Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 193
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 900
има една тема за нискобалови училища. там сред препоръчваните е и 127мо. също 18то с френски и японски, 134то с биол-химия. също 125то хуманитарната и 157мо с испански. може да я разгледате.

как се е развило съдебното дело за момчето, кого са осъдили в крайна сметка, кой е отговорен (квестор, смг, руо) и каква отговорност понесе? казусът наистина беше много тъжен. но сега се чудя пък как ли се чувства в СМГ след такава сага. може би е имал тяхната подкрепа във времето, ако все пак делото не е било срещу тях.

също съм изненадана, че деца от АК се приемат в училища надпланово след половин-една-две години, без обявени свободни бройки. никаква логика.

ала-бала, той не иска ли 2 АЕГ или заради локацията... от младост до там за нас е твърде далеч.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 10:45 от arino

# 901
  • София
desita_g, в 31 СУЧЕМ до мин година бяха 2 АЕ паралелки, с НЕ и ИЕ, сега остава една (закриват едната АЕ и добавят още една МАТ). Ако класната по АЕ ще е Петя Цветанова, силно я препоръчвам. Преподаваше преди в прогимназията, като я качиха в гимназията, децата я изпратиха със сълзи, толкова я обичаха, компетентна и страхотен човек. Чела съм добри неща и за работата й с 8 клас. Но там предмети на АЕ не се учат в 9-10 клас. Нямам опит с другите училища, желая ви успешен избор и любимо училище.

Иначе и ние сме рязко в чуденка между АК и Испанската. До преди резултатите сякаш твърдо беше решила АК, заради многото им клубове. Сега обаче перспективата за нов език сякаш все повече я привлича. И аз като sanaka гледам да давам информация, но да не бутам рязко - и двете са отлични училища, а тя е била винаги много самостоятелна и знам, че сама ще реши най-добре.  
sanaka , благодаря, че писа кои предмети се учат на испански, точно това се чудех.
Още един въпрос за там - БЕЛ - как се казва учителката, която сега е извела 12 клас до 1 място на ДЗИ? Тя ли ще поеме 8 клас? Един учител ли води целия випуск?

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 10:50 от marmotche

# 902
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
имунизационния "паспорт" ни издаде личната лекарка - един лист А4, пуснат н апринтера в кабинета.
данните са в личната здравна крта на детето и в компютърната база на личния лекар (ако поддържа такава).
няма единна база данни и информация, ако детето е сменяло личния лекар през годините.

# 903
  • София
Аз препоръчах 125-то хуманитарната, защото просто писах на майка, която питаше за хуманитарни паралелки. Иначе в 125-то традиционно е много силна математическата. До 7-ми клас на състезания конкурират много сериозно СМГ. След 7-ми клас в математическата попадат и случайни деца, но на тези с хубав бал им се обръща много сериозно внимание. Изобщо училището е добро, но за деца, които вече са се ориентирали накъде ще се насочат. Профилите са определени предварително и нямат избор след 10-ти клас.

# 904
Feel, ще кандидатства и с рисуване. Утре и други ден е на изпити. Аз предпочитам езикова и то с друг език, а не английски, но борбата е жестока. Тя не иска и да чуе да учи немски, френски или испански. Само с английски и руски е ок. Макар че руския като 2ри не се научава. Ето вече пет години е така и не е на особено ниво. Ама последната година беше много зле обучението по руски като смениха учителката.

# 905
  • София
Иначе и ние сме рязко в чуденка между АК и Испанската. До преди резултатите сякаш твърдо беше решила АК, заради многото им клубове. Сега обаче перспективата за нов език сякаш все повече я привлича. И аз като sanaka гледам да давам информация, но да не бутам рязко - и двете са отлични училища, а тя е била винаги много самостоятелна и знам, че сама ще реши най-добре. 
sanaka , благодаря, че писа кои предмети се учат на испански, точно това се чудех.
Още един въпрос за там - БЕЛ - как се казва учителката, която сега е извела 12 клас до 1 масти на ДЗИ? Тя л ще поеме 8 клас? Един учител ли води целия випуск?
Не знам коя е учителката, но по принцип, да, учителите по български и математика, които извеждат 12-ти клас, поемат новите осмокласници и водят целия випуск до 12-ти клас. Във випуска на дъщеря ми само нейният клас беше в 8-ми клас с друг учител по бел и после ги пое титуляра на випуска.
За химията да уточня, че учителката, която им я водеше на испански в 9-ти клас се пенсионира. В момента търсят учител по химия с испански, но дали ще намерят не се знае. Та, за следващите випуски, химията може и да не е на испански. В 10-ти клас и философията е на испански.

# 906
Здравейте, опитах се да изчета назад темата, за да видя дали някой е правил прогнозна таблица за Бургас, но не намерих. Моля, ако някоя от мамите е правила такава, съобразена със статистиката от тази година, да сподели. Детето се представи много прилично, видях, че миналата година минималния бал за нейното желание е бил 436,75 т., а тя има 441 т., но навсякъде се тръби, че резултатите са по-добри тази година. Тя много се е окрилила, че ще й се случат нещата, а аз малко се притеснявам да не се разочарова. Засега второ желание не е посочила, твърдо иска там. Благодаря предварително Simple Smile

# 907
  • София
    Feel, ще кандидатства и с рисуване. Утре и други ден е на изпити. Аз предпочитам езикова и то с друг език, а не английски, но борбата е жестока. Тя не иска и да чуе да учи немски, френски или испански. Само с английски и руски е ок. Макар че руския като 2ри не се научава. Ето вече пет години е така и не е на особено ниво. Ама последната година беше много зле обучението по руски като смениха учителката.

Да, втори език само с допълнителни уроци може да се докара до добро ниво. Аз за 133то говоря само за паралелките с първи руски.

# 908
    • София
    . Иначе в 125-то традиционно е много силна математическата. До 7-ми клас на състезания конкурират много сериозно СМГ. След 7-ми клас в математическата попадат и случайни деца, но на тези с хубав бал им се обръща много сериозно внимание.
    Добро училище до 7 клас с изключение на една определена учителка съм много доволна. На горе не знам, училището е добро, ама за топ състезатели 2ма в клас, а останалите на посредствено ниво не знам как се чувстват в такава среда. Децата имат нужда и от конкуренция за да се развиват. До 7ми клас класа наистина беше  много конкурентен съдейки по това, че като получи една 5ца по време на срока и веднага пада от 1ва на 5та поциция в класа в школото.

# 909
    • София
    Ако детето е мотивирано, 125-то може да е много добър избор. Средата е прилична, има дисциплина, униформи и някои добри учители. Ръководството е достъпно и за родителите, и за учениците. Активно настоятелство. Нелоша материална база, във всеки случай не по-лоша от тази на Първа АЕГ, например. Разбира се, говорим за избор на дете, което не иска или не може да се запише в елитните гимназии. И което има подчертан интерес към математиката или към хуманитарните науки. Знам от познати деца, че се правят много проекти и се дава възможност за творческо развитие. Но пак опираме до личната мотивация на детето - дали ще се възползва или не от предоставените възможности.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 11:08 от Клер

# 910
    • София-Младост
    ала-бала, той не иска ли 2 АЕГ или заради локацията... от младост до там за нас е твърде далеч.
    Ще я подредим и нея със сигурност, просто ще е след 1 АЕГ...иначе да, разстоянието е още поне 20 мин. път Sad

# 911
    Ужасно се обърках. Гледам училища. Балът ще е 432.
    Никъде не намирам как са се справили с онлайн обучението, тъй като си мисля, че отново ще имаме такъв период. 
    Иска ми се езикова паралелка- първи език различен от английски, тъй като има ниво B2 в момента.
    За 22-ро намирам не много добри отзиви. 
    В 31-во имате ли впечатления испанския дали е на добро ниво?
    Източни езици май не ѝ се учат.

# 912
    • София
    При нас случая е следния: математика й се отдава много повече от езиците, но за СМГ вероятно няма да й стигне бала. И сега проблема е, че ако не стане в СМГ, на второ място ще пише 91 - во и чак на трето ще е НПМГ. Немски не й се учи много, предпочита математика, но ще е бъде яд, ако на второ място пише НПМГ и я приемат на първо класиране (за там бала ще й е достатъчен) и заради пустото его, подредбата ще е в този вид и ще участва и на второ класиране за да е сигурна, че ще я приемат там за където й стига бала. Аз по никакъв начин не съм й влияла на решението, нека тя сама да си реши, въпреки че и аз така бих постъпила.
    Четох, четох и или аз не разбирам или мотивите при вас не са много изяснени.
    Ако не ѝ се учи немски и съответно не предвижда да се записва в 91ва, защо ще я слага на 2ро място? Ами ако все пак още на 1во класиране я приемат по това 2ро желание? Ще изчакате 2ро класиране за евентуално придвижване напред към СМГ, но да речем не стигне бала и си остане пак и на 2ро в 91 НЕГ. Губи шанса си така за НПМГ, което ще е на 3то място, а надолу няма как да слезе в желанията си.
    Ако вече все пак допуска да учи немски при неуспех в СМГ, подредбата си е правилна. Но друго пишете за желанията ѝ.

# 913
    • София
    Четох, четох и или аз не разбирам или мотивите при вас не са много изяснени.
    Ако не ѝ се учи немски и съответно не предвижда да се записва в 91ва, защо ще я слага на 2ро място? Ами ако все пак още на 1во класиране я приемат по това 2ро желание? Ще изчакате 2ро класиране за евентуално придвижване напред към СМГ, но да речем не стигне бала и си остане пак и на 2ро в 91 НЕГ. Губи шанса си така за НПМГ, което ще е на 3то място, а надолу няма как да слезе в желанията си.
    Ако вече все пак допуска да учи немски при неуспех в СМГ, подредбата си е правилна. Но друго пишете за желанията ѝ.
    Да, точно това ще се получи. Ако още на първо я приемат в 91 - во, ще участва на второ за СМГ, но и ако и на второ не я приемат там остава в 91 -во с никакъв шанс за НПМГ. За това и написах, че заради пустото его може да стане така, че ще учи немски вместо математика, но решението и избора си е изцяло нейн.

Последна редакция: ср, 30 юни 2021, 11:40 от Марти

# 914
    • София
    Е поне детето има избор и е решително. Моето изцяло разчита на мен и това е ужасно!

Общи условия

Активация на акаунт