Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 061
  • 1 639
  •   2
Отговори
# 1 335
  • София
Момичета, почти не остана, вижда му се краят, макар и с телескоп Joy

Късмет на историците ни - дано резултатът е удовлетворяващ и даваш им право на избор в последствие Kissing Heart
Ако има още рисуващи  - вдъхновение им желая Kissing Heart Малкият сега се опитва да рисува животни и пуфти, изобщо не му се отдава, но на мен ми харесва Hug

# 1 336
Ходих от любопитство да видя работата по БЕЛ. На изреченията за Неверест са дали макс точки. На тезата също.
От преразказа 2.5т са отнети за фактологически неточности, една сбъркана дума, разни пропуснати или неточни думи. Мисля, че обективно е оценен. Даже ми се стори една идея по-лош от преразказите, които е правила и то при положение че след изпита каза, че го е проверила поне 2 пъти, а упражнителните почти никога не проверяваше. Впечатлението ми е, че стресът си е казал думата,както и че текстът наистина не е бил лесен (не съм го чела, но има разясняващ, който коментира грешките и обяснява какво е пишело в текста).

# 1 337
Здравейте!
Имате ли представа дали, след като е приключила учебната година и вече няма струпване на много хора, ще ни разрешат да влезем в сградите на някои от желаните училища?
Понеже нямаше дни на отворените врати заради Ковид, а дъщеря ми има голямо желание да погледне отвътре, не само да види отвън как изглеждат Simple Smile
Преди изпитите звънях на НПМГ и НЕГ да питам ще имат ли отворени врати. И на двете места ми казаха, че няма да има, но в НПМГ дамата беше много любезна и каза, че може да отидем да разгледаме и ще ни разкажат каквото ни интересува. Тогава не отидохме, защото все пак не знаех, че ни приемат ли, а сега  така или иначе няма да го пише на първо място. Така че не пречи да звъннете в желаните училища и да питате. Даже ако някой издейства за НЕГ такава мини обиколка, да сподели, да се комбинираме няколко човека.
Дъждец, и другите момичета, които се интересуваха от темата, от 91-во ми отказаха достъп до сградата на училището. Не било редно да се влиза вътре в това пандемично време, а и нямало нищо за гледане. Какво толкова, ако се видят стаите отвътре? Стаи като стаи Simple Smile
От 73-то ми отговориха същото Sad

# 1 338
  • София
Скрит текст:
чакаме нгдек, да Simple Smile те за класирането казаха, че изнасят в 17 ч., но резултатите кой знае, може да се спънат да го качат през деня. на мен ми е много странно как така и не качиха изпитния вариант...
Ще го качат догодина, като стартира кандидатстването за следващата учебна година Grin.
Отново вариант 1 се е паднал от три варианта. Теглен е в стаята на приятелка на детето и тя ни докладва.
Също, че не са се явили 31 деца. Имало е и представители на Министерство на културата.

Здравейте, а показали ли са им другите два варианта? НГДЕК поддържат информационно затъмнение с техния сайт! Катастрофа са! После се чудят защо кандидатите им ги няма! Много се надявам евентуалните промени в държавата да се отразят положително  върху ръководството на гимназията, което като че ли не иска да развива НГДЕК в унисон със съвременните тенденции, а разчита на старата му слава!

desi75V да, отворили са и другите два варианта, това което запомних е, че едната тема е била за българската църква, но другата не помня.
magi_sveta нещо не разбрах за това, че има 20 деца с добри оценки от олимпиадата по История. Нали първите трима само се допускат да кандидатстват с олимпиадата.
Днес грам не съм в час, спи ми се адски ..............

# 1 339
Ходих от любопитство да видя работата по БЕЛ. ...

Има ли възможност работата да бъде видяна без детето?
Или задължително трябва да присъства и то?

# 1 340
  • София
https://ngdek.com/bg/priemen-izpit-po-istoriya-i-tsivilizatsii
Тук го пише това за олимпиадата.

# 1 341
Здравейте, а показали ли са им другите два варианта? НГДЕК поддържат информационно затъмнение с техния сайт! Катастрофа са! После се чудят защо кандидатите им ги няма! Много се надявам евентуалните промени в държавата да се отразят положително  върху ръководството на гимназията, което като че ли не иска да развива НГДЕК в унисон със съвременните тенденции, а разчита на старата му слава!
[/quote]

През 2019 г. бях в родителска комисия, пред която се отвориха вариантите. Постъпиха от МК на имейл. Свалени бяха на флаш и разпечатани. Дадоха ни да сверим, че са различни 4 варианта. Номерираха и влязоха със запечатани пикове в класна стая. Произволно дете изтегли варианта. Започна се едно безумно разпечатване на няколко принтера (един от тях се развали). Децата бяха по местата си и чакаха, а на нас не ни позволяваха да излезем, за да не предадем информация за изтегления вариант. Накрая подписахме протокол, в който описахме поредността. По-прозрачно от това - здраве. Уверена съм, че и тази година се е случило по същия начин.

# 1 342
Бобец, без детето ходих. Нямаше никакъв проблем.
Даже служебната бележка я имах само снимана.

Ники, жалко! За мен е показателно за отношението към родители и деца.

# 1 343
  • Пловдив
Здравейте,  искам да споделя от личен опит, колко главоболия и нерви си спретнахме с кандидатстването в друг град/област/  
Преди 3 месеца решихме дъщеря ни да кандидаства в АК. Много бяхме чели,  за доброто образование, техническа база, среда и още куп положителни неща.  Ние сме от родителите които не толерират частните уроци.  Детето трябва да има стремеж да учи самостоятелно и при неясноти да търси помощ от учителите в училище. Ако се справи с изпитите по този начин,  ще е натрупало трайни знания и ще успее във всичко. И така месец преди изпита се свалят тестове от предишни години и подготовката започва.  Честно казано, знаех, че ще се представи добре, но около последните 10. Много бях чела и слушала за дългата подготовка на децата и скъпите школи. Ние сме от Пловдив,  дори няма учители които да подготвят за подобен изпит. Дойде заветната дата,  детето излизайки от изпита само ми каза, че тестовете не са били подобни на тези в сайта, на фона на доволно излизащите ученици се почувствах виновна за причиненото и разочарование . До излизане на резултатите бяхме спокойни, може би защото при нас не беше на всяка цена.  Резултат от изпита, 23та от момичетата и се започна истинската драма. Ами сега, детето било малко  да го  отделяме/това от баща и/от нас още сега, таксата за общежитие е твърде висока, ами ако отнова са дистанционно и още много други помисли. В крайна сметка оставихме детето да избира.  Балът ни от матурите е 493.25 при 3 пъти математика и 487.50 ако реши в езиковите. Сега сме радостни не от високите резултати на НВО,  а от това, че детето направи свой аргументиран избор и реши да учи в родния си град. Така, че внимавайте с кандидатстването за "спорта ".

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 10:11 от Vidka Ilieva

# 1 344
Е аз не разбрах какви са били главоболията, освен, че детето е имало бонус още един избор + всички училища в Пловдив... А това "детето да реши" на тая възраст ми е леко бягане от отговорност или по-точно прехвърлянето й на едно 14-15 годишно ...

# 1 345
Здравейте,  искам да споделя от личен опит, колко главоболия и нерви си спретнахме с кандидатстването в друг град/област/  
Преди 3 месеца решихме дъщеря ни да кандидаства в АК. Много бяхме чели,  за доброто образование, техническа база, среда и още куп положителни неща.  Ние сме от родителите които не толерират частните уроци.  Детето трябва да има стремеж да учи самостоятелно и при неясноти да търси помощ от учителите в училище. Ако се справи с изпитите по този начин,  ще е натрупало трайни знания и ще успее във всичко. И така месец преди изпита се свалят тестове от предишни години и подготовката започва.  Честно казано, знаех, че ще се представи добре, но около последните 10. Много бях чела и слушала за дългата подготовка на децата и скъпите школи. Ние сме от Пловдив,  дори няма учители които да подготвят за подобен изпит. Дойде заветната дата,  детето излизайки от изпита само ми каза, че тестовете не са били подобни на тези в сайта, на фона на доволно излизащите ученици се почувствах виновна за причиненото и разочарование . До излизане на резултатите бяхме спокойни, може би защото при нас не беше на всяка цена.  Резултат от изпита, 23та от момичетата и се започна истинската драма. Ами сега, детето било малко  да го  отделяме/това от баща и/от нас още сега, таксата за общежитие е твърде висока, ами ако отнова са дистанционно и още много други помисли. В крайна сметка оставихме детето да избира.  Балът ни от матурите е 492.25 при 3 пъти математика и 487.50 ако реши в езиковите. Сега сме радостни не от високите резултати на НВО,  а от това, че детето направи свой аргументиран избор и реши да учи в родния си град. Така, че внимавайте с кандидатстването за "спорта ".

Страхотно дете имаш, браво за високите резултати изцяло от самоподготовка.
Според мен драмата е била не в богатия избор, а във възможността момичето на такава крехка възраст да се отдели сама в общежитие .
С ръка на сърцето си признавам , че и аз не бих пуснала 14г дете само в друг град на общежитие, ало ще най най училище да е там.

# 1 346
  • Пловдив
Е аз не разбрах какви са били главоболията, освен, че детето е имало бонус още един избор + всички училища в Пловдив... А това "детето да реши" на тая възраст ми е леко бягане от отговорност или по-точно прехвърлянето й на едно 14-15 годишно ...
Главоболията са от това,че не сме били готови да изпратим детето си да учи в друг град. Да живее в общежитие или по квартири. Че, не сме си преценили финансовите възможности преди да подадем документи за явяването на изпит.
Разбира се, че решението трябва да е на детето, нали то ще учи 5години. И то трябво да го прави с желание и отговорност, дори и в тази възраст.

# 1 347
  • София
Защо да  е показателно за отношение от страна на 73 СУ и 91 НЕГ, Дъждец?  Ако не спазват въпросните мерките, лошо, ако ги спазват, пак лошо, отношение показват...Кое да е последно? Отделно немците, за жалост, са адски плашливи,  в темата трябва да си чела, че Берендт ходеше и с маска, и с шлем..Апропо, дъщеря ми си е тук заради дистанционното обучение в унито и ходи да види учители в НЕГ.  Срещнала се е с  двама-трима  от тях  след уговорка НАВЪН пред сградата, при все че има останала карта за турникетите и е можела да се вмъкне  безпроблемно като ученичка присъствено. Отделно едно е организиран оглед  и презентация като в предходни години във фиксиран час, друго е цял ден да  влизат и излизат отделни хора..При такава форма  на оглеждане наистина ще видите само едни стаи, няколко от тях доста по-модерни, понеже са оборудвани от немска страна, един твърде малък салон, библиотека и малък двор.....  Силата на  онези организирани меропрития беше в презентациите за двата вида паралелки, срещата с някои учители, с ученици от двата вида класове, запознаването с  функциите на ученическия съвет и т.н.... А сега дори времето не е учебно, че по коридора човек да срещне деца и да си сформира някакво мнение.
Аз ако имам дете в малка възраст, ще ме пуснат ли да си разгледжам  свободно вашето училище? Няма. Ще имам ли право да ги обвиня в отношение към мен и детето ми - ами не, няма да имам..Simple Smile

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 13:02 от пенсионирана русалка

# 1 348
  • София
Има ли някъде статистика за успеваемостта на ДЗИ по история през годините?
Или поне за тази година?

# 1 349
Тези служебни бележки с НВО резултатите има ли ги някъде като визия, защото попадам на старо инфо в нета? И доколко са нужни при условие, че точките ги има на свидетелството? На нас не ни раздадоха и съм в чуденка дали да питам и да искам.

Общи условия

Активация на акаунт