Седмокласници 2020/2021 - Черешката на тортата - (28.06 - 04.07)

• 93 151
  • 1 639
  •   1
Отговори
# 1 440
  • София
Бебчо, и на мен тия дни ми минаваха мисли да отидем да видим БЕЛ - а, защото ми се струва, че доста точки са й орязали от преразказа, но като знам, че ще се ядоса, реших да си го спестим. Така или иначе нищо не можем да променим.

# 1 441
  • на Мелмак
И моята щерка очакваше повече по БЕЛ. Но никога и не би имала идея, и желание да ходи да проверява. По МАТ се ядосва на себе си. Трябвали са й пет минути по нейни думи и сега нямаше да има дилема. По БЕЛ са им дали 3-4 минути да си допишат. По математика не.

# 1 442
Чета назад, че малките деца се пречкали на гимназистите, но от личен опит мога да споделя, че моите опасения бяха гимназистите да не провокират малките. Моите деца са в 73то и в 1 клас се притеснявах относно съжителството на толкова малки деца с големите ученици. На практика обаче, няма кой знае каква допирна точка, защото едните са на първите етажи, а другите на последните. Малките ученици са през всички часове в един кабинет и първа смяна, а големите обикалят 3 и 4 етаж, втора смяна. В двата края на коридорите има стълбища т.е. всеки може спокойно да се изнесе без да прекосява целия коридор, а какво остава за друг етаж, който не го вълнува. Дворът на училището също е доста голям, има два салона и две игрища, така че място има. А пък човек винаги може да намери за какво да се издразни, дори и без причина.

# 1 443
427 е на дъщеря ми балът за НГДЕК - доволни Sunglasses Надявам се е достатъчно 🍀

Сторм, бързо възстановяване на мъжа ти!

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 01:10 от arino

# 1 444
  • София
Аз изобщо не исках да ходя да гледам - неговото пусто любопитство за тезата взе превес. И като има луда майка, която му се връзва - ето я взривоопасната комбинация Joy Но той е доволен от себе си, следователно и аз съм доволна от доволното дете Hug
Честито на всички, чиято мечта за НГДЕК е на път да се сбъдне Kissing Heart

# 1 445
  • В светлината на слънцето
storm, бързо възстановяване на таткото! Важното, че е имало добър край! Здравето е най-важното! Heart
Ние имаме някаква яснота какво да редим, приблизително и в каква поредност. Под ние имам предвид той и аз, като аз само помагам. Видът на набелязаните училища, с малко изключения, се знае от постоянното обикаляне на София с колела. Обаче има друга драма - дали ще му позволят да ходи на училище с колело и да го оставя някъде при охраната, щото иначе ще е “да изчезнеш за 60 секунди”. Та така - училище още нямаме, но начините на отиване са ясни. Joy

# 1 446
  • София

Сторм, бързо и безболезнено възстановяване на съпруга ти... Здравето е най-важно.

# 1 447

Сторм, бързо и безболезнено възстановяване на съпруга ти... Здравето е най-важно.

И от мен!🤗

# 1 448
  • София

Голяма чуденка... кое да се пише първо - НПМГ с химия (където почти сигурно ще бъде приет, балът му там е 462,714, мин. бал миналата година 397 - и при една паралелка по-малко вероятно ще е достатъчен) или ТУЕС - вероятност за приемане минимална (бал 455, миналата година минимален бал 456,75, по-вероятно е да се вдигне, отколкото да намалее)... но все пак. Обича да програмира, обича химията, обича напоследък много астрономия и квантова физика... най-добре би му паснало НПМГ с математика и допълнително за олимпиади - химия, но там вероятността е по-скоро имагинерна (мин. бал миналата година 457 с АЕ и 454,75 с НЕ... и вероятно ще се покачат). Липсата и на двете - програмиране или химия - теоретично може да се компенсира със самоподготовка, аз съм химик по образование, и двамата с баща му сме програмисти, има и СофтУни или Телерик като варианти, но... не е точно като системно образование). Та чуденката кое повече би искал... е твърде сложна. Има ли някакви други съображения, които биха могли да са от полза? Ясно, че НПМГ с математика и физика ще са "отгоре", но там шансът е минимален. А, да, определено липсата на момичета в ТУЕС е сериозен аргумент против, но за друго сякаш не се сещам, което да би могло да наклони везните.

# 1 449
Моят син има едно конкретно училище и една желана  специалност . Балът му е мах от миналата година. Още не е кандидатствал ама учебници си е намерил.

# 1 450
  • София
Бързо възстановяване на съпруга на Сторм.

Вчера тържествено раздадоха дипломите. Много мило изпращане.

КатиАбв, моя реши да реди паралелките Нпмг, туес,нпмг ,туес. Премисли хубаво реда на желанията и така.

А аз се чудя, ако пиша 73, Джон Атанасов и 125, стига ли за резерва и още да мисля.

Последна редакция: сб, 03 юли 2021, 12:50 от mmm_

# 1 451
storm голяма прегръдка и бързо възстановяване
Трудни моменти изживявате

# 1 452
Storm, бързо и леко възстановяване!

# 1 453
Storm, бързо възстановяване на съпруга ти 🍀
Как смятате, доколко минималните балове от миналата година могат да бъдат ориентир? Предвид сравнително лесните матури и силното представяне, имам чувството, че се състезаваме с лигата на необикновените, а летвата е в небесата. Вълнува ме конкретно НГДЕК, но тъй като нещата там не са сигурни, оглеждам и другите гимназии.

# 1 454
Добро утро на всички! Има ли квоти за НГДЕК?

Общи условия

Активация на акаунт