Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 584
  • 751
  •   1
Отговори
# 405
[Цитати от автоматичния превод на горната статия:
"-При повечето перални машини пантите на вратите не могат да се сменят отляво надясно или обратно.
-За производителите, когато е възможно, трябва да следвате инструкциите на производителя или да наемете специалист.
-Важно е да се уверите, че гаранцията не изтича, ако сами смените пантите на вратата.,,
----------
"Изключения от правилото
Както вече беше казано, при повечето производители на перални машини не е възможно да се смени пантите на вратата. Но има изключения, като например:

LG
Miele
Поради тази причина потребителят трябва да реши посоката на отваряне, когато купува. Дори Miele и LG не позволяват смяната на пантите на вратите за всяка пералня. Ето защо е важно да се информирате за възможността за смяна на пантите на вратата, преди да купите."
-------------------

,,.....Повечето перални машини имат пантите на вратата отляво. Както вече споменахме, не е толкова лесно да смените пантите на вратите при повечето перални машини. При перални машини с електромагнитна ключалка смяната на пантите на вратата е напълно невъзможна ....,,
-------------

Мдааа. Признавам си, че ще ми бъде трудно да разгледам всички модели от портфолиото на производителите...Отделно от това да видя кои се предлагат в момента на българския пазар. Както и да разбера къде са произведени наличните в България.
А пък края на страницата за разисквания по-назад модел Miele  WWG660WCS завършва по този начин (понякога обичам да чета най-дребния шрифт) :

Цитат

Подлежи на технически промени; не се поема отговорност за точността на предоставената информация!
1 Патент: EP 2 784 205
2 Патент: EP 2 365 120
3 Допълнителна цифрова оферта от Miele & Cie. KG. При системата Miele@home са възможни всички интелигентни приложения. Обхватът на функциите може да варира в зависимост от модела и страната.

4 За подробна информация вижте нашите условия на гаранцията за защита от протичане в брошурата за гаранцията.
5 Miele е тествала модели и основни компоненти във фазата на разработване на серията перални W1 в 5000 цикъла на пране (= 5 цикъла на пране седмично за 50 седмици годишно) в различни програми. Повече информация: miele.de/20years
При тази "точна" информация, за която не се поема отговорност и че обхватът на функциите "може да варира" в зависимост от модела и СТРАНАТА....  Прекрасно Simple Smile

# 406
[Цитати от автоматичния превод на горната статия:
"-При повечето перални машини пантите на вратите не могат да се сменят отляво надясно или обратно.
-За производителите, когато е възможно, трябва да следвате инструкциите на производителя или да наемете специалист.
-Важно е да се уверите, че гаранцията не изтича, ако сами смените пантите на вратата.,,
----------
"Изключения от правилото
Както вече беше казано, при повечето производители на перални машини не е възможно да се смени пантите на вратата. Но има изключения, като например:

LG
Miele
Поради тази причина потребителят трябва да реши посоката на отваряне, когато купува. Дори Miele и LG не позволяват смяната на пантите на вратите за всяка пералня. Ето защо е важно да се информирате за възможността за смяна на пантите на вратата, преди да купите."
-------------------

,,.....Повечето перални машини имат пантите на вратата отляво. Както вече споменахме, не е толкова лесно да смените пантите на вратите при повечето перални машини. При перални машини с електромагнитна ключалка смяната на пантите на вратата е напълно невъзможна ....,,
-------------

Мдааа. Признавам си, че ще ми бъде трудно да разгледам всички модели от портфолиото на производителите...Отделно от това да видя кои се предлагат в момента на българския пазар. Както и да разбера къде са произведени наличните в България.
А пък края на страницата за разисквания по-назад модел Miele  WWG660WCS завършва по този начин (понякога обичам да чета най-дребния шрифт) :

Цитат

Подлежи на технически промени; не се поема отговорност за точността на предоставената информация!
1 Патент: EP 2 784 205
2 Патент: EP 2 365 120
3 Допълнителна цифрова оферта от Miele & Cie. KG. При системата Miele@home са възможни всички интелигентни приложения. Обхватът на функциите може да варира в зависимост от модела и страната.

4 За подробна информация вижте нашите условия на гаранцията за защита от протичане в брошурата за гаранцията.
5 Miele е тествала модели и основни компоненти във фазата на разработване на серията перални W1 в 5000 цикъла на пране (= 5 цикъла на пране седмично за 50 седмици годишно) в различни програми. Повече информация: miele.de/20years
При тази "точна" информация, за която не се поема отговорност и че обхватът на функциите "може да варира" в зависимост от модела и СТРАНАТА....  Прекрасно Simple Smile
tetka_the_best, какво точно искате да кажете.?Мисля, че бъркате понятието"функция на" Аз, не разбирам какво ви притеснява.,че функциите варират в различните държави, а именно:"* Additional digital offer from Miele & Cie.   All smart applications are made possible by the Miele @ home system.  The range of functions may vary depending on the model and country.
  ** Available for a mobile device (the minimum requirements can be found in the information from the App Store).
  *** The voice assistant uses the Amazon Alexa service and is based on its availability.  The range of functions can vary depending on the country."
Ето ви го и на немски.

Става въпрос за * Допълнителна дигитална оферта от Miele & Cie.  .  Всички интелигентни приложения са възможни чрез системата Miele @ home.  Обхватът на функциите може да варира в зависимост от модела и държавата.
   ** Предлага се за мобилно устройство (минималните изисквания могат да бъдат намерени в информацията от App Store).
   *** Гласовият асистент използва услугата Amazon Alexa и се основава на наличността му.  Обхватът на функциите може да варира в зависимост от държавата.
Т. е., не били" компоти, а компютри"
Относно, програми, функции и опции на ПМ, има достатъчно информация като функция EcoFeedback и съответно опция за петна.
За да разсеем "конспиративните теории" маркирането на ПМ може да видите тук:
https://de.tab-tv.com/?p=15442
Достатъчно инфо може да намерите и тук:
https://www.miele.at/c/mielehome-2593.htm
За вас остава да изберете модел, който желаете и искате да платите. Успех с търсенето и умната с преводача😀Ако нещо не ви е достатъчно ясно, търсете допълнителни препратки.

# 407
Здравейте, поради ограниченото пространство реших да купувам пералня с горно зареждане, но като гледам по магазините избора е доста ограничен. Candy, Whirlpool мисля да ги пропусна, разглеждам Ariston, AEG. Бях доволна от по-стар модел на Ariston с предно зареждане, но не намирам наличност на модел с горно. Може ли да ми препоръчате нещо? Също така ме измъчва мисълта, че трябва да влезне в баня, непосредствено до тоалетна и се чудя как най-добре да я предпазя от влага/вода без да се изгражда с гипсокартон (извинявам се, за отклонението).

# 408
  • Велики Преслав
Аз бих взел това
https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-HOOVER-H3TFSMP-48-TAMCE-S/p/681249
Причитите са следните.
Лагерите се сменят за 30 минути, тиха е, стабилна е, с хубани програми и голям барабан.

# 409
Благодаря за препоръката. Имате ли наблюдение откъм свиване на дрехи как стои въпроса? Позлвам от време на време един по-стар hoover и забелязахме, че ни сви дрехи от естествени материи като памучни тениски, въпреки ниската температура.

# 410
  • Велики Преслав
И аз имам стар Hoover. Не съм забелязал обаче такова нещо. Да те би да перете на висока температура.

# 411
И аз имам стар Hoover. Не съм забелязал обаче такова нещо. Да те би да перете на висока температура.
Скрит текст:
Нагласям температурата на 30 или 40 когато пускам дрехи, но допускам, че може да е дефект. Преди време й се прави ремонт и майстора ми съобщи, че не е загрявала изобщо Simple Smile Мисля си дали свиването е възможно да е от центрифугата.

# 412
  • Велики Преслав
Аз нямам наблюдение центрофуга да свива. На обществените перални, някой промишлени центрофуги въртят на 3000-3800 оборота и нищо те ми е свивало. Свиват високи температури.

# 413
Някои памучни материи имат процент на свиваемост. Затова, преди да ушият разни неща от някои платове, производителят препоръчва първо да се изперат/потопят във вода на определена температура. Същото нещо може да се случи и при нови дрехи, например лен, в зависимост от това как е обработен платът.
Не казвам, че при вас е това, но ако става въпрос за нови дрехи, може и това да е причината.
Ако са стари, нямам представа от какво е, освен да не се препоръчва центрофуга или пък да се перат на по-висок градус от указания.

Последна редакция: вт, 24 авг 2021, 22:00 от petiaivanov

# 414
# 415
  • Варна
Първата (gorenje) е много хубав модел,но за жалост вече не се произвежда от поне година.В разни сайтчета пише,че е налична,но не вярвам да могат да я доставят.

# 416
Здравейте, предстои ми покупка на пералня за вграждане(само пералня без сушилня). Моля препоръчайте ми такава, бюджет около 1000 лв. Като ми е важно само да е щадяща дрехите и да е с по-голям капацитет на кг.
Спряла съм се за сега на този модел на Whirlpool, най вече заради пълната гаранция от 6 години и цената, ако имате впечатления от нея, моля споделете ги!

# 417
  • Велики Преслав
То да ви кажа, за вграждане и този бюджет, това е най-доброто.
Сега колко ще щади, божа работа.

# 418
Консултанта в магазина каза същото, че съотношението цена качество тук е добро, но реших да се допитам и тук. Благодаря за отговора!

# 419
  • Велики Преслав
Monyo
Най-хубава от показаните  е Горението.
Както са ти казали свършила е. Боша ми е много прост, както и АЕГ, то пък е орязано много. Електролукса, подобава на АЕГ. Аз лично пералня под 1600 оборота няма да си взема, по-много причини.

Общи условия

Активация на акаунт