Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 92 779
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 585
И за 35 СЕУ, и за 133 ще е трудно. Малък шанс.
Погледнете НТБГ, електронна търговия с ИИЧЕ РЕ. За тази паралелка има реален шанс.

Да, и нея ще я пишем.

Но колкото и да е малък шасът, не забравяйте да пишете най-желаните паралелки, най-напред. Всичко може да се случи.

Например, дъщеря ми има бал за НЕГ, а може би и за СМГ. Но няма да ги пише, така че дете с по-нисък от нейния бал, ще може да заеме това място, ако има желание. И това, предполагам, не е единичен случай. Така че шанс винаги има, защото човек не може да предвиди желанията на другите.

Ооооо, разбира се, че ще ги пишем. А за Финансово-стопанската някакви отзиви ? Аз чух не много добри.

# 586
  • София
В предишната тема някой беше пуснал това полезно линкче. Там спрямо миналогодишните балове се дава прогноза къде би могло да се влезе. За софийските училища е. Смята и по трите формули.

# 587
Здравейте! Искам да попитам ако дете иска да си види работата от НВО-то, задължително ли трябва да бъде с родител? Дали може да е със сестра си, която е пълнолетна?

# 588
Току що в Школо бяха въведени резултатите от НВО, но само по БЕЛ и математика. ИИ /рисуване/ е пропуснат. Дали това е проблем да притеснявам класната. В МОН-ския сайт си фигурира? Макар че май няма да ни е важен, надявам се на худ. училища.
Милена, в 35то няма първи руски, поне доколкото аз видях. Като втори не се научава особено. То с 2 часа седмично няма и как. Моята учи втори руски от 3 клас така и няма особен напредък. С първи руски е 119то.
Аз да си подновя и питането от снощи. С 449.5 точки момиче в Сф има ли шанс за 2 АЕГ и 133то? Като гледах прогнозата на Санака, на косъм за английската, но пък не се знае колко деца извън София град с по-висок бал ще кандидатстват. Аз имам информация от колежка, от класа на детето й в Перник, повече от половината деца ще се борят за софийски гимназии. Предполагам и по другите близки градове е така.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 11:51 от MianaNia

# 589
  • София-Младост
Здравейте! Искам да попитам ако дете иска да си види работата от НВО-то, задължително ли трябва да бъде с родител? Дали може да е със сестра си, която е пълнолетна?
Мисля, че може и само детето, със служебната бележка и лична (ученическа) карта.
http://ruo-sofia-grad.com/%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BD%D … %B8-%D1%80%D0%B0/

Miana Nia
На база миналогодишните балове имате много голям шанс за 133 СУ. Както и за 2 АЕГ.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 10:12 от Ала-Бала

# 590
  • София
Кандидатстването от други области е константа - има го всяка година.

# 591
  • София

Аз да си подновя и питането от снощи. С 449.5 точки момиче в Сф има ли шанс за 2 АЕГ и 133то? Като гледах прогнозата на Санака, на косъм за английската, но пък не се знае колко деца извън София град с по-висок бал ще кандидатстват.
Според прогнозата на Санака не е на косъм. 3,5 т не са никак малко.

П.П: и аз за 2 АЕГ го виждам 446. Няма смисъл да изчисляваме и пишем едни и същи постове.

# 592
Току що в Школо бяха въведени резултатите от НВО, но само по БЕЛ и математика. ИИ /рисуване/ е пропуснат. Дали това е проблем да притеснявам класната. В МОН-ския сайт си фигурира? Макар че май няма да ни е важен, надявам се на худ. училища.
Милена, в 35то няма първи руски, поне доколкото аз видях. Като втори не се научава особено. То с 2 часа седмично няма и как. Моята учи втори руски от 3 клас така и няча особен напредък. С първи руски е 119то.
Аз да си подновя и питането от снощи. С 449.5 точки момиче в Сф има ли шанс за 2 АЕГ и 133то? Като гледах прогнозата на Санака, на косъм за английската, но пък не се знае колко деца извън София град с по-висок бал ще кандидатстват. Аз имам информация от колежка, от класа на детето й в Перник, повече от половината деца ще се борят за софийски гимназии. Предполагам и по другите близки градове е така.

Да, да, объркала съм се с писането- 35-то с немски му е желанието на моя син.

# 593
  • София
etty775, щом детето има талант за езици и интерес и към френски, погледнете паралелката НЕ/ФЕ на 73-то. Доколкото знам от тяхната тема, имат страхотна учителка по френски, с която децата постигат отлични резултати и по втория език, класират се на олимпиади по ФЕ и някои се явяват много успешно на матури по ФЕ, въпреки че първият им език е НЕ.

sanaka, много благодаря за прогнозите, дано, дано си права Simple Smile
Само да вметна, че Испанската гимназия има още една паралелка ИЕ+ИтЕ тази година, т.е. това може да свали прогнозния минимален бал още малко.
31 СУЧЕМ има една езикова паралелка с АЕ по-малко и една МАТ повече от миналата година, значи балът им за АЕ ще скочи още малко нагоре, а за МАТ - надолу.

Последна редакция: вт, 29 юни 2021, 10:30 от marmotche

# 594
Здравейте, и аз да питам. Мой колега има щерка, която има 446 точки . Сметнато е за езикова гимназия. Цели се детето в немската, но май бала няма да стигне. Ако може, някой да ми каже от къде да се види статистика, или да изкаже предположение за възможностите. Благодаря ВИ:)

# 595
  • на Мелмак
Мармотче, благодаря!

# 596
Има ли вероятност нашето РУО /Шумен/ да не изкара Статистика на успеваемост?
За миналата година в сайта им няма изнесена такава информация, но пък в таблицата на Дидева има за Шумен.
Дидева все отнякъде я е взела. Simple Smile Има миналогодишна статистика в сайта им.
http://ruo-shumen.org/files/upload/1297.pdf

# 597
  • София-Младост
Здравейте, и аз да питам. Мой колега има щерка, която има 446 точки . Сметнато е за езикова гимназия. Цели се детето в немската, но май бала няма да стигне. Ако може, някой да ми каже от къде да се види статистика, или да изкаже предположение за възможностите. Благодаря ВИ:)
В първа НЕГ може би не, но втора, 73 СУ...ето тук може да се преценява на база миналогодишните балове
https://izpitai.me/client/school_grades

# 598
  • София
В предишната тема някой беше пуснал това полезно линкче. Там спрямо миналогодишните балове се дава прогноза къде би могло да се влезе. За софийските училища е. Смята и по трите формули.
Сега забелязах, че балът, който програмата изчислява е грешен за формула 1. При резултати 93,5 по БЕЛ и 96,5 по МАТ и шестици по двата предмета от дипломата програмата изчислява бал 478, а правилният е 480.

# 599
  • София
Съветът ми, най-добронамерен, е да не се водите от този линк.

Общи условия

Активация на акаунт