Стана време за моренце, а ДЕКЕМВРИйчето вече рита в нашето коремче! (Тема 3/2021)

• 24 930
  • 777
  •   1
Отговори
# 360
Оо, благодаря за наблюдението, Диди! Тъкмо се чудих защо днес ми излизат различни доктори, а то било заради филтрацията отстрани, хаха. Оказва се, че още по-малко остават.

А дали може да попитам - къде си видяла такава квалификация на лекаря, при който си била? Харесах и една лекарка от Надежда, но не видях в сайта им инфо за тази специална квалификация, май.

# 361
Аз ходих за бхс и ранна фетална при Петър Игнатов. В документа от прегледа, който ми даде пише тази ID номер.

# 362
А моят лекар си е сложил всички дипломи на стената Simple Smile

# 363
  • до най-прекрасния мъж
Аз мислех като резервен вариант да ида при Васил Даскалов. Той сега се рекламира като доктор по Фетална медицина. Обаче, неговото име никъде не го видях, в нито един филтър. Да де би да има и друг сертифициращ орган?
Иначе, днес записах за Виолета Стратиева. Тя идва в Селена 2 пъти в месеца. Ще съм средата на 20 г.с., мисля, че ще е ОК. Иначе, не знам за август коя дата ще насрочи, може да пропусна седмицата.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 12:00 от blue.angel

# 364
BlueFlame, и аз днес вече съм една идея по-добре, въпреки че се събудих пак със зверско главоболие и по обяд вече не издържах и изпих половин парацетамол. Поне мога вече да ям. Кариеси правих 3 накуп миналото лято, че от предишната бременност и кърмене след това беше трагично положението. За 30 г имах два кариеса, тогава на един път още 3. 😩 За сега нямам и се надявам да изкарам до раждането без проблеми със зъбите.

Да се похваля днес не издържах и се топнах в морето, водата беше чай! 😍 Обаче нямаше чадъри и уж да не нося тежко оставих нашия в колата, та до 10:30 и се прибрахме, да не се пържим в жегите.

# 365

Здравейте мами!
Днес бяхме на преглед 18 г.с. и най-после разбрахме, че се включваме в отбора  на момичетата🎀❤❤ Всичко е наред с бебето. Разбрах и че съм със задна плацента, но не мога да кажа, че го усещам редовно и постоянно ( или поне не знам че е то 😅)  Таткото ще го изненадам довечера с новината така 😊

# 366
Страхотна изненада 😊

# 367
Аз мислех като резервен вариант да ида при Васил Даскалов. Той сега се рекламира като доктор по Фетална медицина. Обаче, неговото име никъде не го видях, в нито един филтър. Да де би да има и друг сертифициращ орган?
Иначе, днес записах за Виолета Стратиева. Тя идва в Селена 2 пъти в месеца. Ще съм средата на 20 г.с., мисля, че ще е ОК. Иначе, не знам за август коя дата ще насрочи, може да пропусна седмицата.
И аз съм при Стратиева, имам час за 23. Следящата ме ми я препоръча, била много добра за близнаци.
Поздравявам ви от плажа. Пътят беше мнооого дълъг заради ходенето до тоалетната, имах няколко по-силни контракции, но предварително пих два магнезия и докато пътувахме пих но шпа. На плажа всичко ми е позволено освен слънцето. Мажа се редовно и общо взето от вас разбрах, че трябва всеки час да се мажа и ако вляза във водата да сменям банския (това някой може ли да ми обясни защо). Много благодаря за всички, че споделяте, защото чаак до такива неща не стигам с АГ-то, а може би са важни.

# 368
Ако стоиш с мокър бански, там отдолу става още по-топло и влажно, и става по-лесно да се развъдят гъби и/или бактерии. Поне аз това знам, а и съм чувала, че при бременните и без това риска от такива патогени е по-висок. Много жени изобщо не влизат във водата. Други си влизат и се сменят всеки път със сух бански, а трети си седят с мокрия -всеки си преценява риска

# 369
Ако стоиш с мокър бански, там отдолу става още по-топло и влажно, и става по-лесно да се развъдят гъби и/или бактерии. Поне аз това знам, а и съм чувала, че при бременните и без това риска от такива патогени е по-висок. Много жени изобщо не влизат във водата. Други си влизат и се сменят всеки път със сух бански, а трети си седят с мокрия -всеки си преценява риска
И аз така мислех, благодаря, че потвърди.
И без това съм податлива към гъбички и всякакви екстри, за мен не си заслужава.

# 370
  • до най-прекрасния мъж
Феъри, приятно моренце.
Аз съм на ФМ на 31.07. Тамън ще дадеш отзиви как е минал прегледа, щом си седмица преди мен.

# 371
Момичета от няколко дни усещам прескачане на сърцето и сърцебиене,не е постоянно ,но все пак е неприятно.Някой с такъв проблем?В понеделник съм при док и ще го питам 😑

# 372
Мами здравейте от мен, имам едно питане...
Понеже много обичам да си правя салатка домати ама с много сол и оцет ( било то винен или ябълков) надявам се така да не вредя на бебчо, обаче преди малко хапвайки си салатката и получих внезапни и остри болки в корема в дясно, които след като си поема въздух и отшумяват.
Някоя от вас да обича така и случайно да му се е случвало?...
Благодаря Ви предварително.

# 373
Габи, странно, надявам се всичко е заради случайните болежки от разтяганията. Чувала съм за лютите неща, че не са най-полезни, но главно за стомаха на майката; не знам за киселото. Уж няма проблем да пиеш сокове с витамин ц.

Относно салатите, моите главни притеснения са в хигиената. Знам, че може да има бактерии по суровите зеленчуци и плодове и винаги ги измивам с вода и ги кисна в оцет и вода поне 10тина минути, да разгради обвивките на вируси/бактерии. После пак измивам с вода. Но сигурно яко оцет съм поела вече, засега не съм имала проблем с киселяка 😀

# 374
Габи, странно, надявам се всичко е заради случайните болежки от разтяганията. Чувала съм за лютите неща, че не са най-полезни, но главно за стомаха на майката; не знам за киселото. Уж няма проблем да пиеш сокове с витамин ц.

Относно салатите, моите главни притеснения са в хигиената. Знам, че може да има бактерии по суровите зеленчуци и плодове и винаги ги измивам с вода и ги кисна в оцет и вода поне 10тина минути, да разгради обвивките на вируси/бактерии. После пак измивам с вода. Но сигурно яко оцет съм поела вече, засега не съм имала проблем с киселяка 😀

Dee92 благодаря ти, аз от години си ги ям така, а относно доматите те са домашни, ама за всеки случай утре ще попитам докторката.

Общи условия

Активация на акаунт