Любители на Котки - Тема 161

• 29 232
  • 759
  •   1
Отговори
# 75
За съжаление котенцата ги няма. Съседката снощи ми писа, че не ги вижда, не са й в нашия двор Sad Реших да попитам в клиниката да я подържат поне 2-3 дни след операцията, ако ми откажат ще я заведа в друга - там държат, колкото искаш, докато се възстанови.

# 76
Aко я освободят днес тя може да ви заведе до котенцата.

# 77
Това май съм го пускала, но сега пак ми излезе и е толкова нежно, че не мога да го подмина
https://www.instagram.com/reel/CQbk4RyJF1u/?utm_medium=copy_link

# 78
Aко я освободят днес тя може да ви заведе до котенцата.
Няма как, лекарката каза, че трябва 4-5 дни да стои на антибиотици. Най-рано в неделя ще я изпишат.

# 79
  • Бургас
Това май съм го пускала, но сега пак ми излезе и е толкова нежно, че не мога да го подмина
https://www.instagram.com/reel/CQbk4RyJF1u/?utm_medium=copy_link
И Хари така се гушка.
Сега е много топло и се гушва за мъничко.После обаче ляга така,че някоя лапка да е допряна до мен.Голяма любов,голям кеф...Дано ми е здравичък.
Взеха да намаляват като размер бучките по вратлето.
Мислех ако не спаднат,да го водя в нова клиника,но ще изчакам...
Предстои му още.една ваксина другия петък...дано и тя да мине леко и вече да е само любов и щастие.

# 80
Относно клипчето по-нагоре. Моя Котан, вече на 1 година и 2 месеца, продължава да спи върху мен. Скоро очакваме бебе, та сега любимо му е да ми спи на корема.
Малко ъпдейт- Вечерта когато се прибра целия в рани го водихме в Провет. За пореден път се убедих, че там от животни не разбират. Биха му обезболяващо, направиха му снимка на крачето да видят от какво е подуто, дадоха ни антибиотик за вкъщи за 3 дни през 24 часа. Диагноза така и не казаха, но си взеха 70 лева. Вечерта писах тук, след като попаднах на диагнозата калицивироза. Общо взето аз сама разбрах какво му е, а не лекарите. След всяка доза от антибиотика се влошаваше. За вчера вече нямаше антибиотик, а трябваше да се направи нещо. Заведнохме го до един наш ветеринарен лекар (предимно лекар по крави, коне, овце и т.н). Още в момента в който му видя окото каза само “калицивироза, по-ясно да е изразена няма как” . Сложи му някаква смесена инжекция (от различни шишенца, различни дози). 15 минути по-късно когато се прибрахме Котан вече имаше апетит. Яде и пи доста вода. Отвори си окото напълно. Вечерта се заиграхме даже. Тази вечер чакаме доктора да дойде да му сложи още веднъж такава инжекция. 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

# 81
Мразя ви 'начи. Sunglasses
Моето съвършенство е толкова негальовно, та чак потреперва като я взема на ръце. Не обича да се гушка и това е. Идва да я галя, бута ме с носле, докато не удовлетворя желанието и, идва да спи до д-то ми, главата или върху шкембето ми, меси ме, когато се настанява върху ми, но такива интимности като да се гушне, да прояви ласка и нежност, забрави. Обича да е около мен и аз около нея, но не търпи близост. Търпи, де, но не и харесва. Просто изтърпява и чака момента тези прояви на обич по бързо да свършват. Joy

# 82
  • Варна
Ленка е същата. Обича да се гали, но само когато тя реши и не търпи да я взема на ръце. Понякога пристига мъркайки през нощта и се намества между мен и ММ, но толкова рядко, че когато последния път дойде преди 3-4 нощи и се облегна на ръката ми сърце не ми даде да я преместя, въпреки че ми беше много топло. А Кетя е гушла, тя постоянно пристига, сутрин при събуждането ни, вечер, когато си легнем, докато някой си седи на дивана. А ако я взема на ръце се сгушва на рамото ми под косата и не помръдва. Много са различни двете.

# 83
Джаста Праста, Месичинка виторога, не сте сами.
Често се оплаквам вкъщи, че само храня котки и чиста на котки, а си нямам кого да погаля. Sob
Хапливка (която вече не хапе) никога, ама никога не е била гальовна. Дори като мъничка, когато ММ я доведе вкъщи, само обикаляше и мяучеше, мислех, че търси майка си, топлинка, ласка - мне. До толкова не обича да я галя, че чак когато я гушна, измяуква и се измъква. Ако дреме и започна да я галя, се наслаждава 4-5 минути и после се измъква.
Страхливка е най-гальовна. Това е котенце, което всяка сутрин идва до мен, говори ми, гледа ме в очите, иска да играем... Но тя ляга до мен, върти се, гали се в ръката ми, мърка много, много силно и след минутка се усеща, че си е позволила голяма близост и се отдръпва.
Младежът, аааах, младежът... Какво котараче беше само?! Постоянно се галеше, като го гушна чак си слагаше главичката на рамото ми, а като стоеше при мен в офиса, искаше да си легне до мен на стола или поне толкова близко, че да ме вижда. Елате да го видите сега какъв важен котарак е - гледа си мацките и това е. Той идва да спи на леглото при мен най-често, но и той спазва дистанция. Един-два пъти да се е залепил за мен. Започна ли да го галя, тихичко мърка, но на 30-тата секунда започва да хапе силно и ... разваля всико.
Аз ли ги "развалям" тези котета, отрицателна енергия ли излъчвам, прокълната ли съм, не знам. Sad

# 84
  • Варна
Отървах началото на темата и си гледам известията, нищо. Викам си какво ли стана с тез хубави хора, а то нова тема.
Идвам с данъци:

# 85
И трите ми лични котки, все мъжки и огромни, са били досадно гушливи. Аз пък не съм, а те само чакат да спра някъде и са върху мен.
Да се запиша сега със Закари.

# 86
  • на брега на морето
Мире, Маслин сигурно е разучил всички територии и си знае, че е вкъщи?
Горката Късметка с тази обилна козина. Наши съседи в такива горещини водят котарака на коафьор да го остриже до кожа.

Милото Закче Heart

# 87
  • София
Ах, Зак.

Аш не обича да се гали и мачка. Спи ми в краката, мачка ме понякога. Не ми дава да го направя лигльо.

Дъщеря ми иска да осинови женска котка. "Не те питам, а ти казвам". Може да ме изненада.

# 88
Здравейте на всички! Отдавна не съм писала в темата. Надявам се, че всички сте добре.
Днес кастрирахме моя котан и сега го прибрах. По погрешка са му сложили общата анестезия, вместо инхалационната и още не може да се събуди. Моля, които сте минали през това да ми кажете колко време отнема, понеже в клиниката ми казаха, че вече е тръгнал да се разбужда, но 1 час по-късно още е в дълбок сън. Полагахте ли някакви по-специални грижи през този период?
Притеснена съм за котето. Стискайте палци всичко да е наред!

# 89
На Франки в микробиологията са му изолирали Proteus mirabilis. Мижду другото това е бактерия, която често причинява уроинфекция..и как па точно при мен, с рецидивиращите цистити дойде това котенце с тая бактерия...простооо...не знам. Проблемът сега е че искат да почваме бисептол, а аз утре заминавам за 1 седмица на море и съм уговорила сина и дъщерята да го гледат и не знам дали ще могат да му го дават. Не мога да го взема с мен и съм в шах какво да правя. Разсъждавам си, че след като 10 дена без никакво лечение не се е влошило...едва ли тепърва ще се влошава и че може да изчака още една седмица да се върна. Щото пък ако го започнем и се прекъсне по някаква причина се развива резистентност и следващите опции са гадни антибиотици...

Общи условия

Активация на акаунт