Интересна схема за дране на кожи - МЦ Пансанус

• 7 265
  • 27
  •   1
Отговори
# 15
Не виждам никаква схема в това, че има лекар, лаборатория и аптека на едно място. Аптеките в болниците не съм чувала да са блестели с ниски цени. Същото важи и за лабораториите.
Няма нещо за пазене, това са стандартни скъпотии поради локацията. Както си избираш лекаря, така и лабораторията и аптеката. Просто отиваш на друго място. Смяташ си и забавянето, разбира се

# 16
Схеми много в здравеопазването.

Бившия ми личен лекар изписваше зелните рецепти с грешки, уж неволни. Като се връщаха пациентите, защото не са им продали лекарствата, той любезно ги пращаше в аптеката на центъра, щото таме го знаели и ще си затворят очите. След втория такъв случай, на който станах свидетел, го смених при първа възможност.

# 17
Пансанус е частен медицински център и тя е дъщеря на (вече покойния) му основател д-р Панко Станчев - та вероятно сега тя е основният собственик на клиниката, нормално е да иска да печели от всяка стъпка - преглед, лаборатория, аптека..

Ходила съм при нея преди години, наистина има излишни добавки и изследвания, но предписва и лекарства, когато е необходимо. Лично аз не бях особено доволна от терапията и диагностичните й способности като лекар, иначе за мила, любезна и внимателна - такава е, предвид какви бастуни са повечето, напълно очаквано е да има добри отзиви в платформата.

Що се отнася до Супердок, платформата не е лоша, удобство е, а в нея освен много незнайни, са вписани и някои от най-добрите специалисти в София. Че часове има за след месеци, е друга работа.

# 18
Онлайн мк изписа лекарства на база изследвания, защото съм на 350км от София, закупих ги скъпи са и са много, обаче помагат, лекува както трябва. Отлична е тя.

# 19
За жалост на мен се случи същотото нещо днес .Трябваше ми час видях много положителни коментари и реших да отида.Освен че направи само ехограф дори не ми даде документи ,снимка нищо искаше да направя изследвания за 80 лв тогава се усетих какво става и просто си тръгнах .
Здравейте,

Миналата седмица реших да посетя гастроентеролог. Отворих платформата Superdoc и филтрирах специалистите в София. На първо място излезе Доротея Станчева с най-много положителни отзиви от пациенти - над 500. На снимката - красива, добродушна жена, а пациентите я хвалят до небесата. Записвам аз час, отивам на място в непозната за за мен клиника - Пансанус. Дотук добре, качвам се, регистрирам се и чакам за прегледа и консултацията. Уголемени органи, песъчинки къде ли не - притеснително. Споделих й всичко, за женските проблеми също, а тя - изключително мила, отзивчива и тн. Всичко на ниво. Насочи ме за кръвни изследвания не къде и да е, а в съседния кабинет. Платени, разбира се. Над 100 лв. Rolling Eyes . Тук вече ми светна лампичката, че нещо не е както трябва, имайки предвид че имаше доста хора и всички бяха минали през лабораторията. Станах скептична изведнъж, прежалих тези пари и си казах, че е за добро. Влязох след час отново при докторката, която ми изписа терапия - 10 броя лекарства на растителна основа. Казах си - е какво толкова, билки, сигурно ще помогнат. Тук вече дойде и следващата "изненада" - тези лекарства ги има само в аптеката към медицинския център и струват над 200 лв. Колкото и да съм глупава на моменти си хванах чантичката и изчезнах моментално. Прибрах се, отворих си пак тази велика платформа, където си записах час и реших да изчета всички мнения в крайна сметка. О, изненада - над 20 други човека са минали по същата схема - преглед, изследвания и лекарства за над 200 лв.

Сигурно си казвате, че съм поредната недоволна, която иска да оплюе. Бих се радвала някоя от вас, ако има същия опит - да сподели. А другите да се пазят и да внимават.

# 20
Д-р Доротея Станчева
Истинска мошеничка!!! Хората са доволни, защото им "намира" проблема и го "лекува"(коментира човек, който в крайна сметка е здрав, а пък, ако имаш проблем още по-добре за нея). Висок рейтинг в Супердок. Следва една и съща схема. Мила, и много подробна. Диагноза- уголемени органи и пясъци в бъбреците. Изследвания за 100лв., които се правят в лабораторията в медицинския център. Изследванията ми бяха наред, но ми изписа 7 лекарства(хранителни добавки) за 230лв., които се купуват от аптеката в същия център. Внимавайте с такива подобия на хора.

# 21
Здравейте и аз наскоро бях при въпросната докторка. Същата схема беше и при мен само, че не й се вързах за лекарствата. Това което ме е яд че че дадох да ми вземат кръв във лабораторията на клиниката, където сестрата/регистратура използва игла, която беше в капаче. Силно се надявам да е била стерилизирана. Някой има ли опит вземане на кръв с игли които не изглеждат да са разопаковани на момента, защото доста се притеснявам.

# 22
Абсолютно същото ми се случи и на мен. Преди прегледа при д-р Станчева бях при друга лекарка, която ми каза че нищо ми няма и всичко си е както трябва, но след седмица реших да отида отново на преглед понеже ме заболя корема от гастрита, който имам вече доста време. В София не знаех добри гастрота и за това чрез СуперДок си запазих час при нея. Имаше много хубави мнения за нея, поне първите 20 които прочетох, жалко че
не прочетох по-надолу, защоро много хора се оплакват от същата схема... Накара ме да си пусна изследвания, които бяха перфектни, въпреки това ми предписа 6 вида хапчета на обща стойност (за 1 месец ) 289 лв. Уголемен панкреас, омазнен черен дроб, кисти, песъчинки къде ли не.. потресаващо. Ще отида за мнение и при 3ти гастроентеролог и ако отрече всички неща, които тази лекарка ми каза, просто много жалко. Превърнали са тази отговорна професия в един грозен бизнес и ни тъпчат с лекарства, за да изкарат пари.. Жалка история.

# 23
Аз и двама мои приятели минахме през нея с различни оплаквания. Всички бяхме доволни от отношението и вниманието, доста по-късно разбрахме, че ни е лекувала по еднакъв начин. Когато отидох в аптеката на центъра да си купя лекарства и добавките нямах пари за всички, буквално ми се накараха, че няма да ги взема, защото това било супер безотговорно за здравето ми. В крайна сметка си взех част от нещата от друго място и ги пих месец. На контролния преглед докторката мило ми обясняваше как добре са си свършили работата добавки и лекарства, които не съм пила...

# 24
Здравейте и аз наскоро бях при въпросната докторка. Същата схема беше и при мен само, че не й се вързах за лекарствата. Това което ме е яд че че дадох да ми вземат кръв във лабораторията на клиниката, където сестрата/регистратура използва игла, която беше в капаче. Силно се надявам да е била стерилизирана. Някой има ли опит вземане на кръв с игли които не изглеждат да са разопаковани на момента, защото доста се притеснявам.

Аз съм ходила три пъти в същия мед. център просто тръпки ме побиха от това, което казвате, защото просто не съм обърнала внимание дали иглата е отворена пред мен

# 25
Здравейте, включвам се и аз в този форум, само за да кажа преживяването ми с доктор Доротея Станчева, с идеята повече хора да намерят реална информация за нея.

Както и други хора тук, в някакъв момент имах нужда от гастро и разгледах високооценените лекари в София. Реших да дойда до тук само за лекар. Тя беше най-високооцененото гастро в София и запазих час.
Отидох там - чаках бая време, жената на рецепцията беше леко неадекватна. Доротея Станчева ме прие и наистина беше доста любезна. Омазняване на черния дроб, песъчинки - не било страшно, нещата лесно щели да минат, нормално било. Трябва обаче изследвания.....викам "ок, давай да ги правим". Изненада - изследванията се правят в съседната стая от рецепционистката....без ръкавици....доста грубо и недодялано. Още тогава трябваше да ми светне, ама съм тъпа.
Изчкаха изследванията и се оказа, че били ок. Всичко щяло да се оправи само с някви къси лекарства. Изписа ми ги - около 260 лева бяха - всичките ги имаше долу в аптеката, откъдето уж имало намаление. Интересна вметка е, че не получих снимката си от ехографа, нито получих изследванията на лист.
След 1 месец проблемите ми с киселините продължиха. Реших да отида при друг лекар, на който разказах за г-жата. Същият лекар видя какво ми е предписала и ми обясни, че голяма част от нещата се припокриват и буквално цялата рецепта може да бъде заместена с два блистера за обща сума около 30-тина лева. Обясни ми, че Доротея е известна в медицинските среди с това, че е схемаджийка, а не лекарка. Баща и е направил центъра преди много време и тя явно го е наследила. Всички гастро-та в София знаят, че е схемаджийка и явно е някаква добре пазаена тайна.

Сигурна съм, че от хилядите хора, които са се излъгали да ходят при нея, има такива, на които билките и хапчетата за киселини са помогнали и по някакъв късмет са се оправили, но много се надявам хора със сериозен проблем да не отидат при нея. Жената е окичила целия кабинет с икони......надявам се да и помагат да заспи вечерта, знаейки какво прави и как си изкарва парите.
Не съм сигурна как е направила така, че да има толкова позитивни ревюта, но се съмнявам superdoc да се поинтересуват и да направят нещо по въпроса. Единственото, което може да се направи е теми, като тази да бъдат редовно обновявани, за да има шанс хората да научат за цялата тая схема.

Редактирам само за да кажа, че като гледам има 3-ма човека, които работят там и са с фамилия Станчев. Намерих подобни мнения от стари форуми и за баща и (буквално пост в дир.бг, в който някой е написал, че открива несъществуващи болести), та явно схемаджийството е някаква семейна черта.
Пускам коментар писан във форума на dir.bg за бащата на Доротея през 2006-та година.....усещате ли нещо сходно?

Тема    Re: Мнение за МЦ ПАНСАНУСнови [re: luboman]   
Автор   бoл (Нерегистриран)
Публикувано   04.07.06 16:28

Ако ти е за преглед - бягай на далече. Ако е нещо инвазивно - може.
Дори и да не си болен - ще те изкара умрял от 3000 болести. Ще те прати в неговата аптека на долния етаж, ще ти изпише лекарства за 3 месеца напред, ще те оръсят 150 лева (след като той ти е взел 60), ще ти пусне за 35 лева кръвна картина в неговата лаборатория ....
Иначе е много мил но вече недовижда. Особенно на ехографа. Мен ме изкара със септиран жлъчен мехур а в последствие се оказа, че е прегънат по рождение. Не му е там силата.
По добре в ИСУЛ. За същите пари там ще те гледат като писано яйце и шансовете ти за излекуване са доста по големи.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 18:26 от guestbe

# 26
Някой ходил ли е на диетична консултация при нея и да е доволен от резултата?

# 27
  • в мъжки прегръдки
Аз ще се включа с положително мнение!
Пациентка съм на Пансанус още от времето, на доктор Станчев. Дъщеря му тогава идваше да се учи при него. Ще говоря с конкретни случаи. Това е най-добрата реклама.
Първи проблем: Напипах си бучка на корема. Тръгнах по лекари. Чудеха се, гледаха... Все към операция дърпаха. Отидох при Станчев. Щом погледна отсече, че това е липом. Да не го пипам, ако не расте. Докато ме гледаше, каза че, имам малко възелче, което му прилича на миома. Да ме види гинеколог. Изследвания не ми е правил тогава. Намаше за какво. Липома го потвърждават вече 25 години други лекари и не го пипам.
Що си отнася до момата, три гинеколожки отхвърлиха диагнозата. Нищо не разбирал доктора. Година по-късно гинеколожка, която преди това отхвърли диагнозата го видя. И ме уплаши че, е нещо страшно, щом не го е видяла преди, а сега го вижда. Познайте колко инфаркта получих и при колко доктора отидох. Едни го виждаха, други- не. Накрая един доктор го определи като миома. Видя го и на снимката от Станчев. Каза че, го е имало, не е пораснали много и  само да го наблюдавам. И го огради на двете снимки, с маркер. Да знаят какво да гледат гинеколожките. До днес, като ходя на гинеколог нося снимките от Станчев и от другия лекар. И колегите им гледат по снимките къде е проблема.
На доктор Станчев през годините бяхме пациенти целия род. Водила съм там майка, татко, свекърва ми, зет ми, децата, мъжа ми. Правили са ни изследвания, когато е нужно, плащали сме си. На татко откриха там хеликобактер. Преди 20 години почти никоя лаборатория не правеше за това изследвания. И почти никой лекар не свързваше язвата  с него. Дядо ми е опериран от язва няколко пъти. Баща ми не стигна до операция, благодарение на доктор Станчев. На зет ми там откриха цироза, много преди да има ясна клиника.
След като почина доктор Станчев, продължихме да ходим при дъщеря му. И от нея сме доволни. Внимателна, гледа подробно, обяснява добре. Сбъркана диагноза при нея не сме имали. Свикнала съм, че предлага да ни вземат кръв и урина. За нас това е удобно и не отказвам. Лабораторията е при лекаря. Изследванията стават за половин час и лекарката веднага поставя ясна диагноза. Спестява ми ходене няколко дни напред-назад в лаборатории и при лекаря. Ако случайно съм правила предните дни изследвания си ги нося и не правя там. Не е задължително! Жената преглежда и изписва лечение и без изследвания. Преди ми беше удобно да пазарувам в тяхната аптека. Правеха отстъпка за лекарства, изписани от тях. Сега не знам как е. Но, никой не ме задължава да купя лекарствата от там. Ако искам.
Аз лично съм доволна и препоръчвам клиниката!

Общи условия

Активация на акаунт