Любители на Котки - Тема 161

• 29 376
  • 759
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте, не съм писала, но ви чета. Имаме проблем с наш писан . Ако някой може да помогне със съвет. Преди месец и половина се контузи, незнайно как/домашен е/ , предполагам си е закачил нокът и се е дърпал. В резултат куца с лява лапичка. Казаха травма, разтегнато сухожилие. Биха му една инжекция и болкоуспокояващи. Така седмица, подобри се леко. Като стане от сън куца няколко крачки после е добре. Няколко посещения при вет. После направиха снимка. Казаха артрит и шипче в следствие на травмата. Нямало лечение. Казаха да давам добавка всеки ден yumove . Но не искам да го боли. Съвет. Майки е на 1 и 3 месеца. Още е бебе.

# 301
  • Бургас
Много сладко коте е Хари. И си личи, че е добричко.
Благодаря!
Много е добричък и е гледан с много любов!
Само един случай с толкова добро и мило мъжко коте знам,мои близки имаха сиамец с подобен характер.
Дано дълги години се радваме един на друг.
Франки как е?

Нашият не е ял много,не е пил много вода,не е ползвал тоалетна...Ще говоря пак с док тези дни,мога малко да изчакам с реваксинацията...
Аз така се радвах,че топчетата по вратлето му значително се резорбираха...
Сега това разбутано коремче ме попритесни.Поне се закача и си играе както винаги по това време.

Заки явно също е добряк.
Дано и другият котарак приеме,че ще му е по-весело с компания и да се разберат...После обаче може и да се търсят,ще трябва да си ходят на гости Simple Smile

# 302
Здравейте, не съм писала, но ви чета. Имаме проблем с наш писан . Ако някой може да помогне със съвет. Преди месец и половина се контузи, незнайно как/домашен е/ , предполагам си е закачил нокът и се е дърпал. В резултат куца с лява лапичка. Казаха травма, разтегнато сухожилие. Биха му една инжекция и болкоуспокояващи. Така седмица, подобри се леко. Като стане от сън куца няколко крачки после е добре. Няколко посещения при вет. После направиха снимка. Казаха артрит и шипче в следствие на травмата. Нямало лечение. Казаха да давам добавка всеки ден yumove . Но не искам да го боли. Съвет. Майки е на 1 и 3 месеца. Още е бебе.

Майки на тази възраст вече е момък за женене. Simple Smile
Съветът го виждам адекватен. Yomove е най-добрата на пазара добавка за този тип проблеми и обикновено се харесва на вкус. Мирише на миди. Давай му добавката без да се чудиш. Има обезболяващо сиропче, което в ниска дозировка може да се приема доживот (Ревмокам). Може да питаш вет за него, ако смяташ, че го боли.
Според мен, не е артрит и ще се оправи. Дайте му време и най-вече му направете средата вкъщи по-удобна за него. Сложете му стълби, рампи, ниска тоалетна, да му е по-лесно да се движи.

# 303
  • Велико Търново
Честит рожден ден на Чочко от нашата банда! Да е здрав, див и щастлив 😄 Малката шепичка Чочко вече е мъж 😎
Mama_Nana, вие сте прекрасни хора!

# 304
Честит рожден ден на Чочко от нашата банда! Да е здрав, див и щастлив 😄 Малката шепичка Чочко вече е мъж 😎
Mama_Nana, вие сте прекрасни хора!
Благодаря за милите думи /малко неудобно се почувствах, обикновен човек съм/.
Мъжа Чочко е под въпрос, още търси да суче, маймуняка.Blush

# 305
  • София
Благодаря за милите думи /малко неудобно се почувствах, обикновен човек съм/.
Мъжа Чочко е под въпрос, още търси да суче, маймуняка.Blush

Дано Бог вземе, че понапълни Земята с повечко такива обикновени хора като вас!

А за търсещия да бозае мъж Чочко - ми цицоман бе, кво чудно има! От бебе направо е прераснал в цицоман. Тва не пречи да си е Мъж!🤣🤣🤣❤

# 306
Котан пак започна да си показва магариите. 😂😂😂 Цяла сутрин бесня като побъркан и сега е време за мързелив следобед.

# 307
Здравейте на всички!

След около 10тина дни очакваме новият член на семейството ни, британски късокосмест младеж.

За целта съм решила да му направя катерушка (работя на място на което това е възможно).
Въпросът ми е към тези, които са си правили в домашни условия.
Какъв мек материал използвахте за местата, на които котката ще лежи? Чудя се между някакъв мокет, нещо друго?
Дали да сложа и дунапрен под него, за да е по-меко?

# 308
Честит рожден ден на  Чочко със закъснение🎂. Да е жив и здрав и много игрив' а че има огромен късмет е видно.

Последна редакция: чт, 08 юли 2021, 20:45 от gabidi

# 309

Купувам пипета Фронтлайн комбо (много е важно да е комбо т.е. и за котки) 4 мл (водят я за кучета 40- 60 кг); купувам спринцовки от 1 или 2 мл и по- дебела игла и дозирам по 0,5 мл на котка (за дребосъците 0,5 мл за двете- обезпаразитени са преди 2 дни и вече не се чешкат). Накапвам това количество на вратлето.
Купувам пипета от м-н Стефанов за около 24 лв и излизат 7- 8 дози.

Ани, 0,5 мл на котка с какво тегло? Като направих сметките, излиза по 3,50 лв едното накапване. Супер! Ще го тествам този номер. Така може да се обезпаразитят лесно много улични другари. Simple Smile

# 310
  • Варна
Essentiall, не знак какъв материал е подходящ, но те съветвам да НЕ е мокет. Едната ни стая е с мокет и Мяу, като играе и търчи, много често си закача ноктите. Паникьосва се и тръгва да дърпа и си усуква лапичките. За да не се нарани, започнах да режа връхчетата на ноктите, което не я кефи особено...

# 311
  • Варна
Да не говорим мокетът как се набива с косми, които нямат изчистване.

# 312
Закито се прибра

# 313
Днес се прибрах от море. Франки е добре, но продължава да има секрети така, че ще му почвам Бисептола. Освен това има пъпна херния. Една мека подутина на корема. Вероятно ще трябва да се оперира.

# 314
  • Бургас
Ее, Франки защо така...
Моят котак ако не е ок,не знам какво да го правя.На едно място ми предложиха тест за гиардия.Ок,ама обезпаразитяващите препарати нали уж и срещу това действат...
По принцип май и ветеринарите не са съгласни един с друг,и аз не знам вече...
Сега се прибирам и се моля да е добре,да е било от Уискас ...явно непоносимост.Жалко,защото го обича.
На варено месо се цупи.

Общи условия

Активация на акаунт