ниски балове, които обаче не са ги писали, смятайки, че нямат шанс няма как да влязат? Или някой, който ги е писал случайно? Затвърждава се убеждението ми, че желанието да учи някъде трябва да е водещо. Моят син иска английски. Компромисно е Испанската с АЕ, но за там ще ни трябва чудо...Не ги ще другите варианти. Следват Първа и втора АЕГ. После ще редя аз...Но не бих написала СМГ, просто не е за там, дори да беше изкарал по- високи резултати, мястото му не е там. Същото е и с НЕГ, може би ще я сложим назад като вариант език с втори английски.
Компютърните да му мътни- все ме пита какво се учи в един коя си специалност...там ме няма, срам, не срам- ровим в интернет...май се отказа... Реденето ще е утре вечер или във вторник, не ми се ще да го оставям за последния момент.

# 1 628
Здравейте, ще съм много благодарна, ако някой е наясно и пусне отговор на този въпрос. Ако си класиран в една област и се запишеш, може ли да продължиш в друга област на второ класиране?

# 1 629
  • София
Здравейте, ще съм много благодарна, ако някой е наясно и пусне отговор на този въпрос. Ако си класиран в една област и се запишеш, може ли да продължиш в друга област на второ класиране?
Да, можеш. Всяко РУО има отделно класиране за областта си.
Пример: На първо класиране приет на 5 желание в София и на 2 желание в Бургас .
Можеш да запишеш детето на едно от двете места или да подадеш заявление за участие във второ класиране в училището, в което е прието детето на първо класиране.

# 1 630
  • София
Можеш, ако отидеш лично в другата област да подадеш заявление за второ класиране в училището, където сте приети на първо класиране.

# 1 631
  • София
Ох, уж ви чета, но нещо изтървах нишката. Май все пак младежът е ентусиазиран за НГДЕК. Утре ще редим и останалите желания, и ако е приет в НГДЕК в системата вероятно ще си висим и на трето класиране. За ТУЕС ясно, че няма как да стане чудо, но за Испанската каза, че ще се надява до последно.
Само 7 работни дни до отпуската... Обещавам за отпуската да не поглеждам интернет.
Ако запишете детето в НГДЕК, след първото им класиране, за което крайният срок е 13.07, няма да може да участвате в третото класиране, за училищата към МОН без да го отпишете от НГДЕК.

# 1 632
МК и МОН са в различни системи. Може детето да е записано в НГДЕК и да остане там до поява на необходимосстта да се депозира диплома и служебната бележка. Тогава вече се тегят документи, но до второ класиране е добро прибежище.

Всъщност с предния потребител казваме едно и също.

# 1 633
Ако ученикът не е записан на място от ДПП след първо или второ класиране, къде точно ще се наложи да  " депозира диплома и служебната бележка"?

# 1 634
За записване  след поредно класиране в училище по ДПП. Дотогава документте са в учебното заведение към МК - детето е записано там.

Общи условия

Активация на акаунт