Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 822
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Ми според статистиката има само 45 деца с нейния и по-висок сбор, а по математика (която се утроява) са 22 общо. Специалността е обявена с прием в 2 паралелки, което са 52 деца... Мисля, смятам... все така ги докарвам. Ако не дойдат от други области на рояци, би трябвало да не е риск.
А ако напишете, ей така за игра на сигурно, още желание или две, какво губите? Нищо Simple Smile

# 361
сигурно сме го обсъждали, но пък и в първия пост не намирам:

къде - в кой документ, че искам самия документ да прочета - пише на кое класиране какво се прави, т.е. за второ отиваш в първото с документи, не се иска оригинал на диплома, в трето пак без оригинал на диплома правиш нов ред и т.н. / щото ако е така, ако си приет в мк по второ желание, то в мон може да стреляш на трето класиране без напрежение Simple Smile и да видя къде искат оригинал на диплома.

eiger, в НГДЕК напр мат изобщо не се взима, а само бел и история.

# 362
  • София
Dive, не рискувайте само с едно. По - добре напишете повече. 
Миналата година дете с прилично висок бал беше написало паралелките само в една гимназия, за съжаление не успя да влезе там и на трето класиране се оказа, че в топ гимазиите няма място за него. Приеха го в училището в което учеше до 7 клас Frowning1

# 363
Приятна вечер дами! Само хубави емоции ви пожелавам. Аз лично и конкретно ще се отдам на джин с тоник и лайм. Enough for today Simple Smile

# 364
  • София
Дали днес ще има статистика за София??? Искам вече да си почина.

# 365
Ех, щеше ми се да затворя всички проверяванки в 18ч. и да почна да празнувам, ама като гледам за София град статистики още няма. Охлюви. Rolling Eyes

# 366
  • Варна
Прави сте, по-добре да драснем още нещо, отколкото да гриза нокти после (че и преди това) Joy
И си признавам, днес от обед нататък за 5ст работа не съм свършила... Утре ще сядам в 7 да работя, днес просто главата ми слезе от раменете Simple Smile

# 367
SANAKA, благодаря. Предположих, че е в някой от онези файлове. За съжаление, в момента не мога да ги отворя, явно поради голямото натоварване Simple Smile. Предполагам, че все в някакъв момент ще намалее трафика Simple Smile.
Всъщност, намерих ги на страницата на МОН.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 17:05 от "Ти нормална ли си?!?"

# 368
дайвче, няма нужда изобщо да се чудиш. естествено е да пишете, няма нужда да не пишете просто.

# 369
  • София
Най-сетне успявам да се прибера и да седна на компютъра. Честито на всички форумски деца!
Ние сме от разочарованите от резултата от НВО. И за нас черешите се оказах вишни, както някой писа по-горе. По математика също е очаквал по-високи резултати. Дали все пак да не се разходим в тези горещини да видим грешките, чудя се дали си струва...

За протокола - БЕЛ - 77,500; математика - 86; момче; София

# 370
Пример как да прогнозираме, ще ползвам сметките за Пловдив, защото вече има статистиката при Дидева:

Момиче иска да учи език интензивно и има сбор МАТ + БЕЛ 160, от дипломата две шестици, значи бал 420.
Гледаме статистиката за Пловдив за 2021 - 374 момичета имат по-висок сбор от 160:

Сега отиваме в статистиката за 2020 и гледаме на какъв сбор са отговаряли тези 374 момичета с по-висок сбор от нас - на сбор 153 е имало 372 момичета над нас:

Т.е. 2021 бал 420 ще стигне за тези езикови паралелки, за които миналата година са стигали 2*153 + 100 = 406 бал.

След това гледате мин балове за 1 и 2 класиране за Пловдив и виждате, че за момичета 406 е било достатъчно за ЕГ "Иван Вазов" с ИтЕ и всичко в ХГ на 1 класиране, а на второ е можело и Иван Вазов с ФЕ и на кантар с НЕ. Миналата година 420 е щяло да стигне и за Иван Вазов с ИЕ (413), както ЕГ Пловдив с НЕ и АЕ (418, 416), но тази година вероятно - не (освен ако не се променят модите и много деца не се насочат другаде или пък ДПП не се промени драстично).

Благодаря за чудесното разяснение! Само че трябва да се отчете и фактът, че тази година броят на седмокласниците е по-голям и същевременнно те се борят за по-малко места в езиковите паралелки.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 17:23 от Ofterdingen

# 371
  • София
Брат ми е с бал 451-Пловдив. 103 имат по-висок бал от него ( в най-лошия случай). Минималният бал за желаната паралелка миналата година е бил 405, така че се надявам да влезе без проблем. 😀
Братовчед ми 84- БЕЛ, 60- математика (Варна).

# 372
sise_to, резултатите ни са много близки до вашите.
БЕЛ 78.500, МАТ 84
Момче, София.

По БЕЛ ми се искаше повече. Аз съм  сигурна, че това, което го е спънало е преразказът. Иначе с първи модул (вкл. тезата), според самия него, се е справил. Но не е запомнил добре съдържанието на текста и на местата, където е имал бели петна си е доизмислял, колкото да свърже композиционно епизодите и да предаде нещо завършено.
Добре, че е на екскурзия и в момента не му е много до резултатите. Stuck Out Tongue Closed Eyes  С удвоените оценки от НВО балът му става 425, което е малко за гимназията по първо желание.

# 373
  • София
Това има значение само при смятане на бал за мат.паралелки, където се взима 3 пъти мат. Там наистина е по-трудно, но не е невъзможно.

Има и доста паралелки, които утрояват БЕЛ... Не зная какви са, просто ги срещам в плана.

# 374
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз ли съм кьорава или само нашето РУО още се мота със статистиките? За софийското иде реч

Общи условия

Активация на акаунт