Всякакви въпроси относно пералнята - тема 11

• 36 846
  • 751
  •   1
Отговори
# 585
Изтръскани, опъвани, разпъвани, висели на сушилка да изсъхнат. Центрофуга 1000 об/мин.
Скрит текст:

Без да искам да те обиждам по никакъв начин, но мисля, че проблемът ти е от материите, поне тези, които си показала. Някои материи се мачкат повече, в зависимост от състава и качеството на обработка на влакната.
А освен това никой производител не обещава, че машините му перат и гладят едновременно.

# 586
Моите се мачкат повече само когато е пълна пералнята.
Всичко на 1400 оборота пускам.
Пералнята Miele.
Зависи от материите и количеството дрехи.

# 587
  • София
Без да искам да те обиждам по никакъв начин, но мисля, че проблемът ти е от материите, поне тези, които си показала. Някои материи се мачкат повече, в зависимост от състава и качеството на обработка на влакната.
А освен това никой производител не обещава, че машините му перат и гладят едновременно.

Ясно ми е, че зависи от материите и качеството им. Жълтото е от ученическа униформа, не особено високо качество, но е прано в две други перални и такъв резултат не е имало.
Аз спирам да коментирам по въпроса повече.

# 588

Ясно ми е, че зависи от материите и качеството им. Жълтото е от ученическа униформа, не особено високо качество, но е прано в две други перални и такъв резултат не е имало.
Аз спирам да коментирам по въпроса повече.
Най - добре се обадете да бъде проверена от сервизен техник дали центрофугата отговаря на зададените стойности от вас. Такива са препоръките. Виждам от написаното, че сте направили всичко, което дават като съвети.
Слагам цитата от препоръките в такива случай на siemens
                    . #

"Следвахте ли съветите, но не успяхте да разрешите проблема?
Ако сте следвали горната информация, но все още имате проблеми с пералнята си Siemens, евентуално трябва да ги провери специалист на Siemens.
                       #
https://www.google.com/url?q=https://www.siemens-home.bsh-group. … ag9VIHEjNVWbVAyLS
Желая ви успех!

Последна редакция: нд, 03 окт 2021, 14:55 от niljaniljo

# 589
Сега сериозно: попаднала си на някаква некачествена бройка или пък дрехите са такива.
Аз съм сменила много уреди през живота си и знам какво казвам. Освен това, тук пишат и други потребители с позитивни впечатления от тази марка перални .
Неколкократно заявих, че не съм изградила мнението си на база опита ми само с една пералня от производителя на АЕГ.
Аз също съм имала доста уреди, други съм ползвала за определен период от време, както всеки друг човек. Това не е нещо изключително и необичайно. Да, пишат и потребители доволни от марката, но аз срещнах много повече негативни мнения за АЕГ.

Има и нещо друго, дори при Miele, ако дрънкаме всичко по 3-4 часа дрехите почват да се изхабяват с времето. Програми 1:30-2 часа според мен са предостатъчни за добро изпиране с хубав прах.
Даже AEG имат OKOpOwer 1 час програма до 60 градуса.
Както и Miele имат Quick Power Wash за 1 час до 5 кг средно замърсени дрехи.
Според мен и това играе роля в запазването ма добрия вид на дрехите.
Въпреки че тук във Форума програма за 1 час е все едно не се пере.
https://youtu.be/zz3cUg08Jhc
Ето едно клипче на едночасова програма на AEG според мен доста добре се справя. Основното пране е около 40 мин.
Това за нормалното изхабяване на дрехите с времето не зависи от марката на машината и не го коментирам. То е нормално и се случва не само при пране, а и от много други фактори, отчитам го. Кой всъщност очаква дрехите му да са вечни? Аз коментирам принудителното и ненормално унищожаване на дрехи, което се дължи на зле конструираните уреди на АЕГ. Освен това съм ползвала и няколко Miele-та и мога да кажа, че определено НЕ са сред пералните, които мачкат малко. На други производители пералните се справят доста по-добре в това отношение и мачкат по-малко.
Относно програмите и дължината им, уверявам те, че не ползвам за първи път пералня и мога да съобразя за конкретно зареждане коя би била подходяща.
Превъртях набързо и това клипче и... каква е тази пародия на изплакване? Първо, тази програма с това времетраене е за под половин зареждане, второ, след основното пране липсваше центрофуга и последва едно изплакване с омекотител, който само махна пяната. Аз такава програма никога не бих ползвала. Тя даже би ускорила по-бързото захабяване на дрехите с лошото си изплакване, а носенето на неизплакнати дрехи след такава програма би било предпоставка за здравословни проблеми.
Това им е лошото на повечето кратки програми, че са орязани откъм изплакване. Рядкост е някой производител да е направил читава кратка програма.

Сега сериозно: попаднала си на някаква некачествена бройка или пък дрехите са такива.
Аз съм сменила много уреди през живота си и знам какво казвам. Освен това, тук пишат и други потребители с позитивни впечатления от тази марка перални .
Явно некачествените им бройки са много. AEG са ми в черния списък, пък нека има и доволни.
И аз писах тук преди време със същия проблем. Мачка изключително много дрехите и освен това ги обръща. Блузи с апликации след няколко пранета ще са подходящи само за боклука.
На абсолютно същото мнение съм. За блузите с апликации май не съм споменавала, но и при мен положението беше същото.
Общо взето, само който не е имал пералня, която не мачка и няма база за сравнение в какви граници е нормално, би бил доволен от такава като АЕГ/Елсктролукс.
Mrs Jan, ще ти напиша едно ЛС как да процедираш с рекламацията, за да върнеш пералнята. По сайтовете не се хаби да пишеш коментари, никой няма да обърне внимание.
А коментарите за това, че дрехите на снимките ти са намачкани заради материите - изобщо не е вярно. Същите материи и дрехи в Gorenje или Samsung например, няма да изглеждат по този начин, уверявам те. Ако човек не е много взискателен, няма да имат нужда и от гладене.

Моето АЕГ беше закупено чисто ново, без каквито и да било дефекти, във фабрична опаковка от техномаркет. Пералнята беше при мен около година, като за да я върна ми отне доста нерви, време и разправии и трябваше да се стигне до КЗП, тъй като от техномаркет и АЕГ неколкократно отказваха това да се случи.
Относно изтеглянето на уреди от пазара, за съжаление практиката показва, че това не се случва така лесно. Първоначално се оставят на пазара и се ремонтират след като се продадат (ако дефектът позволява). Ако случаят за даден сериен дефект при модел се разчуе много и спре да се купува, тогава най-често се пробутва в други държави под формата на уреди с транспортен дефект или втора ръка.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 12:50 от Не се сърди, човече

# 590
Здравейте,

Искам вече да изкажа мнение след като днес закупих и монтирах пералнята. Спрях се на :

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L7FEE68S/p/687472

Естествено пуснах веднага една пералня със 1600 оборота , за да видя как ще се представи Simple Smile

Добавих функцията за пара против намачкване и резултата е страхотен. Нито има намачкване, нито разкъсване на дрехите. Излязоха без никакво намачкване и перфектно изпрани.

Много съм доволен от покупката и препоръчвам.

# 591
todor87, честита и със здраве и безаварийно да си я ползвате. Радвам се, че сте доволен.

# 592
  • оттам, откъдето започва България
Здравейте,

Искам вече да изкажа мнение след като днес закупих и монтирах пералнята. Спрях се на :

https://www.technopolis.bg/bg/Peralni/Peralnya-AEG-L7FEE68S/p/687472

Естествено пуснах веднага една пералня със 1600 оборота , за да видя как ще се представи Simple Smile

Добавих функцията за пара против намачкване и резултата е страхотен. Нито има намачкване, нито разкъсване на дрехите. Излязоха без никакво намачкване и перфектно изпрани.

Много съм доволен от покупката и препоръчвам.

Честито!

Предполагам първо си пуснал програма без пране, за да се изчисти пералнята.

Тъй като си споделил само какви обороти си ползвал при центрофуга, ще се радвам да споделиш точно коя програма пробва, с бяло или цветно пране, колко кг беше прането, какви градуси зададе, какво беше времетраенето на програма.
И не на последно място: с прах или течен препарат изпра прането. Слага ли омекотител.

Предварително ти благодаря за отговора.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 21:30 от D&A

# 593
Не мисля , че в днешно време има хора , които преди всяко пране си мерят дрехите ..

# 594
Ами как си дозират праха, на око ли?

# 595
Разбира се, че на око се дозират и дрехите, и препарата. Това да не е аналитична химия, че да се мери с везни до грам точност.

# 596
Ми не ...
Ориентираме се горе–долу колко тежи прането ...
Всеки път с кантари и теглилки , за да не сложим случайно 10мл +/- ...
Препарата си го дозирам точно ..

# 597
  • Велики Преслав
Никога не меря нямам нерви за това. На око гледам и мисля, че много точно меря, защото е много добре изплакнато.

# 598
Радвам се, че окото на всеки от вас измерва точно колко са 4-5 кг сухо пране (примерно). Satisfied

# 599
Радвам се, че окото на всеки от вас измерва точно колко са 4-5 кг сухо пране (примерно). Satisfied
Кой е казал , че трябва да е точно , съвсем точно ?
Това е само пране ...
Подигравателното емоджи няма да коментирам ...

Общи условия

Активация на акаунт