Любители на Котки - Тема 161

• 29 346
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Милото коте... Cry Много съжалявам!! Дано да ѝ е добре и леко вече там, където е!!!

# 376
  • Варна
Милата, Чопи, да и е светло на душичката! Сърцето ми се къса за всяко нелепо загинало мустакаче!

# 377
Много ми е мъчно да прочета за Чопи! За жалост има много лоши и жестоки хора. Дано е на по-хубаво място! Не се обвинявайте. Живяла е обичана и обрижена, но не можем да ги предпазим винаги и от всичко за жалост.

# 378
  • Бургас
Милата, Чопи, да и е светло на душичката! Сърцето ми се къса за всяко нелепо загинало мустакаче!
И на мен.
Защото са прекрасни животни,обичат силно своите хора ...И мислят,е всеки е добронамерен.
Дори отгледани от човека тигри могат да живеят в мир и хармония и с хора,и с други животни.
Имаше прекрасни филми навремето за един манастир в Шаолин,където отглеждаха тигри.Благодарение на тези филми са се намерили много дарители и тигрите имат чудесни условия.Там отглеждаха и сърнички,и прасенца...И монасите не ядат месо,а тигрите ядяха специално приготвена храна,но аз съм убедена,че те не нападат,защото са умни същества,инстинктът всяко коте,голямо или малко,си го има.
Има и клипове на хора,отгледали лъв,тигър...
Има и добри хора,което е пак нещо.Животните го оценяват.
Е,котките също са хищници и също понякога убиват.На баба котката не пропуска шанс да хване птиченце.Но за котките да си добър ловец е голяма гордост и не можем да им се сърдим.

# 379
Съболезнования за загиналото коте. Важното е че добре е живяло.

Аз се чудя как да постъпя с избора на Франки да ака и пика в банята. Дали да го отучвам или да го оставя там да си ги прави. Лошото е само, че си стъпва в пикото и после трябва да му мия лапите иначе ще го разнася из къщата. Вие какво бихте направили?

# 380
  • Бургас
Сложи му тоалетна там, където ходи. Добре ще е да са 2 или 3, в зависимост от това, на колко места ходи. Ще свикне. Simple Smile

# 381
  • Бургас
Ами...май трябва да му сложиш тоалетната в банята или да го оставиш там да си ходи.
Но не е много ок да ходи с мокри лапи из къщи,моят е чистник и някак не стъпва в...Обаче легенът е голям,аз затова голям съм купила.И само там ходи,чак се стиска,когато не съм вкъщи и когато спя.
Не знам това защо го прави.
Съжалявам кучетата,че трябва да се стискат,а моят писан доброволно стои и чака.

# 382
Здравейте!
Имаме котка Мая на 15 год. Беше добре до скоро.. в Добро хрумване й поставиха диагноза ХБН и оттогава е на лекарства. Налага се обаче да пътуваме и за пръв път ще я оставим в клиниката за няколко дни, за да не спира лекарствата.. пък и ако се влоши да има кой да я обгрижи.. Някой има ли отзиви за котешкия "хотел" на Добро хрумване Изток? Не ми позволиха да видя помещенията, за да не дразним животните..

# 383
Много съжалявам, на по-добро място е , сигурна съм...

# 384
  • Бургас
Намерих цветове лайка, запарих ги и сега ще промивам очетата на малките котачета. Обаче колко често трябва да го правя?
Искам и да ги обезпаразитя заедно с майката. Някакви съвети как? Четох за къпане ама ме е страх да не настинат...
ПП: Благодаря за съчувствието, момичета, в такъв момент подкрепата ви е безценна, трудно ще преодолея загубата...

Последна редакция: сб, 10 юли 2021, 18:25 от icicletdq

# 385
  • Бургас
Много съжалявам за Чопи, ми не, не е на по добро място. Кое място е по добро от вкъщи....? Този който е причинил това да си понесе последствията десетократно, знам, че звуча като изкукала бабичка, ма ме е яд за млади животинки, които са имали шанс да живея нормален спокоен живот, не в страх като бездомничетата и накрая някаква утрепана от света мижитурка така да постъпи...

# 386
Здравейте момичета,имам въпрос-преди точно 2 седмици взехме коте на около 2 месеца от улицата.Заведохме Нала веднага на ветеринар и той й даде за вътрешни паразити паста и за външни я напръска със спрей като тя и преди нямаше бълхи.Първите дни не знам дали е акала паразити понеже ММ й чисти тоалетната.Днес стават 2 седмици от както е даден препарата и аз й дадох по-малко от половин таблетка Цестал на обяд с преди малко повърна.Там нямаше уж паразити но преди малко се изака и там имаше един.Мислех че  са умрели възрастните и сега би трябнало да изака яйцата.Какви мерки трябва да предприема сега? Трябва ли да дам пак след 14 дни?Малко ме е стах понеже сме е бебе на 1 г и 7 м .Пазя хигиена но ме е стах

# 387
Да, трябва бебето коте да се обезпаразити отново. Но не съм сигурна, че толкова малко коте е добре да приема таблетки за възрастни котки. Намерете добър ветеринар. Тук в темата коментират някаква паста за обезпаразитяване на бебоци. Въпреки че като сте дали Цестал, може да има проблеми. Споделете с ветеринаря какво сте правили.

# 388
Ами на упътването пише ,че се прилага и при малки котенца и при големи ,според теглото .като цяло е добре просто повърна 1 път.Сега си играе ,учуди ме това че имаше възрастен паразит а трябваше уж да са измрели от пастата.

# 389
  • Бургас
Май противопаразитните убиват само възрастните паразити.
Затова се дават 2-3 пъти през 14 дни.
На 14 дни уж се излюпват гадовете,така че две-три обезпаразитявания уж премахват проблема.
От Каниверм Хари повърна последния път и съвсем му се обърка коремчето,сега ми е жал да давам,а на 11.07 става месец от последния прием.Уж всеки месец трябва да се дава хапче или паста.

Общи условия

Активация на акаунт