Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 94 142
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 395
Сигурно сте писали , но знаете ли  кога ще  качат оценките от свидетелствата в профилите на децата? Извинявам се ако вече е коментирано.

из ....Желания
Важно: Оценките от свидетелствата се прехвърлят при подаване на заявление или на по-късен етап, при синхронизация.
Важно: Корекция на вече подадено заявление може да се прави само в РУО
Подаването на заявления стартира на 05.07.2021 г. в 00:00 часа и ще приключи на 07.07.2021 г. в 23:59 часа.
Няма активен етап на класиране
Благодаря!

# 1 396
Бобец, без детето ходих. Нямаше никакъв проблем.
Даже служебната бележка я имах само снимана.

Ники, жалко! За мен е показателно за отношението към родители и деца.
Дъждец, в сравнение с отзивчивостта и любезното отношение на хората в НПМГ наистина е показателно.

Човек като влезе в сградата на СМГ и като види всички купи и медали, снимките на известните личности, голямото и приятно фоайе и му се приисква да е част от това училище. Дъщеря ми ходеше на курсове там и беше много впечатлена. Такова впечатляване според мен е търсела и сега с желанието си да обходи набелязаните училища. Защото тя много трудно взима решения, а сега има няколко варианта и все още никаква яснота. Поне отвън ще обходи сградите и ще добие и представа колко време ще губи в пътуване всеки ден.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 16:13 от Nikitali

# 1 397
  • София

Исках да попитам олимпиадите само, ако са над определени точки ли се появяват? Имаме 3 олимпиади областен кръг и една национален. Никакви резултати няма в МОН Sad

От ОК би следвало да се появят... но не зная до колко точки, на Врячо резултатът от ОК химия му е отразен, този от физика (който така или иначе не е достатъчен за участие в класиране) - не. Но тази, на която е било детето и на национален със сигурност със сигурност би следвало да се отрази.

Какви са тези профилиращи 3-и и 4-и предмети... в смисъл - ако се решават от година за година по какво съдите за тях? Инфо от предните години? Само на сайта на отделните училища се намира такава, в справочниците май я няма за всички обобщена? Чувствам се леко пообъркана.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 15:40 от katiABV

# 1 398
  • София
Не мога просто да смогна да изчета всичко Simple Smile, съжалявам, ако е коментирано в предните теми, но ще съм благодарна за отзиви за езиковите у-ща в София, след езиковите гимназии. Като 105 СУ, 119 СУ, 1 СУ, 2 СУ, 3 СУ, 33 ЕГ. За съжаление балът няма да му стигне за I и II АЕГ, май и за 31-во, което му е пак в топ желанията...

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 15:59 от Аня♥♥♥

# 1 399
  • Перник
При нас точките от олимпиадите се появиха малко след тези от матурите - късно следобед или на следващата сутрин. Оценките от свидетелството още ги няма Simple Smile

# 1 400
  • София
Има резултати  на сайта на НГДЕК

# 1 401
  • София
Току що ми се отчете синко, че се е сдобил с удостоверение и служебна бележка и се шляе Simple Smile оценки в системата няма, но явно няма и да има сега, така, че няма да се юркам да проверявам през 5 минути.
Има ли новини за участвалите в изпита на НГДЕК? Видях, че имало резултати вече.

# 1 402
  • София
А?! Къде ми изчезна поста, в който отговарях на "обективния" поглед на Студио Х? И защо?! Flushed

Да повторя пак, че не разбрах какъв е "обективният" поглед. Че средата в топ училищата е лоша и не е за пожелаване? Че "95%" от децата в тях ходят на допълнителни уроци? Защото това не са обективни наблюдения, а ... как да ги нарека... Небивалици.
Да странно, че и моят пост изчезна.  Поста не е,  че топ училищата са лоши прочети по внимателно и ще разбереш, можеби съм преувеличила за 95% но със сигурност са над полвината. В 1 НЕГ 11 клас от 25 човека вк класа  ходят на уроци 16. Това ако не са факти здраве му кажи....

Уроците по-скоро показват заангажираност тук. Децата от 131-во едва ли знаят що е то "урок". И... резултатите (средни) от НВО (в кой да е клас) и от ДЗИ са в съответствие с тази тенденция. Да си го кажем честно - подготовката за конкретен изпит или състезание не е точно същото като подготовка по някаква тема изобщо. Учителите, които готвят деца за конкретно състезание / изпит обикновено са запознати най-вече с конкретния формат, изисквания за време и т.н. на този конкретен изпит. И да, по-добре е да се запознаят предварително, отколкото да не се запознаят... дори и вероятността да се справят и така да е голяма. Децата (и родителите им) от елитните гимназии обикновено са по-малко склонни да поемат такъв риск, за децата от ... хм, последните гимназии обикновено това има малко значение. Аз лично оценявам като голяма грешка не-вземането на учител по МАТ тази година, примерно. Не поради недостатъчно разбиране на задачите. А поради недостатъчно разбиране на разпределението на времето. Ама това един учител би регулирал много по-добре от мен и, видно е, от учител в курс, който се грижи да се разбере, усвои и затвърди материала.
Децата, явяващи се на изпит за сертификати по език определено ходят на уроци, за да усвоят конкретните изисквания. Честно казано, при все, че нямам никакви проблеми с четене и писане на ниво C1 поне на английски - и художествена, и научна литература, и целенасочено филми и новини с особени акценти (шотландски, ирландски, коркски) никак не съм убедена, че бих взела изпита ако ей така ми хрумне да вляза през вратата. И никак не е чудно, че именно децата от езиковите гимназии гонят сертификати. Нито, че децата от селскостопанската гимназия нямат особен интерес в тази насока.

# 1 403
  • София
Ако съм броила правилно, нашият младеж е с 34-ти резултат.
Надявам се да му е достатъчно. По БЕЛ има 83,5, от училище са шестици.

Балът е 426.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 16:31 от змия

# 1 404
  • София
3 и 4 профилиращ предмет се избират след 10 клас. Но не навсякъде. Например в досегашното училище на дъщерите ми в гимназиален етап има хуманитарна и математическа паралелка. И за двете са определени профилите предварително, проверявала съм го лично, за едната - чуждите езици, мат и информатика (второто не съм 100% така ли беше) , а за другата - чужди езици, бел и история. Това е един пример, но едва ли е единствен. Затова съветвам родителите да се информират предварително.

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 16:20 от Клер

# 1 405
  • София
418 ни е балът за НГДЕК?!?! Не знам къде сме, защото съм в движение и не съм сметнала.

# 1 406
  • В офиса
Стискам палци за всички, кандидатстващи за НГДЕК! Днес да има много поводи за празнуване.

Имам въпрос: Ако след 1-во класиране ученикът избере да се запише в ЧУ, то ще може ли все пак да подаде заявка и за участие във второ?

# 1 407
Стискам палци за всички, кандидатстващи за НГДЕК! Днес да има много поводи за празнуване.

Имам въпрос: Ако след 1-во класиране ученикът избере да се запише в ЧУ, то ще може ли все пак да подаде заявка и за участие във второ?

Според мен би трябвало да може - чу са извън ДПП , но след като платиш 2000 Евро няма много смисъл

# 1 408

Според мен би трябвало да може - чу са извън ДПП , но след като платиш 2000 Евро няма много смисъл
Може. А и дори да се плаща капаро, няма да плаща 5 години такса... Според мен си заслужава, но всеки си преценява.

# 1 409
Браво на децата, които са се явили в НГДЕК и са с добри резултати.
Моята днес пак рисува, само че в Изящните. Мислех, че ще е по-хладно, но яко пече. Дано не е на слънчево място.
За посещението на сградата, действително е различно без децата. Моята съм я водила в НЕГ, като по-малка, с мен, там гласуваме по разпределение, не беше впечатлена от самата сграда, а и не желае с немски изобщо. Но виж за локацията и пътя си има значение.
Мисля уикенда да отидем на разузнавателна разходка около 2 АЕГ, че не съм го виждала и аз училището къде точно е.

Общи условия

Активация на акаунт