Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 37 566
  • 751
  •   1
Отговори
# 210
Страхотна е. Аз бих я взел. Това, че е стара серия не пречи.
Нямаха ли някакъв проблем (дефекти) 7 серия, или той беше при сушилните.

П.П. Имам и сушилня 8 кг, и това май имаше значение при избора.

# 211
  • Велики Преслав
Не се притеснявай. Дефект правеха сушилните ама не само от 7 серия. Пералнята е страхотна.

# 212
Здравейте, моля споделете опит с програмите за вълнени и деликатни за марката пералня, която ползвате. Трябва ми компактна пералня, ако има значение - обмислям с горно зареждане. Благодаря.

# 213
  • Велики Преслав
Аз имам пералня с горно преди имах и по-хубава. Лично за мен, те са по-удобни за пълпене и празнене. Прогпамата за вълта на първата Аристон е по-добра от дегашната Хувър, която е стар модел.

# 214
По-рано говорихте за бързи програми, повечето марки имат програма за 1 час на 40 до 60 градуса, при която прането е 30-40 мин в зависимост от марката и другото е 2 изплаквания с центрофуга.

https://youtu.be/nu9NsI8RL4w

# 215
Аз имам пералня с горно преди имах и по-хубава. Лично за мен, те са по-удобни за пълпене и празнене. Прогпамата за вълта на първата Аристон е по-добра от дегашната Хувър, която е стар модел.

Ползвала съм Аристон и съм доволна от програмите. Не е имало инциденти със свиване на дрехи, за разлика от Хувър. Другия плюс е, че не ги мачка толкова в сравнение с други перални, а са добре изцентрофугирани. Чудех се дали отново да заложа на същата марка или да пробвам Миле втора употреба, понеже е по-висок клас.

Иначе бързите програми ги харесвам. Ползвам ги за дребни неща като спортни дрехи или бански, които са ползвани за къса тренировка или за микрофибърни кърпи, вместо да ги пера на ръка.

# 216
Микрофибърни на кратка програма ? Изпират ли се ?
Аз моите ги пера на 60 С , с други дрехи .

# 217
Сегашните Аристон нямат нищо общо с миналото.
И аз имах от старите Аристон-и - желязна беше, изпра си циклите и не заложих отново на тази марка.

# 218
Става въпрос за кърпи с които бърша прах или огледало, прозорец... не са силно замърсени, но трябва да минат през една вода и после отново да чакат до следващото почистване. Предпочитам да не ги смесвам с дрехи заради препарат по тях евентуално.
Иначе всеки може да си направи екперимент, за да разбере колко добре се справя пералнята и препаратите за пране, които ползва. Смятате ли, че трябва да се прави профилактично почистване на пералнята от време на време - цикъл без дрехи, на по-висок градус и почистващи средства различни от прах за пране? (С цел премахване наслаги от препарати, мухъл и т.н.) Извинявам се, ако не е по темата.

# 219
Аз за микрофибърните кърпи знам, че се перат задължително отделно, за да не поемат власинки от други дрехи и така се намалява ефективността им. Моите винаги ги пера отделно.
Разбира се, че трябва периодично цикъл празно пране за почистване , който както иска - със специализиран препарат, прах за бяло. На някаква пералня скоро мернах, че през 20 пранета сама изисква такова самопочистващо пускане.

# 220
В магазините на  DM има дози за почистване на перални.

# 221
Мнение за пералните на Самсунг?

# 222
На нас ни препоръччаха марката HAIER - напълно непозната за мен. Ще се радвам да получа отзиви от вас, ако имате опит!

# 223
На нас ни препоръччаха марката HAIER - напълно непозната за мен. Ще се радвам да получа отзиви от вас, ако имате опит!
Бюджетна марка за закърпване на положението и настъпване на по-добри времена като Беко, Индезит, Аристон, Канди и тем подобни. Китайка. Темата, а и предишните,  съдържат доста мнения. Използвайте търсачката.

# 224
  • Майнатаун
Пак съм аз, онази която се чудеше дали й е вградена пералнята 😁😁😁 🤷‍♀️🤷‍♀️
 Ето това е. 🤯

Общи условия

Активация на акаунт