Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 836
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 465
  • София

При конкуренция от близо 11 000 деца си е важно. На мен оценка 5.80 и 5,90 - приравнено, ми звучи УАУ, ама се оказва, че няма да стигне за първо желание например...
Е, и? Ми ще го приемат на второ. Ама защо да не се пише първо някое "невъзможно на пръв поглед"?

По-скоро за да се напишат достатъчен брой желания. Нищо не пречи първо да са малко вероятните - просто да се прецени какъв брой е със сигурност "достатъчен"...

# 466
  • София
Имам и аз въпрос към знаещите в темата Simple Smile
91 БЕЛ и 93,5 МАТ
Първо желание СМГ, но за там няма необходимия бал.
След това следват езиковите гимназии  и НПМГ. За къде се очаква да й стигне балът?

Горе-долу за където и миналата година е щяло да й стигне. Балът й се равнява на около 468 бал за ЕГ от миналата година. За София статистиката имам предвид.
Сега видях, че не си казала закъде.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 21:59 от lilfi

# 467
  • Варна
Nikitali, ако детето иска СМГ, то вероятно НПМГ би подхождало повече на натурела му. С този бал вероятността да влезе там ми изглежда доста голяма! Успех!

Варненки, да направим една среща да наредим желанията?

# 468
Имам и аз въпрос към знаещите в темата Simple Smile
91 БЕЛ и 93,5 МАТ
Първо желание СМГ, но за там няма необходимия бал.
След това следват езиковите гимназии  и НПМГ. За къде се очаква да й стигне балът?
Какво иска да учи детето?
Гани, там е работата, че не знае какво иска. Колебанието е между твоето училище и испанската, а и НПМГ иска заради математиката.
Люба, благодаря за подсказката. Горе-долу се ориентирах, но няма прогнозен бал за НПМГ.
Благодаря и на другите отговорили ми момичета!

# 469
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Да ви кажа и аз. Преди 2 години щерката мечтаеше за Френската и Испанската. Точките й бяха малко по-малко. Тя не искаше и да чуе за друго училище. Подкарах я от далече 30, 22, 31, не си и спомням какво още. Ревеше и отхвърляше всички. От форума ми подшушнаха за 18-то. Не го познаваше и нямаше познати там. Разгледа сайта и реши, че това е училището(защото изглеждало като дворец 🤨). Писахме го и него след Фег и 164 и най-накрая НСФГ със 70точки по-нисък бал от предишната година, заради познати. Още на първо класиране беше в 18-то и на второ пак. Много е щастлива вече втора година там и знае добре езика.

Накрая е важно да се напише и по-ниско балова паралелка - за спокойствие, пък може да се пробва и за трето класиране.

# 470
Много благодаря за прогнозите, Санака! Предварително благодаря и на другите мастъри с прогнози и съм убедена, че ще забиете златната среда на черешката на тортата 🤗

Санака, за момичета балът за ФЕГ е по-висок от 1 АЕГ - това по кой показател се случи?

За мен прогнозите са не гадаене и т.н., а вариант да прецениш реалистично какво да очакваш от истинското класиране, да си подготвен. Иначе естествено трябва да се пишат и желани и резервни.

Балът на дъщеря ми е със стотни разлика от този на Никитали и (след подредба на желания, мислена дълго и вероятно последна) се надяваме на 1 АЕГ или като второ желание НГДЕК, където тепърва там чакаме резултати от историята, като балът е по-нисък, но пък имат повечко от обикновено кандидати тази г.

# 471
  • София
Арино, по мои сметки в Първа АЕГ трябва да влезете още на първо класиране и то от вуле.

# 472
  • София
Ох, при средния ешелон момчета ще ми дойде зор... Тези 420.5 бал (мат+бел) или 408.75 (3мат+1 бел) за никъде където иска не стигат, в същото време осъзнавам, че просто летвата му е една идея висока, скача по кака си и у дома е драма. Откакто се е прибрал от екскурзия е в стаята си (разменил реплики с ММ и когато в 20:00 се прибрах от работа, вече никой не може да го изкара от стаята). Ще се гръмна просто.

# 473
  • София

Санака, за момичета балът за ФЕГ е по-висок от 1 АЕГ - това по кой показател се случи?

Не е по-висок, нещо не си догледала.
ФЕГ -       446
1АЕГ-      454

# 474
Момичета и аз нищо не мога да се ориентирам от тези статистики. Ще чакам първо класиране и ще решаваме тогава как да продължим. Хваща бал 330. Миналата година този бал е мил възможен за влизане. Сега как ще е, не знам. Честно казано, ако не влезе в някоя паралелка на първо класиране, ще го запишем в по- малко желаното училище, за да не остане извън класиранията накрая.
Благодаря на Дидева, Санака и всички, благодарение на които всичко става по- ясно. Безценни сте и много ми помогнахте да вляза в час тази година ❤️

# 475
                И малко да отпусна напрежението! Yum В 1 АГ и във 2 АГ майките ли ще влизат? Thinking Знам ,че децата ще кандидатстват в 1 АЕГ и във 2 АЕГ!

# 476
Момичета и аз нищо не мога да се ориентирам от тези статистики. Ще чакам първо класиране и ще решаваме тогава как да продължим. Хваща бал 330. Миналата година този бал е мил възможен за влизане. Сега как ще е, не знам. Честно казано, ако не влезе в някоя паралелка на първо класиране, ще го запишем в по- малко желаното училище, за да не остане извън класиранията накрая.
Благодаря на Дидева, Санака и всички, благодарение на които всичко става по- ясно. Безценни сте и много ми помогнахте да вляза в час тази година ❤️
Няма как да го запишете някъде ако не е класирано детето. С какви точки е и за кой град става дума?

# 477
Санака, мерси, абсолютно не съм, щото съм решила, че са поред... така ми се е сторило, а като гледам далеч не са... ама вече май гледам твърде уморено 🤗

Лилфи, а дано! 🍀 Имайки предвид по-големият набор и очакванията за по-висок бал, някак ми се засили несигурността.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 22:40 от arino

# 478
Момичета, а защо са ви толкова важни тези статистики? Пишем желанията на децата, надолу не могат да слязат. Не иронизирам, чудя се дали не изтървавам нещо. Освен емоционално, разбира се, да не се надяват на нещо свръх резултатите им...
Значи, ако някой чете в тази тема, изначално му пука над средното (щото извън bg-mamma има достатъчно народ, който споделя максимата, че все някъде ще се учи и каквото такова). Не си представям някой от ангажираните с избора на гимназиално образование, каквито са майките тук, да изчака още едни десетина дена, за да види къде би могло да се озове детето, пък макар и с условностите на статистиката към този момент.

# 479
И малко да отпусна напрежението! Yum В 1 АГ и във 2 АГ майките ли ще влизат? Thinking Знам ,че децата ще кандидатстват в 1 АЕГ и във 2 АЕГ!
Дали болница или пералня....Все тая. Joy
Мисля, че е ясно какво е АГ, така или иначе.

Общи условия

Активация на акаунт